Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i New Orleans

Se alla 7 saker att göra i New Orleans

Att göra: New Orleans

Uppsving för New Orleans aktiviteter

Följ med till en av Louisianas mest fascinerande städer jazzens hemstad och en avspänd oas för alla som vill uppleva den amerikanska södern när den är som bäst. Det finns spännande aktiviteter i New Orleans för alla tänkbara besökare. Den här nöjesmetropolen bjuder på oförglömliga upplevelser vare sig du kommer hit under Mardi Gras eller kopplar av i turistområdet French Quarter en den av den franska kolonin som byggdes redan 1722. Det finns alltid något nytt att uppleva här intill Mississippifloden. Staden lämnades dessvärre åt sitt öde efter den förödande orkanen Katrina 2005

men är nu tillbaka med en gränslös livsglädje musik och hålligång dygnet runt.

Saker att göra i New Orleans

Välkommen på en oförglömlig resa till New Orleans. För dig som kommer på besök till Louis Armstrongs hemstad är det obligatoriskt att gå till någon jazzklubb. Nöjeskvarteren Storyville öppnades 1897 och området är än idag fullt av musikklubbar. Det finns mycket att göra längs Bourbon Street som visserligen är en turistig gata men där stämningen bland klubbar restauranger och färgglada bostadshus är på topp. Höjdpunkten är den årliga karnevalen Mardi Gras men staden vibrerar av jazz blues och soul året runt. Du kan börja din upptäcktsfärd vid Jackson Square och gå vidare till eleganta French Quarter eller ”Vieux Carré” den äldsta stadsdelen i New Orleans. Åk med RTA – Streetcars spårvagnar till French Market där du hittar läcker mat prisvärda kläder och billiga souvenirer. Eller varför inte ta en rundtur med sightseeingbuss om du vill få lite överblick?

New Orleans – saker att göra i en förförisk stad

Det här är en stad som känns exotisk på otaliga sätt. Ett landskap få av oss har sett förut är träskmarkerna i Mississippiflodens delta där småhus står på pelare och alligatorer och sköldpaddor simmar i flodvattnet. Hit kan du komma på en guidad båttur du sent kommer att glömma. New Orleans aktiviteter har inte sällan med kulturhistoriska upplevelser att göra. Vad sägs till exempel om en att tuffa iväg på Natchez den sista hjulångaren i Mississippi? Skräckblandad förtjusning är stämningen som råder under rundvandringarna i French Quarter på kvällstid. Följ med och hör berättelser om voodoo vampyrer och hemsökta hus. Föredrar du en lite mindre skräckinjagande promenad kan du på dagstid utforska eleganta Garden District. Du som reser hit med barn får inte missa djurparken Audubon Zoo och Aquarium of the Americas.

Aktiviteter New Orleans erbjuder alla besökare

Det finns något att göra i New Orleans för alla som kommer hit. Denna kulturella smältdegel får de flesta att vilja återvända hit gång på gång. Bäst av allt är nog musiken maten och människorna. Dessutom väntar fina hotell i New Orleans så du kan se fram emot en bekväm vistelse. För att på ett smidigt sätt ta dig från och till flygplatsen finns flera olika alternativ. Särskilt praktiskt är det att boka transfer med privat standardbil stadsjeep eller till och med limousin om du vill unna dig riktig lyx. Annars är det trevligt att hyra bil i New Orleans. Då kan du åka ut på roadtrip hitta egna smultronställen eller bara utforska stadens utkanter i din egen takt.

Karta

Var kan jag bo i New Orleans?

French Quarter

Ett av New Orleans äldsta områden är populärt för sin blandning av romantisk historia, fantastiska hus, jazz och konst.

LivemusikDansJazz

Kenner - Louis Armstrong International Airport

Kenner - Louis Armstrong International Airport är känt för det stora restaurangutbudet, och du kan passa på att besöka Lafreniere Park och Pontchartrain Center när du ändå är i området.

ShoppingRestaurangerBaseboll

Garden District

Området har fått sitt namn efter plantagerna och jordbruksmarken staden byggdes på.

TrädgårdLivemusikDans

Arts/Warehouse District

Bege dig till hjärtat av det moderna New Orleans och upptäck de renoverade lagerbyggnaderna och gallerierna i den här eleganta stadsdelen.

LivemusikDansMuseum

Uptown Historic District

Det stora restaurangutbudet och de pittoreska trädgårdarna tillhör det som uppskattas mest av dem som åker till Uptown Historic District. Komplettera din resa med att besöka Magazine Street (gata i New Orleans) eller Audubon Park.

LivemusikDansArkitektur

Faubourg Marigny

Det stora restaurangutbudet och livemusiken tillhör det som uppskattas mest av dem som åker till Faubourg Marigny. Komplettera din resa med att besöka Royal Street (gata i New Orleans) eller Bourbon Street.

LivemusikDansFestival