Skanör

Reseguide
Bild från Corbis
Res till Skanör och ta del av strandlivet, de färgglada badhytterna och den vackra hamnen. Gillar du sol, bad, hav och avkoppling är detta stället för dig.

Stränderna i Skanör är några av Sveriges mest välbesökta under sommarhalvåret. Det beror till stor del på den fina, vita sanden och det kristallklara vattnet. Det är inte för inte som det kallas för Sveriges Riviera. Vill man ha lite mer aktivitet och fart men ändå stanna kvar på stranden kan man alltid testa kitesurfing. I Skanör finns även en väldigt fin stadskärna som alltid är mysig att promenera genom.Skanör ligger på Falsterbonäset och var en egen ort fram till 1960-talet. Då växte orten ihop med Falsterbo och numera brukar man benämna dem som Skanör med Falsterbo eller Skanör Falsterbo. Gränsen mellan orterna utgörs av en tångvall som förr användes istället för gärdsgårdar.Vandra genom Flommens Naturreservat på Kärleksstigen mellan Skanör och Falsterbo och passa på att titta på golfarna på intilliggande Flommens Golfklubb. Strosa i den mysiga småbåtshamnen Skanörs hamn och ät lunch på någon av alla restauranger och kaféer. Efteråt kan ni bada på Skanörs havsbad alldeles bredvid och njuta av den fina sanden och det klara vattnet eller sola på klipporna om ni föredrar det. Upplev ett miljöombyte genom att promenera genom Skanörs stadskärna med sina pittoreska hus som visserligen har renoverats på senare tid men ändå har behållit sin forna skönhet.Skanör beskrivs ofta som ett sommarparadis och passar alla som älskar sol, bad och mysiga omgivningar. Det finns många stigar och vandringsleder som gör det enkelt att ta sig runt i denna Skånepärla. Promenadstråket Kärleksstigen som förbinder tvillingorterna Skanör och Falsterbo är cirka 1,7 km lång och lätt att ta sig fram på.Ta en weekend i Skanör genom att flyga till den internationella flygplatsen Malmö Airport. Sedan är det endast 40 minuter lång resa till Skanör. Väl på plats är det lätt att ta sig dit man vill med hjälp av Skånetrafiken.Förutom målgruppen soldyrkare passar resmålet även hästälskare då den populära Falsterbo Horse Show slår upp portarna en gång om året. Missa inte detta semesterparadis!

CABINN Metro Hotel
CABINN Metro Hotel
2 out of 5
Arne Jacobsens Allé 2, Copenhagen
Priset är 1 112 kr per natt mellan 16 juni och 17 juni
1 112 kr
per natt
16 juni - 17 juni
Detta hotell för affärsresenären ligger i Köpenhamn. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och ett fitnesscenter (öppet dygnet runt). Våra gäster brukar ...
7,8/10 Good! (2 796 recensioner)
Inget att rekommendera!
"Litet syrefattigt rum! Hela hotellet andas budget! Frukost nere i en källare och den var inte värd pengarna! Aldrig mer detta budget-hotell!!!"

Recension från 10 juni 2024

CABINN Metro Hotel
Hotell Gässlingen
Hotell Gässlingen
3.5 out of 5
Rådhustorget 6, Skanör
Priset är 1 346 kr per natt mellan 17 juni och 18 juni
1 346 kr
per natt
17 juni - 18 juni
Detta hotell med golfbana har 3,5 stjärnor och ligger i Skanör. Här har du tillgång till gratis frukost, gratis wi-fi och avgiftsfri parkering. De populära sevärdheterna ...