Sardinien

Italien
Cagliari, Villasimius, södra Sardinien som visar gatuliv
Planerar du en semester på Sardinien kan du se fram emot storslagna kuststränder och sin vildvuxna natur i en av Italiens oberoende regioner.

Lummig grönska och några av Italiens i särklass vackraste stränder väntar när du bokar en weekend på Sardinien. På öns östkust hittar du gott om glamorösa strandresorter. Vill du uppleva något helt nytt kan du ge dig in i det vildvuxna inlandet, där du kan utforska avlägsna grottor, imponerande granitklippor och historiska ruiner från de olika civilisationer som har styrt över ön under årens lopp.

En weekendresa till Sardinien kan ge dig en utmärkt försmak på allt som Costa Smeralda erbjuder. Du kommer omedelbart att märka varför den här destinationen är så populär bland kändisar och miljonärer. Det är här som glittrande vit sand möter Medelhavets djupa, smaragdgröna vatten. Kusten ståtar dessutom med några av de mest exklusiva resorterna på kontinenten.

Fiskehamnen Alghero har lyckats behålla sin unika charm trots dess omåttliga popularitet bland turister. Staden kallas för "Barcelonetta", eller Lilla Barcelona, och utstrålar en särpräglat spansk atmosfär. Här kan du strosa genom ett storslaget historiskt centrum, som är ett av Sardiniens mest välbevarade, eller utforska orörda stränder i närheten, som Le Bombarde och Lazaretto.

Tar du dig mot öns inland kommer du att upptäcka orörd natur som lämpar sig ypperligt för vandring och fågelskådning. Traditioner är fortfarande starka i de här avskilda regionerna, där många familjer arbetar som fåraherdar. Nuoro, en av de större städerna i inlandet, är ett bekvämt stopp på vägen för den som tänkt utforska den närbelägna bergskedjan Gennargentu och regionens småstäder och byar.

Missa inte chansen att studera några av de många lämningar från nuragherkulturen, som är utspridda på ön. Dessa förhistoriska ruiner byggdes av nuraghercivilisationen, vilka endast levde på Sardinien mellan 1500 och 500 f.Kr. En av de största anläggningarna är Nuraghe Su Nuraxi i byn Barumini, som upptagits på Unescos världsarvslista.

Absolut högsäsong då flest bokar flyg och hotell på Sardinien infaller under juli och augusti. Besöker du ön under lågsäsong mellan april och juni, eller mellan september och oktober, kommer du att slippa stora folkmassor. Sardiniens huvudflygplats är Aeroporto-Cagliari-Elmas, som erbjuder goda anslutningar med Sverige och resten av Europa. Du kan resa runt på ön med både buss och tåg, men offentlig transport är över lag oregelbunden. Ett mer flexibelt alternativ är att hyra en bil.

Populära städer i Sardinien

Cagliari som visar en stad
Cagliari
Historisk, Kaféer och Monument
Fascinerande upptäckter som historiska föremål, storslagna monument och underjordiska kryptor väntar när du planerar din resa till Cagliari - Sardiniens vackra huvudstad lämnar ingen besökare orörd.

Saker att besöka

  • Santa Maria domkyrka
  • San Remys befästning
  • Museo Archeologico Nazionale
Alghero som visar en kuststad och kustutsikter
Alghero
Historisk, Småbåtshamnar och Monument
Fascinerande historia, spektakulära naturattraktioner och ljuvliga stränder väntar den som planerar att resa till Alghero, en idyllisk kustresort på nordvästra Sardinien.

Saker att besöka

  • Grotta di Nettuno
  • Nuraghe di Palmavera
  • Piazza Civica
Le Saline-stranden presenterar kustutsikter, landskap och en sandstrand
Olbia
Utsikt mot stranden, Span och Småstad
På ön Sardinien utanför Italiens västkust vid Medelhavet ligger en stad som är känd för sina stränder, sina arkeologiska ruiner och sina gamla kyrkor.

Saker att besöka

  • Olbias hamn
  • San Simplicios kyrka
Romazzino-stranden som inkluderar kustutsikter och klippig kustlinje
Arzachena
Avkoppling, Segling och Avskilt
Res till Arzachena och utforska spännande forntida gravplatser och vackra stränder längs den exklusiva kuststräckan Costa Smeralda.
Sassari som visar en staty eller skulptur, historiska element och ett torg
Sassari
Historisk, Konst och Monument
Besök universitetsstadens ståtliga palats och charmiga torg innan du fortsätter att utforska stadens medeltida historia i en av de många kulturarvskyrkorna och museerna.
La Maddalena som visar en sjö eller ett vattenhål, tropisk natur och stillsam natur
La Maddalena
Färjor och båtar, Hamnar och Öar
Många bokar weekendresor till La Maddalena för att utforska denna drömlika ö utanför Costa Smeraldas kust och låta sig förtrollas av granitklippor, blåa laguner, vita sandstränder och ockrafärgade hus.