Saker att göra i Genua

Aktiviteter, attraktioner och turer
Bigo

Att göra i Genua

Låt Expedia hjälpa dig hitta de bästa upplevelserna som Genua och Liguria har att erbjuda! Planerar du att resa till Genua kan vi ge dig en lista med alla de populäraste sevärdheterna och hjälpa dig att ta reda på vilka aktiviteter du absolut inte får missa. Vare sig du planerar en familjesemester, en romantisk resa på tu man hand eller en affärsresa gör vi det enkelt för dig att hitta saker att göra i Genua.

Genua ståtar med massor av intressanta sevärdheter och aktiviteter. Vi kan hjälpa dig ta reda på var du bör bo i Genua och gör det busenkelt för dig att utforska Genua och närområdet med våra guider. Oavsett hur länge du stannar är det enkelt att hitta sevärdheter i Genua som garanterar att du får en fantastisk semester och inte missar någonting. Lämna lokalkännedomen till oss och njut av en bekymmersfri resa.

Planerar du en tur till Genua får du inte missa våra praktiska guider till sevärdheter i området. Här kan du få listor på saker att göra, lära dig mer om de populäraste attraktionerna och få hjälp med att planera din resa så att den blir något alldeles extra! Expedia gör det lätt att kolla in alla sevärdheterna i Genua.

Genuas aktiviteter

Genua har någonting för alla, så oavsett om du planerar att hålla dig aktiv på semestern, unna dig en riktigt lyxig och romantisk vistelse eller fylla resan med underhållning och nöjen, så hittar du massor av aktiviteter i Genua som garanterat håller dig sysselsatt. På Expedia är det enkelt att boka flyg, hotell och hyrbil i förväg, vilket ger dig en bekväm och bekymmersfri resa, så du kan se alla Genuas sevärdheter.

Det kan vara tidskrävande att leta efter saker att göra i Genua, men vi gör det enkelt att planera din semester. Vare sig du vill ge dig ut och utforska härlig natur, provsmaka de bästa rätterna från Genua eller fördjupa dig i den lokala kulturen kan våra tips om Genuas attraktioner guida dig till en lyckad resa, oavsätt årstid. Trevlig resa!


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Acquario di Genova

Ta med hela familjen till Acquario di Genova och lär er mer om fiskarna och däggdjuren som lever i havet. Du får även veta varför vissa arter är utrotningshotade och vad vi kan göra för att hjälpa de vackra djuren i framtiden.
Läs mer
Acquario di Genova

2. Old Port

Tillbringa några timmar med att utforska Genuas Porto Antico, vilken en gång i tiden var ett av Europas centrum för sjöfart. Hamnens traditionella aktiviteter är viktiga än idag, men området har även utvecklats till ett modernt distrikt med kända museer. Den vackra havsutsikten gör det även populärt för kvällspromenader.
Läs mer
Old Port

3. Piazza de Ferrari

Piazza de Ferrari är Genuas huvudtorg kring vilket den historiska stadsdelen ligger. I hjärtat av det livliga torget ligger en iögonfallande fontän som fungerar som samlingsplats för både lokalbor och turister. Tillbringa en dag med att promenera runt på de historiska gatorna som leder till torget.
Läs mer
Piazza de Ferrari

4. Palazzo Ducale

Palazzo Ducale är en samlingsplats i Genua, där många kulturevenemang och utställningar anordnas. Det var tidigare hem till Genuas doger, vilka var de regionala ledarna, och har en fantastisk nyklassisk fasad. Inuti byggnaden kan du se 1700-talets aristokratis överdådiga levnadsstandard.
Läs mer
Palazzo Ducale

5. Teatro Carlo Felice

Teatro Carlo Felice har redan från tidigt 1800-tal varit det främsta operahuset i Genua. Här kan du bjudas på förnäma framträdanden som orkesterkonserter, balettföreställningar och operaföreställningar. Gå på en konsert eller föreställning under en kväll med familjen och få ett smakprov på italiensk tradition och kultur.
Läs mer
Teatro Carlo Felice

Populära sevärdheter att besöka

Områden i Genua

Städer nära Genua