Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Resor till Tjeckien 2021

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:

Planera din semester i Tjeckien med Expedia

  • Boka erbjudanden på semesterpaket för 2021 nu! Boka boende, flyg eller hyrbil tillsammans och få extra besparingar till din nästa resa!
  • Vi har valt ut otroliga erbjudanden på fantastiska hotell i Tjeckien. Spana in vad som finns genom att använda sökfältet ovan.
  • De flesta hotell har gratis avbokning*, eftersom vi tror att flexibilitet är viktigare än någonsin.

Du hittar mer information på vår informationssida om covid-19.

Det är bara att börja söka!

*Vissa hotell kräver att du avbokar minst 24-48 timmar före incheckning. Mer info på sidan.

Erbjudanden på paketresor till Tjeckien

The Emblem Hotel
Golden Well Hotel
Grand Hotel Bohemia
Hotel Klarinn
Tyn Yard Residence

Topphotell i Tjeckien

Corinthia Hotel Prague
Corinthia Hotel Prague
5 out of 5
Kongresova 1, Prag
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 457 kr per natt mellan 16 apr. och 17 apr.
4.3/5Excellent! (993 recensioner)
rummen dåligt tillgängliga

"Tillgängligheten i sovrummen vedervärdig mycket möbler, matta, badrum så liten"…"

Recension från 14 jan. 2020

Corinthia Hotel Prague
Courtyard by Marriott Prague Airport
Courtyard by Marriott Prague Airport
4 out of 5
Aviaticka 1092/8, Prag
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 808 kr per natt mellan 16 apr. och 17 apr.
4.4/5Excellent! (986 recensioner)

"Overall OK. Toilet a bit worn down. Excellent distance to airport."…"

Recension från 22 aug. 2020

Courtyard by Marriott Prague Airport
Hotel Salvator
Hotel Salvator
3 out of 5
Truhláská 10, Prag
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 539 kr per natt mellan 14 apr. och 15 apr.
4.2/5Excellent! (552 recensioner)
Kanonläge & Prisvärt

"Mycket trevliga rum, och trevlig personal. Ligger bara några få minuters promenad från city. Detta var vår andra vistelse på detta hotel, och vi kommer tillbaka nästa gång vi är i Prag."…"

Recension från 7 sep. 2020

Hotel Salvator
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Resor till Tjeckien

Upplev de välhållna medeltidsbyggnaderna, den världsberömda moderna konsten och den litterära traditionen i detta centraleuropeiska land. Under en resa till Tjeckien finner du en fascinerande blandning av motsatser: perfekt bevarade medeltida städer och en modern konstkultur. I huvudstaden Prag, som är ett perfekt weekendresmål, finner du goda exempel på denna blandning. Det är här Franz Kafkas litteratur och Frank Gehrys arkitektur möter 1300-talskatedraler och trånga kullerstensgränder. Besök andra små tjeckiska städer med rötter i medeltiden som också bär spår av landets kreativa och hektiska 1900-tal.

Den medeltida Gamla staden i Prag är en av Europas mest populära sevärdheter. Med den långa Karlsbron från 1300-talet, ett astronomiskt ur från 1410 som fortfarande fungerar och Pragborgen som syns från hela staden känns det som om Prag har stått orört i århundraden. Du kan uppleva en liknande känsla i de gamla kvarteren i Český Krumlov. Denna stad, som utnämnts till världsarv av UNESCO, har en stadsplan och arkitektur som nästan inte ändrats alls sedan medeltiden.

Bredvid uråldriga tjeckiska byggnader finns det avtryck från det dynamiska 1900-talet. En av den modernistiska arkitekten Frank Gehrys mest experimentella byggnader, det kurviga dansande huset ligger vid floden i Prag.

Åk till den stora staden Brno om du vill se ett slående exempel på 1920-talsarkitektur, den rätvinkliga Villa Tugendhat. Några av de bästa exemplen på när gammalt möter nytt i Tjeckien finns i slottet Konopiště söder om Prag. Här bodde en gång ärkehertig Franz Ferdinand. Slottet kom senare att tjäna som SS-högkvarter under den tyska ockupationen.

Förutom konst och arkitektur är Tjeckien berömt för sina fritidsaktiviteter. Karlovy Vary är en av Europas största spaorter med över ett dussin varma källor och många pampiga hotell. Kom hit om du vill koppla av på resorter som lockat gäster som Goethe och Beethoven. Åk till Pilsen där pilsnern uppfanns. Följ med på en tur i bryggeriet som fortfarande tillverkar världens första pilsner, Pilsner Urquell, och smaka på den direkt från tunnan.

Du når Prag från de flesta större städer i Europa med tåg eller flyg. Att komma till det här landet med sin medeltida arkitektur och modernistiska konst är som att förflyttas till en annan tid.

Vanliga frågor och svar

Var ska man bo i Tjeckien?
Om du längtar efter att få utforska Karlsbron och Torget i Gamla Stan bör du definitivt åka till Prag (med närområde).
Vilka är de bästa hotellen i Tjeckien?
Om du letar efter hotell i Prag (med närområde) är Grandior Hotel Prague och Hotel Yasmin två bra alternativ. Du som ska resa till Karlovy Vary kan istället boka till exempel Vienna House Dvořák Karlovy Vary eller Grandhotel Pupp.
Vilken tid på året passar bäst för att besöka Tjeckien?
Vilken tid på året som är bäst för att resa till Tjeckien beror på vad du föredrar. Om du har en budget att förhålla dig till kanske du vill undvika Maj, som är den dyraste månaden. I Januari kan du normalt hitta de lägsta priserna, och vill du njuta av högsäsongen ska du besöka Tjeckien i Augusti, April, Juli. Februari, Oktober, November är lågsäsong och passar utmärkt för dig som är ute efter en mer anslappnad semester.
Hur långt i förväg borde jag boka min semester i Tjeckien?
Det är inte alla flygbolag som anger sina biljettpriser tidigt, men oftast kan du söka bland flygpriser på Expedia upp till 12 månader innan avfärd. Det är då du har störst chans att boka biljetter till fantastiska priser. Men även om du är ute i sista stund kan du ha tur – ibland kan du hitta rabatter endast ett par veckor innan avfärd.
Vad behöver jag veta innan jag bokar en paketresa till Tjeckien?
Att boka alla delar av din resa tillsammans är ett bra sätt att spara pengar, så kombinera bil, flyg och hotell i ett paket. Expedia har inte bara hotell, utan även semesterboenden, strandvillor och korttidsboenden. Listan är lång.