Saker att göra i Nashville

Aktiviteter, attraktioner och turer
Nashville

Aktiviteter i Nashville

Välkommen till en legendarisk musikstad i delstaten Tennessee. I södra USA har rock’n’roll och country underhållit och berört sedan 1950-talet, särskilt i Nashville. Aktiviteter och sevärdheter roar besökare i alla åldrar. Det här är staden där Grand Ole Opry uppstod och där många stora skivbolag ännu har sina huvudkontor. Museet Country Music Hall of Fame är ett viktigt dragplåster och på kvällstid väntar med krogshower och livemusik bland vänliga människor. Förutom New Orleans kan ingen stad mäta sig med Nashvilles musikaliska inflytande. Många världsstjärnor kommer hit för att uppleva kulturen, så glöm inte autografblocket. Men du behöver inte älska musik för att boka en paketresa till Nashville, även om det hjälper. Hit kommer turister från världens alla hörn för att äta grillade revbensspjäll, vistas i naturen och insupa sydstatskänslan.

Populära saker att göra i Nashville

När du kommer fram kan du luta dig tillbaka på någon honky tonk-bar och se på folk. Det är sällsynt att en stad med nästan två miljoner människor känns så gästvänlig. Antagligen har det att göra med besökarnas gemensamma nämnare – en majoritet kommer hit på grund av sitt musikintresse. Du som vill beta av turistattraktionerna kan börja med några alkoholfria aktiviteter. Nashville är barnvänligt och grönt. Det finns matmarknader att besöka, sportevenemang att utforska och vingårdar att åka till, exempelvis Brown County Winery. Väster om staden ligger Cheekwood Botanial Garden, som är en oas av prunkande blommor. Nashville Zoo är ett måste om du reser hit med barn, likaså det interaktiva vetenskapsmuseet Adventure Science Center. Det finns otaliga intressanta hotell i Nashville, så du kan ägna dig åt sevärdheter hela dagen och ha gångavstånd hem. Vill du spara en slant och bo lite längre bort från stadskärnan kan du hyra bil i Nashville och passa på att leta upp egna smultronställen en bit utanför centrum.

Musikaliska Nashville – att göra med fokus på sköna toner

Eftersom countrymusik inte alltid setts som världens trendigaste genre blir vissa förvånande över hur hippa människor är i Nashville. Saker att göra i staden är många, men kretsar ofta kring country, blues och rock’n’roll. Trendhungriga besökare dansar obekymrat intill lokalbefolkningen på krogarna. Du kan släppa alla hämningar och bara roa dig. Nashville ber aldrig om ursäkt för sig, utan lever i nuet med en fot fast förankrad i sitt förflutna. Om du bara ska gå på ett par konserter är The Station Inn och The Bluebird Cafe ett par förslag. Men du kommer inte att behöva anstränga dig för att få höra musik, vare sig du lockas av välkända band eller nya och lovande artister. Missa inte Country Music Hall of Fame, Johnny Cash Museum och Ryman Auditorium. Du kommer att få en omväxlande resa med mycket att göra i Nashville. Framför allt lär människorna charma dig. Din resväska på hemvägen kommer att vara packad med nya bekantskaper, fina minnen, träningsvärk och ny energi.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.