Det kan finnas reserestriktioner för Tyskland med anledning av covid-19.

NürnbergTyskland

En resa till Nürnberg bjuder på ett brokigt program med historia och kultur, bland annat fantastiska konserter med kända orkestrar och körer från Nürnberg.

Den frankiska metropolen och näst största staden i Bayern är belägen längs båda sidor av floden Pegnitz, som delar in Nürnbergs historiska kvarter i stadsdelarna Sebald i norr och Lorenz i söder. De många historiska byggnaderna gör weekendresor till Nürnberg till unika kulturella upplevelser. Stadens populäraste sevärdhet är den imponerande borgen Nürnberger Burg, som ligger på klippan Brugberg norr om Sebald. Byggnaden omnämndes i skrift för första gången 1105 och är indelat i den så kallade Reichsburg och borggrevarnas del. Cirka 1200 uppfördes det romerska kejserliga kapellet med sitt praktfulla sengotiska krucifix skapat av skulptören Veit Stoß från Baden-Wuerttemberg. Den 53 meter djupa brunnen är lika gammal som borgen själv och når ända ned till Pegnitz-flodens grundvatten. Under din weekendresa till Nürnberg bör du även besöka Germanisches Nationalmuseum, som ligger i borgen, där du kan se intressanta utställningar om festivalers historia.

Ett annat populärt resmål i Nürnberg är konstnärsbostaden Albrecht-Dürer-Haus i de historiska kvarteren. Den kände Nürnbergfödde målaren levde och verkade i det här fyrvåningshuset av sten och timmer, som byggdes1420, från 1509 fram till sin död 1528. Museet visar målningar och tryckverktyg som var i bruk under Dürers livstid. Utställningen med gamla trycktekniker, såsom trä- och kopparstick, är oerhört intressant. Kopior av Dürers viktigaste verk och originalmallar visas under tillfälliga utställningar. Den moderna tillbyggnaden visar en underhållande multimediaföreställning om denna konstnärs och grafikers liv och arbete.

Du kommer att förundras över den vackra fontänen Gänsemännchenbrunnen på det nya rådhusets gårdsplan. Det är en av de äldsta fontänerna i Nürnberg. Bronsstatyn föreställande en bonde med två gäss under armarna gjöts omkring 1550. Den står på en piedestal som höjer sig över sandstensfatet. Johann Wolfgang von Goethe och Ludvig II av Bayern tyckte om att besöka platsen. Kopior av fontänen finns framför Schillerhaus i Weimar och vid slottet Hohenschwangau nära Füssen.

Meistersingerhalle i utkanten av parken Luitpoldhain i sydöstra Nürnberg lockar besökare från hela världen med sina många intressanta evenemang. Det berömda kultur- och konferenscentret är döpt efter Wagners operastycke ”Mästersångarna i Nürnberg”. Evenemangshallen är kulturminnesmärkt sedan 2007. Konserter, kongresser och baler hålls regelbundet i den stora salen. Res till Nürnberg och passa på att gå på en konsert med Nürnberger Symphoniker, Philharmoniker eller Nürnbergs konsertkörer.

Var ska man bo i Nürnberg?

Nürenberger Altstadt, Nürnberg, Bayern, Tyskland

Nürenberger Altstadt

5/5Exceptional!(3 områdesrecensioner)

Nürenberger Altstadt är bland annat känt för de historiska sevärdheterna, museerna och shoppingen. Passa på att besöka Nürnberger Burg eller Frauenkirche när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Lorenzkirche U-Bahnstation eller Opernhaus U-Bahnstation för att ta dig runt i staden.

Nürenberger Altstadt
Nürnberg som inkluderar en solnedgång och historiska element

Mitte

4/5Very Good!(3 områdesrecensioner)

Mitte är känt för de historiska sevärdheterna och museerna, så det kan vara värt att utforska. Bland de främsta sevärdheterna hittar du Nürnberger Burg och Meistersingerhalle, och du kan hoppa på tunnelbanan på Opernhaus U-Bahnstation eller Lorenzkirche U-Bahnstation om du vill se mer av staden.

Mitte
Sudoststadt, Nürnberg, Bayern, Tyskland

Sudoststadt

Sudoststadt uppskattas för sjöutsikten och arkitekturen. Om du har tänkt ägna lite tid åt sightseeing är Nürnberg Messe och Arena Nürnberg bra val – du kan hoppa på tunnelbanan på Langwasser-Mitte U-Bahnstation eller Gemeinschaftshaus U-Bahnstation för att ta dig runt.

Sudoststadt
Nürnbergs slott som visar interiörer och en stad

Altstadt - Sankt Sebald

När du ändå är i Altstadt - Sankt Sebald kan du besöka några viktiga sevärdheter, som till exempel Nürnberger Burg, och du kan hoppa på tunnelbanan på Rathenauplatz U-Bahnstation om du vill se mer av staden.

Altstadt - Sankt Sebald
Südstadt, Nürnberg, Bayern, Tyskland

Südstadt

Südstadt brukar uppskattas för fiken och livemusiken, så det kan vara värt att utforska. Kolla in allt som finns att se och göra, som till exempel Faberwald, och hoppa på tunnelbanan på Reichelsdorf S-Bahn-station eller Reichelsdorfer Keller S-Bahn-station för att ta dig runt i staden.

