Saker att göra i Seattle

Aktiviteter, attraktioner och turer
Seattle

Seattle: Aktiviteter i Emerald City

Seattle är känd för en hel drös anledningar. Den brukar kallas för Emerald City tack vare alla stadens grönområden. Det första många tänker på är kanske att det är grungens hemstad. Visst är det sant att staden har en rik musikhistoria, men det finns gott om annat att göra i Seattle. Staden grundades på en mycket gammal indianbosättning och är rik på uråldrig historia. Den är också en riktig smältdegel när det kommer till innovation; flygplansföretaget Boeing är baserat i Seattle, Microsoft växte till sig i området under 1980-talet och Amazon grundades här år 1994. Det har gjort staden till den snabbast växande i USA under olika perioder. Det finns alltså gott om saker att bli intresserad av och mycket att göra i Seattle.

Seattle - musikstaden

Band som Nirvana och Alice in Chains kom från Seattle och gjorde staden känd för omvärlden. Dock är det långt från allt när det gäller områdets musikhistoria. Under första delen och mitten av 1900-talet fanns gott om jazzklubbar längs Jackson Street och staden utvecklade Ray Charles, Quincy Jones och Ernestine Andersons tidiga karriärer. Det var också här som Jimi Hendrix föddes. Stadens rika musikhistoria lever självklart kvar även idag och det finns gott om spännande uteställen om du känner för att lyssna på livemusik i Seattle. En musikintresserad besökare kommer hitta gott om saker att göra i Seattle.

Seattles många olika kulturer

Det brukar sägas att det inte finns ett Seattle, utan snarare många olika. Beroende på vilken del av staden du besöker kommer du få mycket olika upplevelser. Queen Anne är elegant och avslappnat, Capitol Hill är tufft och häftigt, Fremont är hipstertätt och lite udda, Ballard är skandinaviskt och går sin egen väg, Pioneer Square är lite som en gammal gubbe och South Lake Union är ungdomligt. Det kan ta en stund innan man vänjer sig vid de olika stadsdelarnas stämning, men de erbjuder gott om charm och aktiviteter. Seattle knyts samman av vissa saker som alla ”Seattleiter” har gemensamt. Det brukar kallas för den stad i USA där det dricks som mest kaffe. Skandinaver känner sig alltså hemma här. Klimatet är också ganska likt det svenska med varma, behagliga somrar och mycket kalla vintrar. Seattles invånares är kända för sin gästvänlighet och vad du än väljer att göra i Seattle kommer du garanterat bli vänligt bemött.

Aktiviteter i Seattle för hela familjen

Om du reser med familjen finns det också gott om saker att göra i Seattle. Till exempel kan ni bege er till Woodland Park Zoo. Denna djurpark ligger i centrala Seattle och ståtar med fler än 300 arter och 1 100 djur. Inte långt borta ligger också Burke Museum of Natural History and Culture som också kan vara en bra idé att ta med barnen till. Längre söderut hittar du Museum of Flight där du kan lära dig allt vad flyghistoria heter. Det är också ett familjevänligt museum som har många interaktiva utställningar. Med andra ord finns det gott om aktiviteter i Seattle, både för stora och små.

Toppaktiviteter i Seattle


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Pike Place Market

Gatukonstnärer och handlare tävlar om uppmärksamheten längs marknadens livliga kullerstensgatorna. Här finns omkring 200 stånd och butiker. Några har drivits av samma familj i generationer. Ströva runt i de breda gångarna och upplev alla ljud och dofter. Prova säsongens frukter, dofta på färska blommor och beundra handgjorda smycken och andra hantverksprodukter.
Läs mer
Några steg från strandkanten ligger den första bondens marknad i USA, full med närproducerade produkter.

2. University of Washington

Njut av universitetsstämningen på University of Washington när du reser till Seattle. Njut av underhållningen och teatrarna i detta livliga område.
Läs mer
Njut av universitetsstämningen på University of Washington när du reser till Seattle. Njut av underhållningen och teatrarna i detta livliga område.

3. Space Needle

Space Needle reser sig 184 meter över marken. Tornet byggdes 1962 och liknar ett flygande tefat som står på spretiga ben.
Läs mer
Seattles silhuett är enkel att känna igen tack vare det slanka tornet som byggdes till världsutställningen 1962.

4. Seattle Waterfront

Seattles västra sida slutar vid vattnet, där utsikten över Puget Sound till öar och berg förgylls med eleganta lyxjakter, båtar, kryssningsfartyg och färjor. Promenera längs den tre kilometer långa kuststräckan, utforska pittoreska butiker, beundra pirarna och njut av doften av havsluften och nylagad fisk och skaldjur från dussintals restauranger längs med pirarna.
Läs mer
Denna attraktion i konstant omvandling är en underbar plats för härliga promenader och mysiga matupplevelser, och så mycket mer än bara en plats där land möter hav.

5. CenturyLink Field

Se något evenemang på CenturyLink Field medan du är i Seattle. Njut av underhållningen och konsten i detta livliga område.
Läs mer
Se något evenemang på CenturyLink Field medan du är i Seattle. Njut av underhållningen och konsten i detta livliga område.

6. T-Mobile Park

Se något evenemang på T-Mobile Park medan du är i Seattle. Njut av livemusiken och konsten i detta livliga område.
Läs mer
Se något evenemang på T-Mobile Park medan du är i Seattle. Njut av livemusiken och konsten i detta livliga område.

7. Seattle Center

Seattles kända distrikt för kultur och underhållning är ett måste för alla som besöker staden. På Seattle Center anordnas många stora lokala sportevenemang, och vissa av stadens viktigaste föreställningsinstitutioner huseras i den stora anläggningen. Blanda samman några av Seattles viktigaste kulturinstitutioner, ett brett utbud av eleganta restauranger och barer och en koreograferad vattenshow, så inser du hurlätt det är att återvända till Seattle Center.
Läs mer
Det kulturella distriktet är en produkt av 1962 års World Fair och är den plats i Seattle där du är garanterad att hitta sport, teater, film och utmärkta restauranger.

8. Washington State Convention Center (konferenscenter)

Seattle kallas ibland för Smaragdstaden som en hyllning till stadens engagerade miljöarbete. Och Washington Convention Center lever verkligen upp till stadens gröna rykte. Detta är en av delstaten Washingtons största evenemangsanläggningar och lockar folk från hela världen till en uppsjö av olika arrangemang. Boka in ditt nästa event här och upplev förstklassiga anläggningar i en fascinerande storstad.
Läs mer
Vackra träpaneler, antika furubord och närproducerad mat skapar ett konferenscenter där du får uppleva Seattles skönhet även inomhus.

Populära sevärdheter i Seattle

Områden i Seattle

Städer nära Seattle