Strasbourg

Reseguide
Strasbourg presenterar en å eller flod, båtkörning och en stad

Denna stad i Alsace i Frankrike erbjuder världsberömda viner, fin arkitektur, vackra parker och ett blomstrande kulturliv.

Under en resa till Strasbourg får du uppleva historisk arkitektur, regionens kanske bästa matkultur och världsberömda viner.

Det moderna Strasbourg kännetecknas av en medeltida stadskärna, museer och prisbelönta restauranger. Det är enkelt att ta sig runt i staden, eftersom den inte är kuperad, utan gatorna är perfekt lämpade för promenader. Du kan även hyra cykel och följa stadens cykelvägar som bildar det största nätverket i Frankrike. Det är mycket populärt med weekendresor hit, färdiga resor till Strasbourg.

Den stora ön Grande Île är Strasbourgs historiska kärna och omges av floden Ill. År 1998 blev detta den första staden som utsågs till världsarv av Unesco. En serie broar korsar floden Ill och förenar Grande Île med resten av staden. På Grande Île hittar du många av stadens största sevärdheter, bland annat den gotiska katedralen Notre-Dame de Strasbourg och Maison Kammerzell, en av stadens mest berömda byggnader. Åker du hit under en weekend, kanske med ett weekendpaket, får du inte missa stadsdelen Petite France. Detta område är berömt för sina korsvirkeshus som kantar gatorna som ligger i nivå med floden. I närheten kan du njuta av vyer över Strasbourg och vattenlederna vid dammen Barrage Vauban. Tillbringa en eftermiddag med att njuta av trädgårdarna i parkerna Parc de l’Orangerie eller Parc de la Citadelle.

Place Kléber, ett stort torg i mitten av Strasbourgs handelscentrum, är perfekt om du vill titta på folk och beundra byggnader som är flera hundra år gamla. Strasbourg grundades av romarna år 12 f.Kr. Staden lydde under ömsom franskt, ömsom tyskt styre under 1800- och 1900-talen innan den fritogs av general Leclerc år 1944.

Lär dig mer om Alsaceregionen på Musée Alsacien de Strasbourg. Verk av Monet och Picasso hittar du på moderna museet MAMCS, Musée d'Art Moderne et Contemporain. Yngre besökare kommer att tycka om de interaktiva utställningarna på vetenskaps- och teknikmuseet Le Vaisseau. Inträde till alla museer i Strasbourg är gratis den första söndagen varje månad.

På det kulinariska området har man i Strasbourg hämtat det bästa från både fransk och tysk mat. Välj en av de många restaurangerna som serverar traditionella rätter och njut av specialiteter som choucroute garnie (surkål) eller baeckeoffe (marinerat kött som tillagas med grönsaker i minst tre timmar) tillsammans med ett glas lokalt vin.

Var kan jag bo i Strasbourg?

Hilton Strasbourg
Hilton Strasbourg
4 out of 5
1 Avenue Herrenschmidt, Strasbourg, 67000
Priset är 1 029 kr per natt mellan 19 juni och 20 juni
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Strasbourg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster ...
3,9/5 Very Good! (966 recensioner)
"Restaurant was closed off, bar meny was limited and not so good. Hotel is quiet and near the tram. Clean and neat, good service from receptiondesk"

Recension från 10 nov. 2021

Hilton Strasbourg
Hotel Tandem - Boutique Hotel
Hotel Tandem - Boutique Hotel
4 out of 5
2, place de la gare, Strasbourg, 67000
Priset är 949 kr per natt mellan 19 juni och 20 juni
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Strasbourg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. De populära sevärdheterna Tågstationsplats ...
4,8/5 Exceptional! (146 recensioner)
Mycket bra
"Perfekt läge vid stationen och gångavstånd till restaurang- och shoppingområden. Trevligt team på hotellet"

Recension från 16 nov. 2021

Hotel Tandem - Boutique Hotel
Hotel Hannong
Hotel Hannong
4 out of 5
15 Rue Du 22 Novembre, Strasbourg, Bas-Rhin, 67000
Priset är 1 040 kr per natt mellan 23 maj och 24 maj
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Strasbourg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala ...
4,4/5 Wonderful! (947 recensioner)
En mycket trevlig hotellupplevelse
"Ett väldigt trevligt hotell med hög servicenivå. Rummet var vackert designat, men badrummet var lite opraktiskt - bland annat fungerade handduschen ganska dåligt, det fanns ingen liten spegel och när två personer duschat flöt hela badrummet. Rummet var rymligt och det fanns många bra ytor att lägga ..."

Recension från 18 nov. 2021

Hotel Hannong
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
City Residence Strasbourg Centre
City Residence Strasbourg Centre
1 Rue des Magasins, Strasbourg, Bas-Rhin, 67000
Priset är 621 kr per natt mellan 11 juni och 12 juni
Detta lägenhetshotell för affärsresenären ligger i Strasbourg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala väl om de ...
3,7/5 Good! (885 recensioner)
Helt ok hotell med bra läge
"Bra hotell som ligger bra till och nära till centrala Strasbourg. Bra parkering och rena rum. Rummen och hotellet behöver renoveras då visa möbler var trasiga på rummet."

Recension från 28 juli 2019

City Residence Strasbourg Centre
Lagrange Apart'HOTEL Strasbourg Wilson
Lagrange Apart'HOTEL Strasbourg Wilson
4 out of 5
5C Boulevard du Président Wilson, Strasbourg, Bas-Rhin, 67000
Priset är 726 kr per natt mellan 29 maj och 30 maj
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Strasbourg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och bastu. Våra gäster brukar ...
4,1/5 Very Good! (1 393 recensioner)
Ok hotell
"Helt ok hotell på promenadavstånd till stadens centrum. Smidigt med parkeringshus i närheten."

Recension från 20 aug. 2019

Lagrange Apart'HOTEL Strasbourg Wilson
Appart'City Strasbourg Centre
Appart'City Strasbourg Centre
3 out of 5
11 Rue De Molsheim, Strasbourg, 67000
Priset är 738 kr per natt mellan 5 juni och 6 juni
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Strasbourg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar ...
3,9/5 Very Good! (1 342 recensioner)
"Perfect location, microwave and basic kitchen supplies made the stay super comfortable. Friendly staff, clean, as you’d expect. Breakfast was a bit expensive so didn’t try it."

Recension från 8 okt. 2019

Appart'City Strasbourg Centre
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Strasbourg

Städer nära Strasbourg