Südstadt
Nürnberg som visar en å eller flod, en bro och historiska element

Altstadt - Sankt Lorenz

Om du tillbringar lite tid i Altstadt - Sankt Lorenz, kolla in sevärdheter som City-Point Nürnberg eller Germanisches Nationalmuseum. Om du vill se mer av staden kan du hoppa på tunnelbanan på Lorenzkirche U-Bahnstation eller Opernhaus U-Bahnstation.

Altstadt - Sankt Lorenz

Topphotell i Nürnberg

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Maritim Hotel Nürnberg
Maritim Hotel Nürnberg
4 out of 5
Frauentorgraben 11, Nürnberg, BY
Priset är 803 kr per natt

Detta familjevänliga hotell ligger centralt, mindre än 2 km från Neues Museum och Nürnberger Burg. Meistersingerhalle och Arena Nürnberg ligger också 5 km härifrån. ...

4/5Very Good! (988 recensioner)
Nyår

"Hotellet ligger väldigt bra till i centrala Nürnberg. Ett stenkast från Centralstationen! Rummen var bra till storleken och inredda i typisk stil som man kan förvänta sig i Tyskland. Hotellet var väldigt prisvärt!"…"

Recension från 3 jan. 2020

Maritim Hotel Nürnberg
NH Collection Nürnberg City
NH Collection Nürnberg City
4 out of 5
Bahnhofstr. 17-19, Nürnberg, BY
Priset är 980 kr per natt

Detta hotell i Mitte ligger mindre än 2 km från Handwerkerhof och Nürnberger Burg. Nürnberg Messe och Meistersingerhalle ligger också 5 km härifrån. Wöhrder ...

4.3/5Excellent! (813 recensioner)
Nurnberg runt Christkindlmarkt

"Trevlig personal, bra frukost, skön lobby/bar, nära Altstadt och Hbh."…"

Recension från 1 dec. 2019

NH Collection Nürnberg City
Adina Apartment Hotel Nuremberg
Adina Apartment Hotel Nuremberg
4 out of 5
Dr.-Kurt-Schumacher-Str. 1, Nürnberg, BY
Priset är 953 kr per natt

Detta lägenhetshotell i Nürenberger Altstadt ligger nära Straße der Menschenrechte och City-Point Nürnberg. Oper des Staatstheaters och Sankt Lorenzkirche ligger ...

4.7/5Exceptional! (846 recensioner)
Bra hotell med centralt läge.

"Bra hotell med centralt läge."…"

Recension från 4 aug. 2019

Adina Apartment Hotel Nuremberg

Populära sevärdheter i Nürnberg

Nürnberger Burg
Bild av Nürnberger Burg

Nürnberger Burg

4/5(1 recension)

Upptäck det forntida slottet bakom de breda murarna som varit betydande för staden Nürnbergs historia i nästan 1 000 år.

Tiergarten Nürnberg
Bild av Tiergarten Nürnberg

Tiergarten Nürnberg

5/5(1 recension)

Hälsa på djuren på Tiergarten Nürnberg och se varför detta är ett så omtyckt besöksmål i Ost. I detta område kan du njuta av festivalerna och museerna.

Hauptmarkt
Bild av Hauptmarkt

Hauptmarkt

5/5(1 recension)

Nürnberg har en spännande historia du kan upptäcka genom att besöka Hauptmarkt. Se till att besöka butikerna i detta område.

Reichsparteitagsgelände
Bild av Reichsparteitagsgelände

Reichsparteitagsgelände

Utforska det tyska nazistpartiets enorma lokaler och lär dig om händelser, propaganda och demonstrationer som blivit betydande för en hel värld.

Frauenkirche
Bild av Frauenkirche

Frauenkirche

4/5(1 recension)

Låt dig förundras av denna detaljrika gotiska kyrka och delta i folkmassan som samlas för att se den mekaniska klockan från 1500-talet slå tolv.

Sankt Lorenzkirche
Bild av Sankt Lorenzkirche

Sankt Lorenzkirche

5/5(1 recension)

Besök den medeltida lutherska kyrkan som är känd för sin gotiska fasad, detaljrika interiör och sitt stora kor som designades av Konrad Heinzelmann.

Toppaktiviteter i Nürnberg

Kungliga slott, snabb tillgång − Neuschwanstein och Linderhof
Bild av Kungliga slott, snabb tillgång − Neuschwanstein och Linderhof

Kungliga slott, snabb tillgång − Neuschwanstein och Linderhof

591 kr
Per vuxen
88 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Guidad tur av minnesmonumentet för koncentrationslägret Dachau
Bild av Guidad tur av minnesmonumentet för koncentrationslägret Dachau

Guidad tur av minnesmonumentet för koncentrationslägret Dachau

269 kr
Per vuxen
88 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Stadstur med hop-on/hop-off
Bild av Stadstur med hop-on/hop-off

Stadstur med hop-on/hop-off

200 kr
Per vuxen
84 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Heldagstur till Zugspitze
Bild av Heldagstur till Zugspitze

Heldagstur till Zugspitze

1 064 kr
Per vuxen
92 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Rothenburg och skippa kön till Burg Harburg: heldagstur
Bild av Rothenburg och skippa kön till Burg Harburg: heldagstur

Rothenburg och skippa kön till Burg Harburg: heldagstur

567 kr
Per vuxen
86 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Tur till Berchtesgadenbergen och Kehlsteinhaus
Bild av Tur till Berchtesgadenbergen och Kehlsteinhaus

Tur till Berchtesgadenbergen och Kehlsteinhaus

569 kr
Per vuxen
88 % av resenärer rekommenderar aktiviteten

Städer nära Nürnberg