Varese

Reseguide
Varese som inkluderar nattliv och gatuliv
Palatset, basilikan och slottet i denna förtrollande stad norr om Milano ligger mellan bergskedjan Campo dei Fiori och Varesesjön.

Nära Milano i norra Italien ligger Varese, en pittoresk stad som omges av berg och sjöar. Staden är känd för sina historiska sevärdheter, bland annat en basilika, ett palats och ett slott. Res gärna hit under en weekend, många bokar weekendresor med speciella weekendpaket för sina resor till Varese. Här ligger bergskedjan Campo dei Fiori på ena sidan av staden och Varesesjön på den andra.

Ska du resa till Varese får du inte missa San Vittore-basilikan från 1500-talet. Den har en elegant fasad med pelare och storslagna ingångar. Längst upp i barockklocktornet hänger klämtande klockor. Titta på basilikans nyklassicistiska interiör. Här finns målningar från kända lokala konstnärer från 1600-talet. I närheten av kyrkan finns stadens shoppingområde där du kan se dig omkring i butikerna.

Besök även Estensepalatset, som byggdes år 1760 till hertig Frans III av Modena. Titta på de eleganta balkongerna till de rosa och vita byggnaderna som nu används som stadens rådhus. Det är även en stor turistattraktion.

Bakom palatset kan du strosa omkring i Estensiträdgården och titta på de välskötta gräsmattorna och häckarna. Få dig något att äta eller dricka på kaféet på ägorna. Låt barnen leka i lekparken eller mata ankorna och svanarna i sjön.

Det renoverade Masnagoslottet i utkanten av Varese ägdes av en aristokratisk familj på 1500-talet. Titta på freskerna som pryder innerväggarna och se på historiska föremål från många olika länder. Du kan även gå på en guidad tur.

Besök Sacro Monte di Varese, Vareses heliga berg, som ligger strax norr om staden. Detta religiösa monument från 1600-talet lockar pilgrimer från hela världen. Fotografera den fantastiska vita byggnaden och den idylliska skogskulissen.

Vid Varese stod ett bittert slag mot österrikiska styrkor på 1800-talet. Nu är stadens fridfulla charm ett fint komplement till storstaden Milano och ett trevligt område för utomhusaktiviteter.

Staden ligger omkring en timme med bil norr om Milano. Staden har flera tågstationer med bra anslutningar till närliggande städer.

Var kan jag bo i Varese?

Varese som visar gatuliv, ett torg och nattliv

Varese Centro

Om du ska tillbringa lite tid i Varese Centro är Corso Matteotti och Estense-palatset några av de främsta sevärdheterna.

Varese Centro
Varese som visar gatuliv, ett torg och nattliv

Aggregazione Rionale 1

Om du ska tillbringa lite tid i Aggregazione Rionale 1 är Estensi-trädgårdarna och Estense-palatset några av de främsta sevärdheterna.

Aggregazione Rionale 1
Default Image

Aggregazione Rionale 9

Även om Aggregazione Rionale 9 kanske inte är känt för sin sightseeing kan du ge dig ut i närområdet och besöka sevärdheter som till exempel Castiglione Olona och Lake Varese bicycle trail.

Aggregazione Rionale 9