Saker att göra i Boston

Aktiviteter, attraktioner och turer
Boston Common som inkluderar ett monument, en trädgård och en staty eller skulptur

Att göra i Boston

Planerar du en drömresa till delstaten Massachusetts och staden Boston? Aktiviteter i den här lilla storstaden brukar imponera på de flesta. Här trivs festprissar, sportnördar och kulturintresserade besökare. Dessutom finns mat från världens alla hörn. Om du ser bortom skyskraporna inser du snart att det här är en välbevarad stad med mycket historia. Detta fascinerande förflutna upptäcker du med framgång till fots. Om du vill hyra bil i Boston är det ett bra alternativ för dig som vill utforska stadens utkanter. Särskilt härligt är det att komma hit om sommaren, men du har fyra tydliga årstider att välja mellan.

Att göra – Boston Logan International Airport

Du kommer troligtvis att landa på Logan International Airport (BOS). För att underlätta resan från flygplatsen kan du ta buss, taxi eller tåg, men vill du göra det riktigt lätt för dig kan du i förväg boka transport. Välj mellan delad busstransfer, privat minivan eller privat stadsjeep om du reser med hela familjen. Du som inte behöver fullt så mycket plats kan välja en elegant privat towncar eller standardbil. Observera att du som bokat flyg till Boston Regional Airport (MHT) i Londonderry också kan välja en trevlig standardbil och susa iväg till city på nolltid. På så sätt kan du susa raka vägen till ditt hotell i Boston. Det är ett praktiskt sätt att spara tid efter landning, vilket passar utmärkt efter en långresa som denna.

Aktiviteter i Boston

Varför inte börja med att åka på valsafari? Det är en oförglömlig upplevelse och om du har tur kommer valarna riktigt nära båten så att du kan ta fina bilder. Väl tillbaka i staden finns oändligt med kultur, shopping och kulinariska upplevelser att utforska. Barnen kommer att älska Science Museum. Sportrelaterade upplevelser lockar många besökare som ofta beger sig till Fenway Park, basebollaget Boston Red Sox hemmaarena. Här kan du se en match och heja på från läktaren tillsammans med Bostonborna. Nattlivet är inbjudande och det finns trevliga mikrobryggerier, charmiga krogar och lyxrestauranger.

Boston – aktiviteter och historia

Det var först i mitten av 1900-talet den regel upphävdes som begränsade hushöjden i staden. Sedan dess har den enhetliga silhuetten brutits upp av höga skyskrapor. De flesta ser dock charmen i denna kontrastrika, växande stad. Missa inte de ikoniska skyskraporna Prudential Center och John Hancock Tower. I Boston ligger även Harvard University och Massachusetts Institute of Technology (MIT). Eftersom det finns trevliga parker är det absolut inte någon betongdjungel. Varför inte promenera till sevärdheterna längs Freedom Trail i Boston? Saker att göra i city under semestern är oändliga – och inte sällan gratis.

Boston – att göra på kvällskvisten

När skymningen faller och du känner dig nöjd med sightseeingturen är det dags att söka upp något trevligt matställe. Bostons restaurangutbud har något för alla. Gå ner till hamnen om du vill äta härliga skaldjur till middag. Sedan kan du gå på puben där den legendariska tv-serien Cheers spelades in på 1980-talet. På åtskilliga gathörn står musikanter, clowner och magiker som underhåller dig när du strosar omkring. Vill du se utsikten över Boston är det häftigt att åka upp i Skywalk Observatory där du ser 360 graders utsikt över staden.

Välj aktivitet i Boston efter kategori

Toppaktiviteter i Boston


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.Populära sevärdheter i Boston

Områden i Boston

Städer nära Boston