Hokkaido Ă€r kĂ€nt för dess fina skaldjursfĂ„ngster, och det finns ingen bĂ€ttre plats att smaka resultatet Ă€n denna berömda Nijo âIchibaâ (marknad). Denna enorma marknad Ă€r en populĂ€r plats för bĂ„de ortsbor och turister som vill handla fĂ€rsk och tillagad fisk. Ăven om du inte brukar Ă€ta skaldjur Ă€r det vĂ€l vĂ€rt att ta en promenad runt marknaden bara för att njuta av den livliga atmosfĂ€ren.
HÀr finns över 50 stÄnd, bÄde inomhus och utomhus, pÄ ett omrÄde stort som ett helt stadskvarter. Denna traditionella marknad grundades i början av 1900-talet och mÄnga butiker har funnits i över hundra Är. HÀr kan man köpa allt frÄn krabbor och sjöborrar till musslor.
Strosa lÀngs den norra och östra gatan, dÀr stÄnden Àr dekorerade med nÀt och lampor som gör sitt till marknadens sjöfartsinspirerade charm. Bege dig in i marknadens smala grÀnder och beundra omsorgen som sÀljarna har lagt pÄ att arrangera sina varor pÄ glittrande högar av is.
Det finns nÄgra restauranger inklÀmda mellan stÄnden, sÄ slÄ dig ner för en japansk mÄltid med alldeles fÀrska ingredienser. Ett av omrÄdena med restauranger kallas Noren Yokocho och den bÀsta tiden att besöka det hÀr distriktet Àr pÄ morgonen, dÄ du kan njuta av en donburi-frukost. Denna vÀlkÀnda och goda matrÀtt bestÄr av fÀrska havsfÄngster som krabba, blÀckfisk och lax, serverade pÄ en skÄl med ris.
Prova lyckan med lite godmodigt prutande. I motsats till de flesta shoppingstĂ€llen i Japan Ă€r prutning nĂ„got som accepteras hĂ€r. Ăven om bara ett fĂ„tal sĂ€ljare talar engelska har mĂ„nga av dem bilder pĂ„ sina produkter för att hjĂ€lpa till att övervinna sprĂ„kbarriĂ€rer. Det finns till och med sĂ€ljare som kan leverera lĂ„dor med fryst fisk och skaldjur till ditt hemland lagom till dĂ„ du kommer tillbaka.
Nijos marknad Àr öppen dagligen, men butikerna har sina egna öppnings- och stÀngningstider. Marknaden ligger en kort promenad frÄn Odori-stationen. Det finns en avgiftsbelagd parkering vid marknaden om du kommer med bil.