Billiga flyg från Göteborg (GOT) till London (LON) från 702 kr

Billiga flyg från Landvetter till LON-Alla flygplatser

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 702 kr för enkelflyg och 1 158 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

British Airways
Eurowings
SAS
Eurowings
Widerøe
SAS
SAS
Eurowings
Air France
LOT-Polish Airlines
Brussels Airlines
British Airways
British Airways
British Airways
British Airways
British Airways
Lufthansa
Brussels Airlines
Lufthansa
SAS
Flyginformation Göteborg till London
AvreseflygplatsLandvetter
Destinationens flygplatsHeathrow
Flygpris1 158 kr
Distans1063 km

Göteborg - England med flyg

Banden mellan Göteborg och London går långt tillbaka i tiden. Under 1800-talets industrialisering flyttade många britter till Göteborg, och det var då som Göteborg fick smeknamnet Lilla London. Idag tycks trenden vara den omvända, för tiotusentals svenskar har valt att bosatta sig i den brittiska huvudstaden. London har länge även varit ett av svenskarnas absoluta favoritresmål. Många åker därför dit med jämna mellanrum för att hälsa på nära och kära, eller för att unna sig en härlig weekend tillsammans med vänner. Fågelvägen är det 1 039 kilometer mellan städerna. Skulle du inte vilja flyga går resan via den europeiska kontinenten och sedan vidare genom tunneln under Engelska kanalen – en resa som tar minst ett dygn att genomföra. Om du istället bokar ett flyg till London från Göteborg är du framme på bara 2 timmar.

Flyg Göteborg till London – en smidig resa

Idag är det enklare än någonsin att hitta billiga flyg från Göteborg till London. Sträckan trafikeras av flera olika flygbolag, och de flyger alla från Göteborg Landvetter Airport (GOT). Landvetter, som är Sveriges näst största flygplats, ligger 25 kilometer från centrala Göteborg. Du tar dig enkelt dit med bil, taxi eller flygbuss, och resan tar inte mer än 20–30 minuter. Flygbussen avgår från Nils Ericson Terminalen, alldeles intill Göteborgs Centralstation, men den stannar även vid ett antal hållplatser runtom i innerstaden längs vägen ut mot flygplatsen. Se efter om den stannar i närheten av där du bor så går din resa ännu snabbare!

Från Landvetter kan du resa till tre olika flygplatser i London: London Heathrow (LHR), London Gatwick Airport (LGW) eller London Stansted Airport (STN). Heathrow är inte bara Londons, utan även hela Europas, största flygplats. Den ligger 22 kilometer väster om London och resan från Heathrow in till city går snabbt. Det finns många sätt att ta sig in till staden härifrån, till exempel med expresståg, buss eller hyrbil. Du kan också köpa ett resekort för Londons tunnelbana, som är världens äldsta, och åka kollektivt in till centrum. Flygplatsens tre egna tunnelbanestationer ligger längs linjen Piccadilly line, och resan in till centrala London tar knappt 50 minuter. Sedan kan du enkelt och smidigt resa vidare med tunnelbanan till din slutdestination inne i London.

Flyg Göteborg – London

Om du har bokat flyg från Göteborg till London Gatwick landar du istället cirka 50 kilometer söder om London. Även från Gatwick går din transfer in till centrala London snabbt och enkelt. Gatwick ligger utmed den nationella järnvägen, och från flygplatsens egen tågstation är avgångarna täta in till London. Tågresan tar mellan en halvtimme och en dryg timme, beroende på om du tar ett direkttåg eller inte. Skulle du vilja passa på att utforska några andra delar av södra England under din resa är flyg från Göteborg till London Gatwick till ett smidigt alternativ.

London Stansted Airport ligger 50 kilometer norr om staden. Härifrån kan du fortsätta med expresståg eller buss in till centrala London, en resa som tar omkring 1 timme, men varierar beroende på vilken ändhållplats du väljer att åka till.

Vanliga frågor och svar

Southampton