Genua

Reseguide
Biosfera
Upplev det autentiska Italien genom att utforska de storslagna palatsen och medeltida gatorna i denna gamla hamnstad.

Staden ligger längs den italienska rivieran på landets nordvästra kust och under en resa till Genua får du en glimt av det autentiska livet i Italien. Stadens smala gator är fulla av familjedrivna restauranger där du kan få smaka på färska skaldjur. Många reser hit på weekendresor med olika weekendpaket, kanske för att prova regionens berömda specialitet: pesto. Lär dig mer om Christofer Columbus födelsestad och dess förflutna som rik och viktig handelsstad medan du tittar närmare på de gamla byggnaderna och områden som klassats som världsarv.Regionen Ligurien har nästan ingen platt terräng. Det gäller även för huvudstaden Genua, något som du kommer att märka om du reser hit på en weekend. Det enklaste sättet att utforska staden under resor till Genua är därför uppifrån och ner. De främsta shoppingområdena och allmänna torgen ligger högre upp bland kullarna. Bege dig neråt genom stadens medeltida gamla stad med sina smala gågator som kallas för caruggi. Du kommer snart ner till en av genomfartslederna, Via Garibaldi, där tre av Genuas viktiga konstmuseer ligger i magnifika palats: Palazzo Bianco, Palazzo Rosso och Palazzo Tursi. Besök Porto Antico (den gamla hamnen), stadens hamnkvarter som var så viktigt förr i tiden. Området har renoverats och här ligger nu kaféer, biografer och museer. Titta in på havsmuseet Galata Museo del Mare, där du får lära dig mer om Christofer Columbus resor och andra berömda upptäcktsresanden. Aquario di Genova är ett av Europas största akvarier och även det ligger i den gamla hamnen. I det nyare hamnområdet finns det fullt av fiskebåtar, färjor och lyxjakter som ofta kommer från närliggande Portofino.Tack och lov behöver du inte vara bergsklättrare för att njuta av utsikten i denna kuperade stad. Du kan åka med de tre linbanelinjerna för att komma upp på kullarna och njuta av vackra vyer över staden och hamnen på vägen upp. Den allmänna hissen från torget Piazza del Portello tar dig upp till det charmiga området Castelletto, där slutstationen är ett vackert torn i jugendstil. Vi rekommenderar inte att köra bil i Genua, det är nämligen svårt att hitta parkering. Kollektivtrafikens bussar är också ett bra alternativ om du vill vila fötterna.

Var kan jag bo i Genua?

Via Garibaldi

Genuas historiska stadskärna

5/5(2 områdesrecensioner)

Genuas historiska stadskärna brukar uppskattas för det vackra läget vid vattnet, och om du är ute efter mer att se och göra kan du överväga en tur till Piazza San Matteo eller Cattedrale di San Lorenzo.

Genuas historiska stadskärna
Genua

Centro Est

Centro Est är ett populärt resmål bland annat för det fantastiska nattlivet, det sevärda akvariet och det vackra läget vid vattnet. Du får inte heller missa sevärdheter som Genuas stadshus eller Via Garibaldi när du ändå är ute och utforskar området.

Centro Est
Default Image

Nervi

Havsutsikten och trädgårdarna är några av de saker som gör Nervi så speciellt. Passa på att besöka Parchi di Nervi eller Passeggiata di Anita Garibaldi när du ändå utforskar området.

Nervi
Default Image

Levante

Havsutsikten och trädgårdarna är några av de saker som gör Levante så speciellt. Passa på att besöka Parchi di Nervi eller Nervis hamn när du ändå utforskar området.

Levante
Genua

Medio Levante

Du kommer uppskatta monumenten och det vackra läget vid vattnet i Medio Levante. Avsätt