Saker att göra i Los Angeles

Aktiviteter, attraktioner och turer
Los Angeles

Los Angeles: Att göra i storstaden

Följ med till Kaliforniens pärla där det finns fantastiska sevärdheter och spännande saker att göra. Los Angeles nöjesutbud är enormt och du kommer aldrig att få slut på aktiviteter. Los Angeles bjuder inte bara på ett oslagbart klimat, trendiga uteställen, fin shopping och vidsträckta stränder – här kan du dessutom hitta otaliga barnvänliga saker att göra. I Los Angeles ligger både Disneyland®, Legoland® och Universal Studios. Kändisfaktorn är hög och staden präglas av närheten till havet.

Los Angeles – saker att göra

Kulturlivet i staden influeras av de många latinamerikanska invånarna och du som är van att åka på mångfacetterade semestrar har hamnat rätt. Det finns något att göra i Los Angeles för soldyrkare, festprissar och matälskare. Kalifornien är förstås mest känt som centrum för nöjesindustrin och när du är här kan du få en kika in bakom kulisserna på Universal Studios Hollywood och sedan roa dig med åkattraktioner, föreställningar och andra sevärdheter. Om du är på jakt efter en konstupplevelse kan du gå vidare till Museum of Contemporary Art. Boka in dig på stadsvandringen LA Getaway Tour om du vill utforska mer av omgivningen. Under den intressanta rundturen får du en känsla av hur det är att bo i änglarnas stad och får bland annat se Hollywood-skylten, Rodeo Drive och Venice Beach.

Paris: Aktiviteter för hela familjen

Det finns vissa aktiviteter i Los Angeles som du inte kan resa hem förrän du upplevt, särskilt om du är här med familjen. Till att börja med kan du låta sagor bli till verklighet på nöjesparken Disneyland® Resorts. Se dina favoritkaraktärer vandra omkring på gatorna intill nervpirrande åkattraktioner. Missa inte Star Wars™ universum med Star Tours under ditt besök. Sedan kan hela familjen låta fantasin flöda på LEGOLAND®, i en färgglad värld fylld av lek, äventyr och fantastisk underhållning. Du kan åka karusell, äta karamell och fröjdas hela dagen. Här finns dessutom även ett akvarium och en säsongsbetonad vattenpark. Glöm inte att skaffa ett Go Los Angeles-kort för att få gratis inträde på stadens populäraste attraktioner och få information samt insidertips om andra saker att göra i Los Angeles.

Att göra – Los Angeles med omnejd

Du som vill utforska stadens finaste sevärdheter kan med framgång ta en tur med hop on – hop off-buss. På så sätt avverkar du lite större områden med och kan stanna till när du hittar något trevligt att göra. Los Angeles lockar soldyrkande muskelknuttar, hippies och kändisar till sina trendiga barer, fina restauranger och välansade gräsmattor. När du vill se något nytt är det bara att kliva på den bekväma dubbeldäckaren och åka vidare till Beverly Hills, Hollywood eller Santa Monicas palmkantade stränder. Efter din rundtur kan det passa bra att åka tillbaka till hotellet och vila en stund innan du går ut och äter middag, kanske på någon mexikansk restaurang eller något klassiskt hamburgerställe. Om du vill utforska klubblivet finns mängder att göra – Los Angeles är som bekant staden som aldrig sover.

Toppaktiviteter i Los Angeles


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood är Hollywoods äldsta aktiva studio och ger dig chansen att se magin skapas – men det är de hisnande åkattraktionerna som är de verkliga publikmagneterna.
Läs mer
Kombinationen av film- och tv-studio, underhållningskomplex och nöjesfält garanterar att besökaren inte får en tråkig stund.

2. Venice Beach

Vågor, sol och sand får finna sig i att spela andrafiol till den högljudda och livliga karnevalen av människor som passerar utmed strandpromenaden på Venice Beach. Gillar du att titta på folk har du kommit till rätt stället. I denna soldränkta, bohemiska enklav av konstnärer, musiker, poeter, sångare, rullskridskoåkare och jonglörer händer det alltid något nytt. Här är Los Angeles som mest skrytsamt, excentriskt och ohämmat med allt från motorsågsjonglerande akrobater till eldkastande cyklister. Kom ihåg att ge underhållarna en slant om du tittar på större delen av en show eller tar ett foto.
Läs mer
Jobba på solbrännan och mingla med kroppsbyggare och udda gatuartister på Los Angeles unika stadsstrand – en färgstark tillflyktsort från stadens sus och dus.

3. Santa Monica-piren

Slutet av berömda Route 66 gör den långa resan väl värd besväret. Santa Monica Pier markerar den officiella västra slutpunkten på den legendariska amerikanska motorvägen, som var bland landets första. Denna världsberömda asfaltsled löpte ursprungligen från Chicago till Los Angeles, och förlängdes senare till Santa Monica där många resenärer avslutade sin långa upptäcksresa med ett besök på denna nöjespir.
Läs mer
Du hittar kitsch, strandpromenadsatmosfär och karnevalsstämning på denna över hundra år gamla, soldränkta Los Angeles-attraktion.

4. Dodger Stadium

Se något evenemang på Dodger Stadium medan du är i Los Angeles. Njut av underhållningen och teatrarna i detta livliga område.
Läs mer
Se något evenemang på Dodger Stadium medan du är i Los Angeles. Njut av underhållningen och teatrarna i detta livliga område.

5. Santa Monica Beach (strand)

Tillbringa en lat dag i solen på Santa Monica Beach (strand) under din resa till Santa Monica. Detta promenadvänliga område är känt för sina restauranger, och många kommer även hit för konsten.
Läs mer
Tillbringa en lat dag i solen på Santa Monica Beach (strand) under din resa till Santa Monica. Detta promenadvänliga område är känt för sina restauranger, och många kommer även hit för konsten.

6. Staples Center

Se något evenemang på Staples Center medan du är i Los Angeles. Njut av konsten och livemusiken i detta livliga område.
Läs mer
Se något evenemang på Staples Center medan du är i Los Angeles. Njut av konsten och livemusiken i detta livliga område.

7. Hollywood Walk of Fame

För att blir riktigt lyckad i Hollywood räcker det inte att få sitt namn i stor text på vita duken. Man måste också få sitt namn gjutet i betong. Mer exakt gäller det att få det inbäddat i mässing inuti en korallrosa, femuddig stjärna.
Läs mer
Filmstadens stjärnspäckade hyllning till artister, globala ikoner, producenter och regissörer som har gjort stora insatser för underhållningsbranschen.

Populära sevärdheter i Los Angeles

Områden i Los Angeles

Städer nära Los Angeles