Viktigt! Det kan finnas reserestriktioner för den här destinationen med anledning av covid-19. Dessutom kan det finnas särskilda boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

SacramentoUSA

Kaliforniens huvudstad är mycket charmig med sina viktorianska alléer, eleganta stadsbyggnader och sin vänliga, sorglösa atmosfär.

Politiker och lobbyister samlas i Sacramento för att debattera statens lagstiftning. Om du lämnar den ståtliga byggnaden California State Capitol så upptäcker du snart en elegant, nästan europeisk stad, med ett lugnare tempo än många andra storstäder i Kalifornien.

Under din resa till Sacramento kan du vandra längs strandpromenaden i stadsdelen Old Sacramento, där du kan åka häst och vagn och uppleva den fina viktorianska arkitekturen som bevarar atmosfären i denna växande stad som en gång var centrum under världens största guldrush.

I den historiska statsparken Sutter’s Fort kan du lära dig mer om Sacramentos nybyggarhistoria från tiden då det var en liten handelshamn där floderna American River och Sacramento River flyter samman. Även regionens rötter före européerna kom hit uppmärksammas. På andra sidan vägen på State Indian Museum får du se konst och verktyg och höra historier om Kaliforniens många urbefolkningsstammar. Gå ombord på de enorma ångtågen som korsade kontinenten och öppnade upp hela Amerika på California State Railroad Museum.

Många satsar på resor till Sacramento på grund av stadens läge i frodiga Central Valley. Det gör den till ett paradis för mat- och vinälskare och en perfekt utgångspunkt om man vill utforska resten av Kalifornien. Kör du två timmar med bil kan du vandra eller åka skidor i Sierra Nevada på morgonen eller bada vid San Franciscos kust på eftermiddagen.

Lite närmare ligger Folsom Lake State Recreation Area och Granite Bay Beach, två av de populäraste resmålen för friluftsaktiviteter. Inne i staden kan du få dig en lugn stund på Cesar Chavez Park och de välskötta gräsmattorna i Leland Stanford Mansion State Historic Park är perfekta för en picknick.

Staden erbjuder även olika festivaler under hela året, ett aktivt konstliv, vackra trädgårdar, lokalproducerade varor av hög kvalitet och öl från små traditionella bryggerier.

Sacramento har egentligen aldrig slutat växa och en av de negativa sakerna med stadens tillväxt är trafiken. Utnyttja det effektiva buss- och spårvagnssystemet för att utforska de olika stadsdelarna. Staden är inte kuperad och man satsar mycket på cyklisterna, så ett annat tips är att cykla istället för att ta bilen.

Var ska man bo i Sacramento?

Leland Stanford Mansion State Historic Park som inkluderar ett hus, historisk arkitektur och en stad

Centrala Sacramento

Det stora restaurangutbudet och de fascinerande museerna är bara några exempel på saker att utforska i Centrala Sacramento. Du kan besöka berömda sevärdheter som K Street Mall och Golden1Center, och hoppa på tunnelbanan på 8th & H/County Center Station eller 7th & I/County Center Station om du vill se mer av staden.

Centrala Sacramento
Old Sacramento som visar skyltar och historisk arkitektur

Old Sacramento

Det stora restaurangutbudet och den storslagna utsikten mot floden tillhör det som uppskattas mest av dem som åker till Old Sacramento. Komplettera din resa med att besöka California State Railroad Museum eller Sacramento History Museum.

Old Sacramento
Sutter\'s Fort State Historic Park som visar historiska element såväl som en liten grupp av människor

Midtown Sacramento

Upptäck Midtown Sacramento, ett resmål som är särskilt minnesvärt för krogarna. Bland de mest uppskattade sevärdheterna i Midtown Sacramento hittar du Sutter's Fort State Historic Park och Sacramento Art Complex, och du kan se mer av området om du hoppar på tunnelbanan på 23rd Street Station.

Midtown Sacramento
Southeastern Sacramento, Sacramento, Kalifornien, USA

Southeastern Sacramento

3/5(1 områdesrecension)

Om du tillbringar lite tid i Southeastern Sacramento, kolla in sevärdheter som California Highway Patrol Headquarters eller Granite Regional Park. Om du vill se mer av staden kan du hoppa på tunnelbanan på Power Inn Station eller 48th Street Station.

