Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Seattle

Se alla 12 saker att göra i Seattle

Seattle: Aktiviteter i Emerald City

Seattle är känd för en hel drös anledningar. Den brukar kallas för Emerald City tack vare alla stadens grönområden. Det första många tänker på är kanske att det är grungens hemstad. Visst är det sant att staden har en rik musikhistoria men det finns gott om annat att göra i Seattle. Staden grundades på en mycket gammal indianbosättning och är rik på uråldrig historia. Den är också en riktig smältdegel när det kommer till innovation; flygplansföretaget Boeing är baserat i Seattle Microsoft växte till sig i området under 1980-talet och Amazon grundades här år 1994. Det har gjort staden till den snabbast växande i USA under olika perioder. Det finns alltså gott om saker att bli intresserad av och mycket att göra i Seattle.

Seattle - musikstaden

Band som Nirvana och Alice in Chains kom från Seattle och gjorde staden känd för omvärlden. Dock är det långt från allt när det gäller områdets musikhistoria. Under första delen och mitten av 1900-talet fanns gott om jazzklubbar längs Jackson Street och staden utvecklade Ray Charles Quincy Jones och Ernestine Andersons tidiga karriärer. Det var också här som Jimi Hendrix föddes. Stadens rika musikhistoria lever självklart kvar även idag och det finns gott om spännande uteställen om du känner för att lyssna på livemusik i Seattle. En musikintresserad besökare kommer hitta gott om saker att göra i Seattle.

Seattles många olika kulturer

Det brukar sägas att det inte finns ett Seattle

utan snarare många olika. Beroende på vilken del av staden du besöker kommer du få mycket olika upplevelser. Queen Anne är elegant och avslappnat Capitol Hill är tufft och häftigt Fremont är hipstertätt och lite udda Ballard är skandinaviskt och går sin egen väg Pioneer Square är lite som en gammal gubbe och South Lake Union är ungdomligt. Det kan ta en stund innan man vänjer sig vid de olika stadsdelarnas stämning men de erbjuder gott om charm och aktiviteter. Seattle knyts samman av vissa saker som alla ”Seattleiter” har gemensamt. Det brukar kallas för den stad i USA där det dricks som mest kaffe. Skandinaver känner sig alltså hemma här. Klimatet är också ganska likt det svenska med varma behagliga somrar och mycket kalla vintrar. Seattles invånares är kända för sin gästvänlighet och vad du än väljer att göra i Seattle kommer du garanterat bli vänligt bemött.

Aktiviteter i Seattle för hela familjen

Om du reser med familjen finns det också gott om saker att göra i Seattle. Till exempel kan ni bege er till Woodland Park Zoo. Denna djurpark ligger i centrala Seattle och ståtar med fler än 300 arter och 1 100 djur. Inte långt borta ligger också Burke Museum of Natural History and Culture som också kan vara en bra idé att ta med barnen till. Längre söderut hittar du Museum of Flight där du kan lära dig allt vad flyghistoria heter. Det är också ett familjevänligt museum som har många interaktiva utställningar. Med andra ord finns det gott om aktiviteter i Seattle både för stora och små.

Karta

Var kan jag bo i Seattle?

Centrala Seattle

Ett promenadvänligt centrum med lummiga gemensamma ytor, shopping, barer och restauranger och vacker utsikt över Pugetsundet.

ShoppingStorstadBibliotek

Capitol Hill

Resenärer brukar besöka Capitol Hill för det stora restaurangutbudet, men många passar även på att utforska sevärdheter som Lake View-kyrkogården - Bruce Lees grav och Seattle Asian Art Museum. Det är enkelt att ta sig runt i området om du kliver på tunnelbanan på Capitol Hill Station.

BlommorShoppingKultur

University District

Ta dig tid i University District för att besöka sevärdheter som Neptune Theater och University Village. Du kommer säkert också att uppskatta det stora restaurangutbudet, och du kan hoppa på tunnelbanan på University of Washington Station om du vill se mer av staden.

UniversitetBlommorUnderhållning

Ballard

Trädgårdarna, barerna och shoppingen är några av höjdpunkterna i Ballard. Passa på att besöka Hiram M. Chittenden Locks eller Nordic Heritage Museum när du ändå utforskar området.

SolnedgångarLivemusikTrädgårdar

Västra Seattle

Västra Seattle är känt för stränderna, och du kan besöka berömda sevärdheter som Alki Beach och Lincoln Park.

UtsiktStorstadStränder

Queen Anne

De som besöker Queen Anne gillar de populära butikerna, och Seattle Center och Museum of Pop Culture är populära sevärdheter. Om du har lust att se mer av området kan du ta dig runt i staden genom att hoppa på tunnelbanan på Seattle Center Monorail Station.

StorstadUtsiktSkyskrapor