Boston

Reseguide
Boston

Videoreseguide till Boston

Boston har en viktig plats i Amerikas historia och kommer alltid att förknippas med den amerikanska frihetsandan tack vare stadens nyckelroll i den amerikanska revolutionen. En resa till Boston är minst lika mycket en resa i tiden som ett besök i en modern metropol.

Dagens Boston är fortfarande en inflytelserik del av östkusten, främst tack vare sin ställning som ett centrum för högre utbildning och sitt rykte som en av USA:s mest exklusiva och progressiva städer.Bostonborna är berömda för sin icke-rotiska dialekt och är stolta över sitt revolutionära förflutna och stadens roll i befriandet av Amerika från det brittiska styret. Med tanke på att avgörande händelser som Boston Tea Party och Bostonmassakern ägde rum i och runt om staden är det inte överraskande att historien spelar en viktig roll än i dag och många resor till Boston inspireras av en önskan om att få en inblick i denna historia. Med detta i åtanke har staden anlagt Freedom Trail – en 2,5 km lång promenadled från eleganta Boston Common Park till Charlestown. Leden är markerad med rött tegel och passerar 16 viktiga platser med anknytning till USA:s frihetskamp. Den självguidade turen omfattar bland annat Paul Revere House och Old South Meeting House och slutar vid USS Constitution – världens äldsta militärfartyg som fortfarande flyter. Boston är känt över hela världen som Harvard Universitys hemstad. Även om bara ett fåtal får möjlighet att studera på denna prestigefyllda skola är de magnifika byggnaderna väl värda ett besök – inte minst för att beundra delarna av universitetet som är öppna för allmänheten, som till exempel Harvard Museum of Natural History. Boston är också hemstad för många andra eminenta lärosäten som, även om de inte har lika hög status som Harvard, också är värda ett besök, däribland Tufts University och Boston College. Som man kan förvänta sig av en stad som är känd för sin intellektuella läggning finns det museer och kulturella aktiviteter i överflöd. Staden bjuder på allt från storslagna museer som Museum of Fine Arts och Museum of Science till mer jordnära institutioner som Boston Children’s Museum, New England Aquarium och Franklin Park Zoo – perfekt familjeunderhållning med en pedagogisk vinkling som gör en resa till Boston till ett utmärkt val för barnfamiljer. Boston är också berömt för sina fina teatrar och scenkonstinstitutioner. Stadens besökare kan njuta av föreställningar med firade institutioner som Boston Symphony Orchestra och Boston Ballet på Cutler Majestic Theatre, Boston Opera House och Orpheum Theatres storstilade scener – det perfekta sättet att koppla av och insupa kultur och historia i en av USA:s mest imponerande städer.

Var kan jag bo i Boston?

Downtown Boston presenterar en stad och nattliv såväl som en liten grupp av människor

Centrala Boston

Det sevärda akvariet och det vackra läget vid vattnet är bara några exempel på saker att utforska i Centrala Boston. Besök berömda sevärdheter som Boston Harbor och Bostons massakerplats, och hoppa på tunnelbanan på State St. Station eller Downtown Crossing Station om du vill se mer av staden.

Centrala Boston
Back Bay som inkluderar en stad, gatuliv och historisk arkitektur

Back Bay

4,5/5(4 områdesrecensioner)

Back Bay är kanske framför allt känt för de populära butikerna, och du kan besöka viktiga sevärdheter som till exempel Copley Square och Newbury Street. Hoppa på tunnelbanan på Copley Station eller Prudential Station om du vill se mer av Boston.

Back Bay
Seaport District presenterar en å eller flod, en stad och ett höghus

Seaport District

Seaport District är känt för det vackra läget vid vattnet, och här finns sevärdheter som Boston Harbor och Leader Bank Pavilion, så det är ingen risk att du blir uttråkad om du tillbringar dagen i den här delen av Boston.

Seaport District
Beacon Hill som inkluderar landskap

Beacon Hill