Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Gamla stadens torg

Torget är lika viktigt för Prags invånare i dag som för tusen år sedan.

Gamla stadens torg (Staroměstské náměstí) var en gång i tiden Prags livliga centrum. Torget är lika livligt i dag och det rymmer många av Prags populäraste sevärdheter. Det är en utmärkt utgångspunkt för ditt Pragbesök eftersom du snabbt får en känsla för stadens historia, kan köpa kartor och lyssna till guider samtidigt som du tar en kopp kaffe på torget.

Upplev det gamla Europa medan du vandrar mellan butikerna och restaurangerna runt torget. Torget är alltid fullt av gatuartister, konstnärer och turistguider.

Överallt på torget har du några av Prags mest typiska arkitektoniska stilar i blickfånget. Den gotiska Týnkyrkan, barockkyrkan S:t Nikolaus och den medeltida astronomiska klockan är de populäraste. Om du är på torget när klockan slår hel timme får du se den gamla klockans föreställning i rådhustornet.

De slitna kullerstenarna som täcker torget har upplevt hundratals år och en dramatisk historia. Leta reda på de 27 vita korsen på stenarna som är till minne av martyrerna som halshöggs under trettioåriga kriget.

På torget står också statyn av Jan Hus som bannlystes av påven och brändes på bål 1415. Han var hjälte och religiös reformator och hans död orsakade en folklig resning. Hans anhängare kallades husiter och resningen kallas husitkrigen.

Köp presenter och souvenirer på marknaderna som hålls under olika årstider. Störst är julmarknaden och påskmarknaden som båda hålls under tre veckor i anslutning till högtiderna.

Gamla stadens torg ligger centralt och nås enkelt med spårvagn, tunnelbana och till fots från de flesta andra sevärdheter i Prag. Eftersom torget är livligt och trångt är det bra att se upp för ficktjuvar som härjar i området.


Andra sevärdheter i Prag


Karta

Hotell nära Torget i Gamla Stan

Se alla 1 586 boenden nära Torget i Gamla Stan
Grandior Hotel Prague 834 kr
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  4,5
  av 5, från 5 627 recensioner
  5.0 av 5.0

  Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, tio minuters promenad från Palladium shoppingcenter, Stadshuset och Powder Tower. Mucha Museum och Torget i Gamla Stan ligger dessutom 2 km härifrån. Florenc Station ligger på 3 minuters gångavstånd och till Namesti Republiky Station promenerar du på 7 minuter.

  Grandium Prague 782 kr
  Grandium Prague

  Grandium Prague

  Politickych veznu 913/12, Prag
    
   4,4
   av 5, från 2 585 recensioner
   5.0 av 5.0

   Detta moderna designhotell öppnade 2006 och ligger i centrala Prag, bara ett kvarter från Vaclavplatsen och 100 meter från statsoperan.

   Grand Majestic Plaza 839 kr
   Grand Majestic Plaza

   Grand Majestic Plaza

   Truhlarska 16, Prag
     
    4,4
    av 5, från 4 676 recensioner
    4.5 av 5.0

    Detta hotell i lyxstil ligger i Prag 1, nära Palladium shoppingcenter och Stadshuset. Powder Tower och Mucha Museum ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Namesti Republiky Station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Florenc Station promenerar du på 9 minuter.

    Unitas Hotel 1 450 kr
    Unitas Hotel

    Unitas Hotel

    Bartolomejska 9, Prag
      
     4,9
     av 5, från 2 073 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Prag ligger tio minuters promenad från Bethlehem-kapellet, Astronomisk klocka och Torget i Gamla Stan. Prags nationalteater och Tornet på Karlsbron ligger också tio minuter härifrån. Narodni trida Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Mustek Station promenerar du på 6 minuter.

     K+K Hotel Central Prague 704 kr
     K+K Hotel Central Prague

     K+K Hotel Central Prague

     Hybernska 10, Prag
       
      4,5
      av 5, från 2 288 recensioner
      4.5 av 5.0

      Detta distinkta Art nouveau-hotell med anor från år 1900 har en idealisk plats i hjärtat av Prag, bara 100 meter från Kruttornet och 600 meter från torget i Gamla stan.

      InterContinental Prague 1 380 kr
      InterContinental Prague

      InterContinental Prague

      Parizska 30, Prag
        
       4,5
       av 5, från 753 recensioner
       5.0 av 5.0

       Detta hotell i lyxstil i Prag 1 ligger nära Parizska-gatan och Gamla judiska kyrkogården. Torget i Gamla Stan och Astronomisk klocka ligger också tio minuter härifrån. Staromestska Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Malostranska Station promenerar du på 11 minuter.

       Cosmopolitan Hotel Prague 1 211 kr
       Cosmopolitan Hotel Prague

       Cosmopolitan Hotel Prague

       Zlatnicka 3, Prag
         
        4,7
        av 5, från 988 recensioner
        5.0 av 5.0

        Detta hotell i lyxstil i Prag 1 ligger fem minuters promenad från Kungliga vägen och Palladium shoppingcenter. Stadshuset och Powder Tower ligger också tio minuter härifrån. Namesti Republiky Station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Florenc Station promenerar du på 6 minuter.

        President Hotel Prague 1 328 kr
        President Hotel Prague

        President Hotel Prague

        Namesti Curieovych 100, Prag
          
         4,2
         av 5, från 1 083 recensioner
         5.0 av 5.0

         Detta hotell i lyxstil i Prag 1 ligger tio minuters promenad från Parizska-gatan, Torget i Gamla Stan och Astronomisk klocka. Karlsbron och Gamla judiska kyrkogården ligger också en kvarts promenad härifrån. Staromestska Station ligger på 8 minuters gångavstånd och till Malostranska Station promenerar du på 13 minuter.