Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Skanör
Reseguide

Skanör presenterar en strand

Res till Skanör och ta del av strandlivet, de färgglada badhytterna och den vackra hamnen. Gillar du sol, bad, hav och avkoppling är detta stället för dig.

Stränderna i Skanör är några av Sveriges mest välbesökta under sommarhalvåret. Det beror till stor del på den fina, vita sanden och det kristallklara vattnet. Det är inte för inte som det kallas för Sveriges Riviera. Vill man ha lite mer aktivitet och fart men ändå stanna kvar på stranden kan man alltid testa kitesurfing. I Skanör finns även en väldigt fin stadskärna som alltid är mysig att promenera genom.

Skanör ligger på Falsterbonäset och var en egen ort fram till 1960-talet. Då växte orten ihop med Falsterbo och numera brukar man benämna dem som Skanör med Falsterbo eller Skanör Falsterbo. Gränsen mellan orterna utgörs av en tångvall som förr användes istället för gärdsgårdar.

Vandra genom Flommens Naturreservat på Kärleksstigen mellan Skanör och Falsterbo och passa på att titta på golfarna på intilliggande Flommens Golfklubb. Strosa i den mysiga småbåtshamnen Skanörs hamn och ät lunch på någon av alla restauranger och kaféer. Efteråt kan ni bada på Skanörs havsbad alldeles bredvid och njuta av den fina sanden och det klara vattnet eller sola på klipporna om ni föredrar det. Upplev ett miljöombyte genom att promenera genom Skanörs stadskärna med sina pittoreska hus som visserligen har renoverats på senare tid men ändå har behållit sin forna skönhet.

Skanör beskrivs ofta som ett sommarparadis och passar alla som älskar sol, bad och mysiga omgivningar. Det finns många stigar och vandringsleder som gör det enkelt att ta sig runt i denna Skånepärla. Promenadstråket Kärleksstigen som förbinder tvillingorterna Skanör och Falsterbo är cirka 1,7 km lång och lätt att ta sig fram på.

Ta en weekend i Skanör genom att flyga till den internationella flygplatsen Malmö Airport. Sedan är det endast 40 minuter lång resa till Skanör. Väl på plats är det lätt att ta sig dit man vill med hjälp av Skånetrafiken.

Förutom målgruppen soldyrkare passar resmålet även hästälskare då den populära Falsterbo Horse Show slår upp portarna en gång om året. Missa inte detta semesterparadis!

Hotell Spelabäcken
Hotell Spelabäcken
3 out of 5
Mellangatan 58, Skanör
Priset är 1 495 kr per natt mellan 27 juni och 27 juni
Detta pensionat vid havet ligger 3,4 km från Falsterbo strand och mindre än tre mil från Malmö Arena och Emporia. Trelleborg och Mobilia ligger också mindre ...
4.3/5Excellent! (68 recensioner)
Enkelt & mysigt!
"Trivsamt litet hotell, "centralt". Personligen skulle jag vilja kalla det det B&B. Vi fick ett familjerum, men allt är fräscht om än mycket enkelt. Alla rummen har säkert sin egen prägel. Rummet låg mot gatan men det var tyst.Vill man äta bör man nog tänka på att beställa bord någon annanstans om ..."

Recension från 31 aug. 2020

Hotell Spelabäcken
Hotell Gässlingen
Hotell Gässlingen
3.5 out of 5
Rådhustorget 6, Skanör
Detta hotell med spa vid strandpromenaden ligger 4,3 km från Falsterbo strand samt mindre än tre mil från Emporia och Malmö Arena. Trelleborg och Mobilia ligger ...
4.5/5Wonderful! (193 recensioner)
"Kallt på toa."

Recension från 18 jan. 2021

Hotell Gässlingen
Skanörs Gästgifvaregård
Skanörs Gästgifvaregård
3 out of 5
Mellangatan 13, Skanör
Detta hotell med golfbana i Skanör ligger 3,7 km från Falsterbo strand och mindre än tre mil från Emporia och Malmö Arena. Trelleborg och Mobilia ligger också ...
4.2/5Very Good! (96 recensioner)
Klassiskt gästgiveri i fin miljö
"Mycket trevligt boende i en fantastisk miljö. Man kände verkligen atmosfären av äldre gästgiveri. God mat i trevlig restaurang, men lite tråkigt att frukosten serverades i ett annat hotell ett par hundra meter bort."

Recension från 31 okt. 2020

Skanörs Gästgifvaregård
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
The More Hotel
The More Hotel
3 out of 5
Norra Skolgatan 24, Malmö
Priset är 1 285 kr per natt mellan 10 juli och 10 juli
Detta lägenhetshotell i Malmö centrum ligger 0,4 km från Möllevångstorget och mindre än 5 km från Malmö Arena och Emporia. Triangeln Shoppingcenter och Folkets ...
4.4/5Excellent! (1,196 recensioner)
"Trevligt, mysigt, rymligt, centralt. Återkommer gärna!"

Recension från 21 feb. 2021

The More Hotel
4 sovrum boende i Falsterbo
4 sovrum boende i Falsterbo
Denna semesterbostad i Skanör ligger 1,4 km från Falsterbo strand och mindre än tre mil från Emporia och Malmö Arena. Trelleborg och Universitetssjukhuset i ...
4 sovrum boende i Falsterbo
Forenom Aparthotel Malmö Varvstaden
Forenom Aparthotel Malmö Varvstaden
3 out of 5
Stora Varvsgatan 10, Malmö
Priset är 853 kr per natt mellan 18 juli och 18 juli
Denna lägenhet i Malmö centrum ligger en kvarts promenad från Koggmuseet, Malmö konserthus och kongresshall och Malmö Börshus. HSB Turning Torso och Teknikens ...
4.5/5Wonderful! (72 recensioner)
Ett mycket bra trevligt boende
"Ett bra boende som jag och mina kollegor använder."

Recension från 6 feb. 2021

Forenom Aparthotel Malmö Varvstaden
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Skanör

Toppaktiviteter i Skanör

Recensioner av Skanör

4.5

Toppdestination

5 - Fantastiskt
3
5 - Fantastiskt 75%
4 - Bra
0
4 - Bra 0%
3 - Okej
1
3 - Okej 25%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

Städer nära Skanör