Saker att göra i Cannes

Aktiviteter, attraktioner och turer
Cannes

Aktiviteter i Cannes – mer än filmstjärnor och glamour

Staden är säkerligen mest berömd för filmfestivalen som anordnas årligen, men Cannes är faktiskt en relativt stillsam stad på den franska kusten (så länge du inte är där under festivalen). Du kan hitta saker att göra i Cannes oavsett vad du har för smak. Precis som i resten av Frankrike har du oändliga möjligheter att njuta av det goda livet med strandbesök, otrolig mat och finkultur.

Upptäck Cannes historia

Många av Cannes aktiviteter sätter fokus på områdets kultur och historia. Vill du strosa längs små gränder och upptäcka restauranger, caféer och butiker på egen hand vill du inte missa området Le Suquet. Området ligger på en höjd, och utsikten över staden och havet är särskilt vacker på kvällen. Här hittar du också Musée de la Castre, ett museum som tidigare var ett medeltida kloster. I museet kan du se lite allt möjligt, men vad som är särskilt värt ett besök är de arkeologiska fynden från Asien och många andra områden.

Öarna Ste-Marguerite och St-Honorat är perfekta för dig som vill spendera så mycket tid som möjligt på havet. Du kan lätt nå dem med färja, och de är värda ett besök för en fridfull promenad i naturen. Det finns en del restauranger på båda öarna. På St-Marguerite kan du också besöka Fort Royal. Fortet användes som fängelse och är mest berömt för den mystiska mannen med järnmasken som var fängslad där på 1600-talet. På St-Honorat kan du besöka ett kloster som fortfarande är aktivt. Hela ön tillhör klostret, därför väntas du också visa samma respekt som på andra religiösa platser.

Lokal charm och mat i världsklass

Cannes arkitektur är i sig själv något fantastiskt. De lyxiga hotellen som ser ut över havet är perfekta exempel på gammaldags elegans. De är vackra både utan och innan, vilket innebär att även du som reser på en budget kan njuta av atmosfären.

Inget besök till Frankrike är komplett utan att man provar lokala viner och fin mat. Det behöver inte bli dyrt, det kan räcka med en baguette och ost från området med en flaska vin för att få en oförglömlig måltid. Besök marknader tidigt på morgonen och se hur lokalbefolkningen shoppar för sina måltider. Du kan också boka dagsutflykter till vingårdar i närheten eller guidade turer med fokus på mat.

Slappna av vid Medelhavets kust

För avslappnande aktiviteter i Cannes kan du prova strandpromenaden La Croisette som går längs viken. Här har du utsikt över havet och området där Cannes filmfestival anordnas. Själva promenaden är omgiven av palmer och annan grönska som gör att en enkel promenad känns exotisk och lyxig. Är du en filmälskare bör du heller inte missa Palais des Festivals. Du känner säkerligen igen den från foton av den röda mattan när filmfestivalen är i full gång, men då är det i stort sett omöjligt att komma nära. Andra evenemang anordnas även här, men de är oftast inte på samma skala. Om du är sugen på glamorösa aktiviteter i Cannes kan du leva ut dina James Bond-fantasier på casinot på Pointe de la Croisette, där du kan prova din lycka på roulettebordet.

Välj aktivitet i Cannes efter kategori


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.Populära sevärdheter att besöka

Områden i Cannes

Städer nära Cannes