Southeastern Sacramento
Sacramento presenterar historisk arkitektur och en administrativ byggnad

Central Sacramento

Om du tillbringar lite tid i Central Sacramento, kolla in sevärdheter som California State Capitol eller K Street Mall. Om du vill se mer av staden kan du hoppa på tunnelbanan på 29th Street Station eller 39th Street Station.

Central Sacramento
East Sacramento, Sacramento, Kalifornien, USA

East Sacramento

När du är i närheten av East Sacramento får du inte missa att kolla in områdets sevärdheter, som till exempel Cal Expo Race Track eller McKinley Park, och om du vill se mer av staden kan du hoppa på tunnelbanan på 48th Street Station eller 39th Street Station.

East Sacramento

Topphotell i Sacramento

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
Hawthorn Suites by Wyndham Sacramento
Hawthorn Suites by Wyndham Sacramento
2.5 out of 5
321 Bercut Dr, Sacramento, CA
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 707 kr per natt

Detta hotell i Centrala Sacramento ligger mindre än 2 km från American River Bike Trail och Discovery Park. K Street Mall och Golden1Center ligger också 3 km ...

3.4/5 (3,675 recensioner)

"Close to everything loved the room size and loved the fact it was like a homie geelinh"…"

Recension från 31 maj 2020

Hawthorn Suites by Wyndham Sacramento
Sacramento Marriott Rancho Cordova
Sacramento Marriott Rancho Cordova
3.5 out of 5
11211 Point East Dr, Rancho Cordova, CA
Priset är 1 066 kr per natt

Detta hotell ligger i affärskvarteren, endast 6,6 km från Sacramento State Aquatic Center och mindre än två mil från Folsom Premium Outlets och California State ...

4.4/5Excellent! (1,585 recensioner)
Close to everything and good service

"It was really close to the freeway and major roads, also shopping. Maybe not so many nice restaurants, but the food in the restaurant was really nice. We asked for a late checkout and it was not a problem. All the staff was really service-minded! Really professional. The rooms were big, lots of space ..."…"

Recension från 24 sep. 2018

Sacramento Marriott Rancho Cordova
Hyatt Place Sacramento Roseville
Hyatt Place Sacramento Roseville
3 out of 5
220 Conference Center Dr, Roseville, CA
Priset är 1 153 kr per natt

Detta hotell i affärskvarteren ligger mindre än 2 km från Fountains at Roseville och Westfield Galleria at Roseville. Diamond Oaks Golf Club och Golfland Sunsplash ...

4.5/5Wonderful! (1,637 recensioner)
Norra Kalifornien

"Roseville är en härlig mindre stad ca 45 minuter norr om Sacramento med många intressanta resemål i relativ närhet. Ex är Coloma och Sacramento, men också mycket annat som har med natur att göra."…"

Recension från 25 sep. 2018

Hyatt Place Sacramento Roseville

Populära sevärdheter i Sacramento

California State University Sacramento
Bild av California State University Sacramento

California State University Sacramento

Gå runt på California State University Sacramento, ett känt lärosäte i Sacramento. Gå på olika sportevenemang eller njut av maten i detta område som är känt för sina restauranger.

California State Capitol
Bild av California State Capitol

California State Capitol

Kaliforniens politiska ledare håller till i en byggnad som även hyser ett informativt museum med en omfattande samling kalifornisk konst.

Golden1Center
Bild av Golden1Center

Golden1Center

Se något evenemang på Golden1Center i Sacramento och ägna dig åt aktiviteter som cykling. Gå på olika sportevenemang eller njut av maten i detta område som är känt för sina restauranger.

Sacramento Zoo
Bild av Sacramento Zoo

Sacramento Zoo

Mötena med kattbjörnar och giraffer och de många olika aktiviteterna för barn har gjort Sacramento Zoo till en familjefavorit i över 85 år.

Cal Expo
Bild av Cal Expo

Cal Expo

Se vad som händer på mässan Cal Expo, som ligger i Sacramento. Detta område är känt för sina restauranger.

K Street Mall
Bild av K Street Mall

K Street Mall

I Sacramento finns ett populärt shoppingområde som heter K Street Mall, där du kan handla dig trött och lycklig. Detta område är känt för sina restauranger, och kanske lika njutbar är teatrarna.

Andra platser som Sacramento