ZermattSchweiz

Åk skidor, klättra och njut av den fantastiskt vackra naturen i denna schweiziska stad vars silhuett domineras av ett av världens mest spektakulära berg.

Boka en resa till Zermatt och njut av en av Europas mest klassiska vyer: Matterhorn som utgörs av en perfekt triangel. Många satsar på resor till Zermatt för att vandra, åka skidor eller cykla i de omgivande bergen, äta på någon av de många fina restaurangerna och njuta av friden i den helt bilfria staden. Staden lämpar sig utmärkt för weekendresor, så boka gärna en weekend här med ett färdigt weekendpaket.

Vakna till ljudet av fågelsång och bestäm dig för vilken av alla aktiviteter i Zermatt som du vill ägna dig åt just idag. Vandra längs kullerstensgatorna förbi schweizervillor och lador och njut av den friska alpluften. Vandrare och klättrare kan välja och vraka här, Zermatt har något för alla smaker. Breithorn är det enklaste av de höga bergen, medan Matterhorn och Schweiz högsta berg Monte Rosa kräver mer erfarenhet.

På vintern kan du åka med världens högst belägna linbana till Klein Matterhorn och åka skidor utför den 13 kilometer långa nedfarten ända ner till Zermatt. På sommaren kan du åka skidor i Europas största skidområde under sommarsäsongen, Trockener Steg. På kvällen kan du äta gott på utmärkta restauranger eller mingla med den schweiziska eliten på sofistikerade vinbarer.

På sommaren kan du åka med kuggstångsbanan Gornergratbahn. En gång i veckan avgår tåget från Zermatt i gryningen och går högt upp i bergen, där du får se fantastiska vyer vid soluppgången. Tåget stannar till så att du kan ge dig ut på en lätt och naturskön promenad bland bergstopparna.

Zermatt är en av Europas mer exklusiva skidorter och här finns en rad berömda hotell. Om du har en lite mindre semesterbudget är ett bra alternativ att campa i området, även på vintern, då vädret är förvånansvärt milt.

Mycket av det som lockar besökare till Zermatt är den totala avsaknaden av motorfordon. Det innebär naturligtvis att du inte kan köra bil i staden, så det bästa sättet att ta dig hit är med tåg. Om du ändå kör bil kan du parkera i den närliggande staden Täsch, sju kilometer bort, och åka med kuggstångsbanan eller elpendelbussen till denna unika och vackra stad. Zermatt har snö året runt och är ett fint resmål under årets alla årstider.

Var ska man bo i Zermatt?

Zermatt

Centrala Zermatt

De avkopplande spaanläggningarna och de välbesökta skidbackarna tillhör det som uppskattas mest av dem som åker till Centrala Zermatt. Komplettera din resa med att besöka Matterhorn skidparadis eller Matterhorn Museum.

Centrala Zermatt

Topphotell i Zermatt

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
3100 Kulmhotel Gornergrat
3100 Kulmhotel Gornergrat
3 out of 5
Gornergrat 3100m, Zermatt, VS
Priset är 4 049 kr per natt

Detta hotell i bergen ligger nära både Gornergrat och Matterhorn skidparadis. Gornergrat station ligger bara 3 minuter härifrån till fots.

4.7/5Exceptional! (241 recensioner)

"環境非常靚,房間可望到馬特洪峰 晚餐非常豐富好食 早餐亦多選擇 車站旁可直接滑雪,非常方便 值得住一晚"…"

Recension från 15 mars 2020

3100 Kulmhotel Gornergrat
Hotel Ambassador Zermatt
Hotel Ambassador Zermatt
4 out of 5
Spissstrasse 10, Zermatt, VS
Priset är 1 808 kr per natt

Detta hotell i bergen ligger mindre än 2 km från Zermatt–Sunnegga bergbana och Matterhorn skidparadis. Matterhorn Museum och Pfarrkirche St. Mauritius ligger ...

4.6/5Wonderful! (170 recensioner)

"Personalen på hotellet var fantastisk hjälpte till med utflyktstips och vi blev behandlade så bra vid frukostarna"…"

Recension från 1 aug. 2019

Hotel Ambassador Zermatt
Alpen Resort Zermatt
Alpen Resort Zermatt
4 out of 5
Spissstrasse 50, Zermatt
Priset är 1 747 kr per natt

Detta hotell i Zermatt ligger mindre än 2 km från Zermatt–Sunnegga bergbana och Matterhorn skidparadis. Matterhorn Museum och Pfarrkirche St. Mauritius ligger ...

4.4/5Excellent! (147 recensioner)
A run down hotel

"The hotel standard doesn't match the price or the stars given. The personnel was not friendly and the facilities old. Will not recommend to stay at this hotel."…"

Recension från 2 apr. 2018

Alpen Resort Zermatt

Populära sevärdheter i Zermatt

Matterhorn
Bild av Matterhorn

Matterhorn

5/5(6 recensioner)

Vandra genom pittoreska alpina ängar och bestig bergens berg, vilket är bland Europas högsta, vid Zermatt.

Matterhorn Glacier Paradise
Bild av Matterhorn Glacier Paradise

Matterhorn Glacier Paradise

Besök Matterhorn Glacier Paradise, som är en berömd sevärdhet i Zermatt. Njut av de magnifika bergsvyerna i området eller aktivera dig med lite skidåkning.

Klein Matterhorn linbana
Bild av Klein Matterhorn linbana

Klein Matterhorn linbana

4.5/5(4 recensioner)

Ge dig ut i backarna på Klein Matterhorn linbana, en populär skidanläggning i Zermatt. Njut av de magnifika bergsvyerna i detta område.

Matterhorn skidparadis
Bild av Matterhorn skidparadis

Matterhorn skidparadis

5/5(3 recensioner)

Ge dig ut i backarna på Matterhorn skidparadis, en populär skidanläggning i Zermatt. Njut av de magnifika bergsvyerna i området, och se till att också ta dig tid att besöka spaanläggningarna.

Sunnegga Ski Resort
Bild av Sunnegga Ski Resort

Sunnegga Ski Resort

5/5(1 recension)

Här kan du lära dina barn åka skidor på vintern, titta på murmeldjur vid sjön under sommaren och åka de berömda linbanorna över bergen.

Breithorn
Bild av Breithorn

Breithorn

Bege dig ut i naturen vid Breithorn (bergstopp) och njut av de magnifika bergsvyerna på din resa till Zermatt. I detta område kan du ägna dig åt bland annat skidåkning.

Toppaktiviteter i Zermatt

Genève-pass
Bild av Genève-pass

Genève-pass

254 kr
Per vuxen
84 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Horizon Lounge på Geneva Airport (GVA)
Bild av Horizon Lounge på Geneva Airport (GVA)

Horizon Lounge på Geneva Airport (GVA)

363 kr
Per vuxen

Recensioner av Zermatt

5

Toppdestination

5 - Fantastiskt
3
5 - Fantastiskt 100%
4 - Bra
0
4 - Bra 0%
3 - Okej
0
3 - Okej 0%
2 - Under förväntan
0
2 - Under förväntan 0%
1 - Väldigt dåligt
0
1 - Väldigt dåligt 0%

5/5 - Fantastiskt

Verifierad resenär

24 mars 2019

Fantastiskt liftsystem. Lite dåligt med offpist, men det var lite sämre med snö 2019 i mars än brukligt.