New Orleans

Reseguide
New Orleans

Videoreseguide till New Orleans

New Orleans är en avslappnad stad med energi och attityd. Staden charmar besökare med sin jazz, trevliga lokalinvånare, koloniala byggnader och franska touch.

New Orleans är en avslappnad och gästfri plats. På resor till New Orleans kan alla känna sig som hemma.Det går naturligtvis inte att undvika det faktum att New Orleans skadades svårt av orkanen Katrina 2005. Staden har sedan dess arbetar hårt på att komma tillbaka. Kanske är det typiskt den amerikanska södern, men invånarna lät inte ens ett sådant oväder lägga hinder i vägen för musik och fest. New Orleans unika egenskaper har sina rötter i stadens historia. Staden grundades 1718 av den franska regenten Filip av Orléans, men hamnade under spanskt styre i flera decennier innan den återbördades till Frankrike. 1803 såldes staden till USA. Ett sådant förflutet har gjort staden populär bland immigranter av alla slag. Tack vare det bebos staden i dag av en skiftande blandning människor av olika ursprung, som kreoler, afrikan-amerikaner och fransktalande. New Orleans franska kvarter är kända över hela världen med sina dekorerade spanska kolonialbyggnader och skrangliga spårvagnar. Den mest kända delen av kvarteren är Bourbon Street. Den är känd för alla barer och jazzklubbar och det är ofta här den bästa jazzen går att hitta. Alla de stora namnen har spelat på Bourbon Street. Du har inte gjort dig ett namn förrän du har spelat där. De franska kvarteren handlar inte bara om jazz och drinkar. Här finns bland annat också Café du Monde som är känt för sina goda franska bakverk och cikoriakaffe. New Orleans är också förknippat med voodoo. Ofta betraktas den något ovanliga religionen som en turistattraktion, men vissa lokalinvånare utövar den faktiskt. Varför inte besöka Marie Laveaus House of Voodoo på Bourbon Street och undersöka saken själv? På en resa till New Orleans kan allt hända!

Var kan jag bo i New Orleans?

French Quarter som visar gatuliv, en stad och historisk arkitektur

French Quarter

4,5/5(2 områdesrecensioner)

Det fantastiska nattlivet och livemusiken är bara några exempel på saker att utforska i French Quarter. Besök berömda sevärdheter som Bourbon Street och Canal Street, och hoppa på tunnelbanan på Dumaine St Station eller Ursulines Ave Stop om du vill se mer av staden.

French Quarter
Default Image

New Orleans Central Business District

4/5(2 områdesrecensioner)

Det fantastiska nattlivet och livemusiken är bara några exempel på saker att utforska i New Orleans Central Business District. Besök berömda sevärdheter som Canal Street och Caesars Superdome, och hoppa på tunnelbanan på Carondelet at Poydras Stop eller Poydras Street Stop om du vill se mer av staden.

New Orleans Central Business District
Garden District presenterar ett hus, en trädgård och blommor

Garden District

Trädgårdarna och krogarna är några av de saker som gör Garden District så speciellt. Passa på att besöka Lafayette Cemetery eller New Orleans Fire Museum Fire Station när du ändå utforskar området.

Garden District
St Louis kyrkogård
<