Det kan finnas reserestriktioner för Sverige med anledning av covid-19.

NorrköpingSweden

Norrköping är industristaden som bevarat sina gamla fabriksmiljöer och låtit nya verksamheter ta över lokalerna. Men det vackra läget vid Motala ström är detsamma!

När Norrköpingstid som industristad i princip var över bestämde man sig för att inte riva fabrikerna, utan istället bevara den unika miljön. Resultatet blev det som idag kallas Industrilandskapet – något du inte ska missa under din resa till Norrköping! Det gamla fabriksområdet är nämligen en såväl vacker som historiskt intressant plats att ströva omkring på. Stanna till vid karakteristiska ”Strykjärnet” mitt i Strömmen – ett särpräglat, sjukantigt hus som inrymmer café, restaurang (med fantastisk utsikt!) samt Arbetets museum.

En god representant för den typ av moderna verksamheter som ersatt de gamla industrierna är Visualiseringscenter C. Här visar man olika tillämpningar av visualiseringsteknik. Du kan t.ex. få se hur visualisering används inom medicin, statistik eller för att göra specialeffekter på film. Här finns också en avancerad bioanläggning med kupolformad duk där du kan uppleva exempelvis en resa in i kroppen eller till dinosauriernas tid i 3D.

Under din weekendresa till Norrköping bör man också hinna med att hänga i populära Knäppingsborg. I dessa mysiga 1700-talskvarter kan du numera njuta av shopping, fika och trevlig stämning. Stilen är medveten med mycket hälsokost, närodlat och hembakat. Särskilt under Norrköpings ”kulturnatt” är det full fart i Knäppingsborg.

Har du tid bör du också besöka Kolmården, djurparken där du kan se mängder av olika djur, gå på delfinshow eller låta barnen roa sig med olika åkattraktioner. Brist på tid eller pengar? Ta en promenad i vackra Åbackarna istället. Vandra längs med Strömmen, och stanna till för våfflor och kaffe på Café Färgargården.

Det går bra att resa till Norrköping med flyg; flygplatsen ligger bara minuter från centrum. Annars är tåg eller buss goda alternativ. I själva staden förflyttar du dig självklart med spårvagn. Norrköpingsborna är mycket stolta över stadens anrika gula vagnar. Passa på att ta en tur med veteranspårvagn också!

Vill du fika, shoppa och gå på museum i mysiga stadsmiljöer med en rik historia? Eller se djur från hela världen? En weekend i Norrköping kan rymma mycket!

Topphotell i Norrköping

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Comfort Hotel Norrköping
Comfort Hotel Norrköping
3.5 out of 5
Saltängsgatan 29, Norrköping
Priset är 986 kr per natt mellan 21 sep. och 22 sep.

Detta hotell i centrala Norrköping ligger 15 minuters promenad från Östgötateatern, Strömparken och Stadsmuseet. Arbetets museum och Louis de Geer konsert och ...

4.4/5Excellent! (436 recensioner)

"Mycket nöjd med boendet, bra läge och trevliga rum. Det enda som stör är de otroligt smutsiga fönstrena."…"

Recension från 30 juli 2020

Comfort Hotel Norrköping
Elite Grand Hotel Norrköping
Elite Grand Hotel Norrköping
4 out of 5
Tyska Torget 2, Norrköping
Priset är 1 125 kr per natt mellan 27 sep. och 28 sep.

Detta hotell med spa i centrala Norrköping ligger fem minuters promenad från Strömparken och Östgötateatern. Stadsmuseet och Arbetets museum ligger också tio ...

4.1/5Very Good! (907 recensioner)

"Great Hotel, close to center, clean and tasty breakfast"…"

Recension från 14 aug. 2020

Elite Grand Hotel Norrköping
The Lamp Hotel Norrkoping
The Lamp Hotel Norrkoping
4 out of 5
Hospitalsgatan 5, Norrköping
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 559 kr per natt mellan 4 okt. och 5 okt.

Detta hotell med spa nära flygplatsen ligger tio minuters promenad från Strömparken, Louis de Geer konsert och kongress och Östgötateatern. Arbetets museum och ...

4.5/5Wonderful! (588 recensioner)

"Fint hotell med riktigt bra frukost. Övernattade lördag-söndag och upplevde att musiken (DJ) som spelades i restaurangen/baren var väldigt störande. Hotellet hade lagt in öronproppar på rummet med trots att vi använde den störde musiken så pass mycket att det inte gick att sova förrän vid 01 då musiken ..."…"

Recension från 9 aug. 2020

The Lamp Hotel Norrkoping

Populära sevärdheter i Norrköping

Norrköpings konstmuseum
Bild av Norrköpings konstmuseum

Norrköpings konstmuseum

5/5(1 recension)

Tillbringa dagen bland utställningsföremålen på Norrköpings konstmuseum under din semsester i Centrala Norrköping. Småbåtshamnen lockar till härliga promenader, och du får inte heller missa att besöka djurparken i området.

Recensioner av Norrköping

4.3

Toppdestination

5 - Fantastiskt
27
5 - Fantastiskt 35.526315789473685%
4 - Bra
43
4 - Bra 56.578947368421055%
3 - Okej
6
3 - Okej 7.894736842105263%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

4/5 - Bra

Verifierad resenär

19 nov. 2019

Mysigt runt strömmen

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

4 okt. 2019

Var på kulturnatten och det var fantastiskt!!!!

4/5 - Bra

Verifierad resenär

22 sep. 2019

Staden jag växte upp i. Den har sina charmiga platser och är full av minnen. Men att ta bilen in till centrum och göra något är ju inte så smidigt då det byggs bort parkeringsplatser på alla håll. När man ta bilen in till stan så vill man parkera där

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

17 aug. 2019

Mycket fina parker närheten till vatten och många bra restauranger.

4/5 - Bra

Verifierad resenär

23 juli 2019

Gillar Norrköping men stt ut nummeruppgifter på varje gatuskylt så man vet vart man ska gå. Som gäst är det omöjligt att hitta rätt.

4/5 - Bra

Verifierad resenär

14 juli 2019

Svårt med parkeringen

Städer nära Norrköping

Söderköping presenterar en å eller flod och en liten stad eller by

Söderköping

Norrköping som visar nattliv, en fontän och en liten stad eller by

Centrala Norrköping