Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Florens

Se alla 54 saker att göra i Florens (provins)

Alla hittar något att göra i Florens

Florens är Toscanas hjärta en stad som andas romantik och konst. Det är det perfekta resmålet för både par grupper och familjer. Bortom stadens ikoniska landmärken som valvbron Ponte Vecchio

domkyrkan Santa Maria del Fiore och Uffizi-galleriet finns här både kaféer parker och andra platser och aktiviteter som faller alla i smaken.

Florens: aktiviteter för konstälskaren

Det går inte att komma ifrån att Florens till stor del präglas av de stora konstnärer som verkat här och ibland känns hela staden som ett enda stort konstmuseum. Detta märks till exempel i stadens historiska kvarter Centro storico eller vid ett besök på något av de imponerande konstmuseerna Uffizi och Accademia där du får närkontakt med verk av bland annat renässansmästaren Michelangelo. Andra fascinerande konstverk hittar du i stadens många kyrkor. I kyrkan Ognissanti finns fresker av bland annat Botticelli. Det vackra palatset och museet Palazzo Pitti och Boboliträdgårdarna precis bredvid är också värt ett besök för den som är intresserad av renässanskonst. Med ett stadspass för turister förslagsvis Firenze Card kan du få ut det mesta av stadens museer och samtidigt utnyttja stadens kollektivtrafik så mycket du vill.

Florens-aktiviteter utanför museerna

När du känner att din kvot renässanskonst har blivit fylld kan du ägna dig åt andra kanske mer lättsamma aktiviteter i Florens. Chianti-vinet från gårdarna runt staden måste såklart avsmakas och uteserveringarna på Piazza della Signoria väntar på att du ska sätta dig ner och pusta ut över en espresso eller en aperitivo. Det finns också många guidade turer om du vill få en överblick över staden medan du lyssnar på en kunnig guides berättelser och anekdoter. Med guidade turer på Segway eller cykel kan du även rulla fram genom stadens gränder och med en matvandring kan du låta smaklökarna guida dig fram genom Florens. I den stora saluhallen Mercato Centrale kan du sedan fortsätta provsmakningen och inhandla dina italienska favoritspecialiteter.

Om du skulle vilja lämna Florens för att utforska andra delar av den vackra regionen Toscana finns det många dagsturer som tar dig till närliggande städer eller byar. Om det passar bättre kan du också hyra bil i Florens och ta dig ut på den toskanska landsbygden på egen hand.

Aktiviteter i Florens för barnfamiljen

Att hitta saker att göra i Florens med barn är inget problem alls. Precis som i resten av Italien är barn alltid mer än välkomna på kaféer och restauranger. De stora palatsen och museerna kan visserligen vara överväldigande att besöka för de minsta men för de lite äldre finns det många barnvänliga museer till exempel Museo di Storia Naturale Naturhistoriska museet eller konstmuseet Museo Stibbert. De flesta barn kommer också uppskatta den hisnande utsikten från tornet Torre d’Arnolfo i Palazzo Vecchio. Eller varför inte ta med ditt barn på matlagningskurs i Florens? Då får ni lära er att laga äkta italiensk pizza eller pasta tillsammans.

Karta