Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.

Roliga aktiviteter i Hamburg för alla smaker

Hamburg har många olika sidor att visa upp och här finns en mängd olika saker att hitta på under ditt besök. Oavsett om du är äventyrslysten matintresserad eller nyfiken på stadens historia kommer du att hitta saker att göra i Hamburg som passar just dig. Från båtturer på Hamburgs kanaler till utekvällar längs Reeperbahn från konstgallerier till världens största modelljärnväg – här finns helt enkelt något för alla!

Få grepp om Hamburg med en rundtur

Är det här första gången du reser till Hamburg? I så fall kan en rundtur med guide hjälpa dig att få grepp om den myllrande storstaden. Det finns både klassiska bussturer med hop on/hop off uppe på torra land och båtkryssningar i hamnen och på Alstersjön mitt i staden. Med en guidad vandring får du möjligheten att fördjupa dig i ett visst områdes historia

till exempel lagerkvarteren i Hafen City det alternativa St. Pauli eller Speicherstadts världsarvslistade kanaler. I Speicherstadt kan du också passa på att ta en kopp kaffe och samtidigt lära dig mer om den älskade bönan – här finns det både rosterier kaféer och till och med ett kaffemuseum. Det finns också olika dagspass att välja mellan om du vill kombinera guidade rundturer med andra aktiviteter i Hamburg.

Kulturella aktiviteter i Hamburg

Den som vill gå på museum i Hamburg har många olika att välja på. Om du gillar historia finns till exempel Hamburg Museum som berättar om stadens spännande uppkomst och utveckling. För den konstintresserade finns det flera stora museer bland annat Deichtorhallen och Hamburger Kunsthalle. Om du inte har bråttom tillbaka till ditt hotell i Hamburg kan du avsluta kvällen i St. Pauli i kvarteren längs den långa och ökända gatan Reeperbahn. Gatan kallas ibland ”Syndamilen” och har sedan länge varit en sorts frizon för sjömän rockmusiker och andra nattugglor. I dag blandas här klubbar och trevliga ölhak med några av stadens bästa konserthus och teatrar till exempel Operettenhaus.

Fotbollsfest i Hamburg

I Hamburg spelas många matcher för den fotbollsintresserade. Antingen kan du gå och se Bundesliga-laget Hamburger SV på Volkparkstadion eller så kan du heja fram FC ST. Pauli på arenan Millerntor som alltid är fullpackad med hemmalagets hängivna supportrar. Ett tips är att runda av sportkvällen med middag vid Landungsbrücken där du har fantastisk utsikt över hamnen varifrån atlantångarna förr i tiden lättade ankar när de styrde mot Amerika.

Att göra i Hamburg med de minsta

Det finns mycket att göra i Hamburg med barn. Hamburg Dungeon är ett roligt och läskigt sätt att lära sig mer om stadens historia med de lite äldre barnen. Nära Hamburg Dungeon ligger även Miniatur Wunderland världens största modelljärnväg. Att picknicka vid strandkanten längs floden Elbe är också en rolig aktivitet för barnfamiljer på besök i Hamburg där man kan bygga sandslott och titta på de stora fartygen. Hagenbecks djurpark och chokladmuseet Chocoversum är andra spännande ställen att besöka med barn.

Karta

Var kan jag bo i Hamburg?

Centrala Hamburg

Upplev de populära butikerna i Centrala Hamburg. Miniatur Wunderland är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Rathaus U-Bahnstation eller Rodingsmarkt U-Bahnstation om du vill se mer av Hamburg.

ShoppingAffärsresorMuseer

Saint Pauli

Området är kanske framför allt känt för det stora restaurangutbudet och det vackra läget vid vattnet. Passa på att besöka Reeperbahn eller Fiskmarknaden när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på St. Pauli U-Bahnstation för att ta dig runt i staden.

TeatrarUnderhållningHamnar

Altona

Sätt av lite tid för att kolla in det stora restaurangutbudet i Altona. Ägna en stund åt att besöka viktiga sevärdheter som Volksparkstadion, och kliv på tunnelbanan på Hochkamp S-Bahnstation eller Iserbrook S-Bahnstation om du vill se mer av området.

AffärsresorRomantikFamiljevänlig

Saint Georg

Överväg att besöka Domkirche St. Marien och ta dig tid att uppleva det stora restaurangutbudet under ditt besök i Saint Georg. Om du vill se mer av staden hoppar du på tunnelbanan på Lohmühlenstrasse U-Bahnstation eller Hauptbahnhof Süd U-Bahnstation.

ShoppingAffärsresorRestauranger

HafenCity

Krogarna och läget vid vattnet är några av de saker som gör HafenCity så speciellt. Passa på att besöka Miniatur Wunderland eller Hamburg Dungeon när du ändå utforskar området.

ShoppingRestaurangerAffärsresor

Speicherstadt

Renoverade lagerbyggnader i rött tegel korsas av kanaler och broar i denna historiska stadsdel som är full av museer och kaféer.

ShoppingAffärsresorRestauranger