Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Nice

Se alla 43 saker att göra i Nice

Nice: Att göra det mesta av din semester

Känn lugnet i en av Frankrikes mest exklusiva städer på franska Rivieran. Den som förälskar sig i Nice är i fint sällskap. Ryska tsarer och engelska drottningar filmstjärnor och konstnärer kommer ofta hit för att koppla av. Det är en gästvänlig plats fullspäckad med sevärdheter och aktiviteter. I Nice kan du antingen försöka se bortom lyxhotell och stora villor eller helt enkelt låta dig uppslukas av områdets överflöd.

Nice – Saker att göra i stadens hjärta

När du först kommer fram kan det vara trevligt att ta en rundtur i centrala Nice för att få lite överblick. Den kunniga guiden kommer att berätta om den eleganta omgivningen medan gruppen vandrar längs de palmkantade boulevarderna. Det är en fin upplevelse och du kan ta bilder på olika sevärdheter däribland den Ortodoxa kyrkan och den charmiga förorten Cimiez. Du kommer att märka att stadens kulturutbud är alldeles unikt. Därefter är det kanske dags att bege sig till den gamla stadskärnan och äta lunch eller ta en väldoftande kopp kaffe på en sorlande uteservering. När du har samlat krafterna får du inte missa blomstermarknaden. Vare sig du är här för att gå på museer eller dricka bubbel kommer du inte få slut på saker att göra i Nice i första taget.

Spännande aktiviteter – Nice med omnejd

Om du vill vara effektiv kan du se franska Rivierans höjdpunkter på en klassisk guidad rundtur till Cannes

Antibes och St. Paul de Vence. Stanna till vid de finaste sevärdheterna däribland berömda Croisette Boulevard i chica Cannes. Under rundturen berättar guiden om områdets förflutna medan du njuter av Medelhavets turkosskimrande vatten. Ett annat alternativ är att tillbringa en heldag i Provence en stad som är känd för sin extravaganta hamn men som också har en pittoresk äldre stadsdel. Under din tur kan du besöka parfymfabriken Fragonard i Grasse och medeltidsbyn Gourdon. Vill du stanna kvar i Nice är det fullt förståeligt och för en riktigt minnesvärd eftermiddag kan du tillsammans med en liten grupp ta en kulinarisk rundtur förbi förtrollande gränder samtidigt som du utforskar det världsberömda provensalska köket. Ät något smarrigt på ett traditionellt bageri ta dig ett glas i en mysig vinkällare och njut av utsökt fransk mat på en anrik krog.

Roliga saker att göra – Nice på kvällstid

För en riktigt oslagbar kväll kan du boka in middag på Hard Rock Cafe där väggarna pryds av ovärderliga minnesföremål. Du kommer att känna dig som en stjärna när du glider förbi köerna på Promenade des Anglais. Beundra havsutsikten och välj något gott från den läckra menyn. Om du känner dig äventyrlig kan du ta en sightseeingtur till Monaco på kvällstid tillsammans med en liten grupp. Efter bussresan längs franska Rivieran kan du äta middag och beundra lyxbåtarna i Monte Carlos vidsträckta kaj. Prova lyckan på Monte Carlo Casino innan du återvänder till Nice för en sängfösare. Du har även hamnat rätt om du vill ha en ordentlig utekväll i Nice. Aktiviteter som är riktigt exklusiva lockar rika och berömda besökare till denna del av Frankrike men här finns en partypuls som imponerar på de flesta. Ett roligt alternativ är att planera in din semester under våren då en myllrande och färgsprakande karneval äger rum i staden.

Karta

Discover neighborhoods in Nice

Centrala Nice

De vackra stränderna och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Centrala Nice. Besök berömda sevärdheter som Place Masséna och Promenade des Anglais, och hoppa på tunnelbanan på Massena spårvagnshållplats eller Jean Medecin spårvagnshållplats om du vill se mer av staden.

StränderShoppingRestauranger

Centre Ville-Gare

De vackra stränderna och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Centre Ville-Gare. Besök berömda sevärdheter som Place Masséna och Promenade des Anglais, och hoppa på tunnelbanan på Thiers spårvagnshållplats eller Jean Medecin spårvagnshållplats om du vill se mer av staden.

StränderShoppingRestauranger

Gamla stadskärnan

Matmarknader, trånga gator och fullsatta kaféer ger gamla stan i Nice en alldeles speciell prägel.

StränderRomantikShopping

La Californie

I detta mysiga område vid kusten har du enkel åtkomst till både flygplatsen och sevärdheterna i Nice, däribland Promenade des Anglais.

StränderFamiljevänligBudget

Lazaret

Lazaret är känt för det vackra läget vid vattnet, och du kan inkludera Nices färjeterminal och Nice marina i planeringen när du ändå är här.

SmåbåtshamnarHamnarRomantik

Cap-Ferrat

Du kommer uppskatta krogarna och trädgårdarna i Cap-Ferrat. Avsätt lite tid för att besöka Cap-Ferrats fyr eller Plage des Fosses.

RomantikSpanSmåstäder