Saker att göra i Houston

Aktiviteter, attraktioner och turer
Houston som inkluderar en trädgård

Houston: Aktiviteter i Texas hjärta

Houston är den största och mest imponerande staden i Texas. Denna enorma metropol står i stark kontrast till Texas ofta karga landsbygd. Här finns det gott om saker att göra. Houston är en sann storstad i så mycket att den har något att erbjuda alla, oavsett intresse eller bakgrund. Staden är proppad med fascinerande museer, spännande restauranger och uteställen, inbjudande shoppinggator och det finns till och med ett par äventyrsbad. Väljer du att boka en paketresa till Houston, Texas kommer du definitivt inte bli missnöjd.

Saker att göra i Houston – något för alla

Börja din vistelse med en rundtur på en turistbuss för att få lite kläm på staden. Dubbeldäckaren kommer ta dig till sex av stadens mest uppmärksammade sevärdheter. Dock kan du hoppa på och av lite när du vill om du känner för att kika närmare på något specifikt. För dig som är intresserad av marint djurliv eller kanske reser med familjen kan ett besök till Downtown Aquarium vara en bra aktivitet. Houstons häftigaste akvarium har många intressanta utställningar och aktiviteter året runt. Det finns också en restaurang här för dig som behöver fylla på med energi efter strosandet längs alla havets märkliga varelser. Det här är definitivt en av de mest populära aktiviteterna i Houston för barnfamiljer.

Texas hetaste uteliv

Det finns också mindre barnvänliga saker att göra i Houston. Utelivet är fantastiskt. Om du bokar ett centralt beläget hotell i Houston kommer du ha nära till otaliga barer, pubar och klubbar. Vad du än är ute efter, vare sig det är en högljudd nattklubb, en spänningsfylld sportbar eller stillsam vinsalong finns det gott om saker att göra. Houstons olika områden bidrar med olika stämning och charm – dock har alla ett varierat och stort utbud av uteställen.

Besök Houston och gör ett besök på NASA

En av sakerna som gör Houston till en än mer imponerande stad är att NASA:s Lyndon B. Johnson Space Center ligger här. En dagsutflykt hit är ett måste för alla med minsta gnutta intresse för rymden. Det är inte undra på att det här räknas som en av de mest häpnadsväckande aktiviteterna i Houston. Det går att boka rundturer då guider kommer visa runt dig bland otaliga utställningar om rymdorganisationens historia och planerade framtid.

Kultur i Texas största stad

Om varken akvariebesök, krogrundor eller rymdäventyr låter skoj för dig kanske Houstons många museer låter lockande. I så fall är ett besök till stadens Museum District en perfekt sak att göra. Houston är känd för bland annat Rothko Chapel som erbjuder en inblick i en av den moderna konstens mästares skaparprocess, Children’s Museum of Houston som är perfekt för såväl stora som små, och såklart Health Museum med sina utställningar om människokroppen och diverse roligheter. Houston är kort sagt även perfekt för dig som är intresserad av museer. Så vad väntar du på? Boka ditt flyg till Houston och landa i George Bush International Airport. Härifrån kan du hyra bil i Houston för att snabbt och enkelt kunna ta dig runt i denna fascinerande och inbjudande stad i Texas hjärta.

Toppaktiviteter i Houston


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.Populära sevärdheter i Houston

Områden i Houston

Städer nära Houston