Nashville

Reseguide
Nashville
Res till Nashville, en härlig stad med goa gubbar, som är känt i hela världen som countrymusikens hemstad.

Medan det finns countrystjärnor som inte kommer härifrån, är det ytterst få som aldrig har spelat eller spelat in här. Om du spelar country på allvar har du säkert drömt om att bli invald i countryns Hall of Fame. En semester i Nashville erbjuder förstås mycket mer än bara countrymusik. Det moderna Nashville är en populär universitetsstad där stora personligheter, stora talanger och stor historia samlas. Nashville är en av Amerikas äldsta städer – med alla fascinerande sevärdheter som man kan därmed kan förvänta sig. Dessa innefattar Fort Nashborough, en rekonstruktion av en bosättning från tiden omkring den amerikanska revolutionen och Fort Negley, ett delvis återskapat fort från amerikanska inbördeskriget. Historiefantaster förälskar sig både det i magnifika Tennessee State Capitol, som är en av de äldsta kapitoliumbyggnaderna i USA som fortfarande är i bruk, samt The Hermitage som ligger ett par mil från staden och som är en historisk plantage med tillhörande museum som ägdes av president Andrew Jackson. Om än inte lika historisk som dess berömda förebild, är Nashvilles fullskaliga imitation av Partenon i Aten en mycket populär attraktion. Partenon byggdes 1897 som del av Tennessees 100-årsjubileum och återspeglar Nashvilles renommé som "Sydstaternas Aten". Besökare får även lära sig om stadens och delstatens historia genom att besöka det enorma Tennessee State Museum. Historia i all ära, i Nashvill hör ihop med countrymusik. Från de oräkneliga restauranger, barer och nattklubbar omkring centrala Nashville, framförallt i områdena omkring Lower Broadway, Second Avenue och Printer's Alley, hörs den avlägsna klangen från stadens kännetecknande countrymusik. Det är även här man kan smaka Nashvilles berömda mat, som exempelvis "hot chicken" – en lokal kycklingrätt som är rikligt kryddad med cayennepeppar. Besökare som vill ha en riktigt genuin Nashville-upplevelse besöker Grand Ole Opry, som är en liveconcert som genomförs och sänds på radio varje vecka med det bästa som country, bluegrass, folkmusik och gospel har att erbjuda. Föreställningen har pågått sedan 1925, så du kan lita på att den är bäst i stan. Om du reser till Nashville i juni, varför inte besöka CMA Musik Festival? CMA pågår i fyra dagar och är ett guldtillfälle att höra mer än 400 artister och kanske till och med få en autograf vid signeringstillfällena. En resa till Nashville är inte komplett om man inte har besökt Country Music Hall of Fame and Museum. Museet, som ligger knappt en kilometer från stadskärnan, hyser tusentals fascinerande objekt som berättar om countryn från dess ödmjuka begynnelse till dess nuvarande givna plats i folkhemmen – missa inte den glittrande stjärnparaden i Hall of Fame.

Var kan jag bo i Nashville?

Default Image

Centrala Nashville

4/5(1 områdesrecension)

Det fantastiska nattlivet och livemusiken är bara ett par av höjdpunkterna i Centrala Nashville. Passa på att besöka Broadway eller Nissan Stadium när du ändå utforskar området.

Centrala Nashville
Nashville som inkluderar nattliv och skyltar såväl som en stor grupp av människor

Music Row

3/5(1 områdesrecension)

Det fantastiska nattlivet och livemusiken är bara ett par av höjdpunkterna i Music Row. Passa på att besöka RCA Studio B eller Demonbreun Street när du ändå utforskar området.

Music Row
Cumberland Park som visar en bro såväl som ett par

Östra Nashville

Det fantastiska nattlivet och livemusiken tillhör det som uppskattas mest av dem som åker till Östra Nashville. Komplettera din resa med att besöka Nissan Stadium eller Cumberland River.

Östra Nashville
Default Image

Södra Nashville

Du kommer uppskatta museerna och livemusiken i Södra Nashville. Avsätt lite tid för att besöka Tennessee State Fairgrounds eller Geodis Park.

Södra Nashville