Billiga flyg från Göteborg (GOT) till London (LON) från 623 kr

Billiga flyg från Landvetter till LON-Alla flygplatser

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 623 kr för enkelflyg och 1 428 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Eurowings
British Airways
KLM
LOT-Polish Airlines
Lufthansa
Air Baltic
Eurowings
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
British Airways
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Lufthansa
Swiss International Air Lines
Brussels Airlines
Flyginformation Göteborg till London
Avreseflygplats
Landvetter
Ankomstflygplats
Heathrow
Pris tur-och-retur
1 428 kr
Distans
1063 km

Göteborg - England med flyg

Banden mellan Göteborg och London går långt tillbaka i tiden. Under 1800-talets industrialisering flyttade många britter till Göteborg, och det var då som Göteborg fick smeknamnet Lilla London. Idag tycks trenden vara den omvända, för tiotusentals svenskar har valt att bosatta sig i den brittiska huvudstaden. London har länge även varit ett av svenskarnas absoluta favoritresmål. Många åker därför dit med jämna mellanrum för att hälsa på nära och kära, eller för att unna sig en härlig weekend tillsammans med vänner. Fågelvägen är det 1 039 kilometer mellan städerna. Skulle du inte vilja flyga går resan via den europeiska kontinenten och sedan vidare genom tunneln under Engelska kanalen – en resa som tar minst ett dygn att genomföra. Om du istället bokar ett flyg till London från Göteborg är du framme på bara 2 timmar.

Flyg Göteborg till London – en smidig resa

Idag är det enklare än någonsin att hitta billiga flyg från Göteborg till London. Sträckan trafikeras av flera olika flygbolag, och de flyger alla från Göteborg Landvetter Airport (GOT). Landvetter, som är Sveriges näst största flygplats, ligger 25 kilometer från centrala Göteborg. Du tar dig enkelt dit med bil, taxi eller flygbuss, och resan tar inte mer än 20–30 minuter. Flygbussen avgår från Nils Ericson Terminalen, alldeles intill Göteborgs Centralstation, men den stannar även vid ett antal hållplatser runtom i innerstaden längs vägen ut mot flygplatsen. Se efter om den stannar i närheten av där du bor så går din resa ännu snabbare!

Från Landvetter kan du resa till tre olika flygplatser i London: London Heathrow (LHR), London Gatwick Airport (LGW) eller London Stansted Airport (STN). Heathrow är inte bara Londons, utan även hela Europas, största flygplats. Den ligger 22 kilometer väster om London och resan från Heathrow in till city går snabbt. Det finns många sätt att ta sig in till staden härifrån, till exempel med expresståg, buss eller hyrbil. Du kan också köpa ett resekort för Londons tunnelbana, som är världens äldsta, och åka kollektivt in till centrum. Flygplatsens tre egna tunnelbanestationer ligger längs linjen Piccadilly line, och resan in till centrala London tar knappt 50 minuter. Sedan kan du enkelt och smidigt resa vidare med tunnelbanan till din slutdestination inne i London.

Flyg Göteborg – London

Om du har bokat flyg från Göteborg till London Gatwick landar du istället cirka 50 kilometer söder om London. Även från Gatwick går din transfer in till centrala London snabbt och enkelt. Gatwick ligger utmed den nationella järnvägen, och från flygplatsens egen tågstation är avgångarna täta in till London. Tågresan tar mellan en halvtimme och en dryg timme, beroende på om du tar ett direkttåg eller inte. Skulle du vilja passa på att utforska några andra delar av södra England under din resa är flyg från Göteborg till London Gatwick till ett smidigt alternativ.

London Stansted Airport ligger 50 kilometer norr om staden. Härifrån kan du fortsätta med expresståg eller buss in till centrala London, en resa som tar omkring 1 timme, men varierar beroende på vilken ändhållplats du väljer att åka till.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar ett flyg från Landvetter (GOT) till LON-Alla flygplatser (LON)?
Det är dags att packa väskan, för en resa tur och retur från GOT till LON kan kosta så lite som 1 428 kr. Den siffran är baserad på erbjudandena från den senaste veckan. Priserna ändras fort, så boka snarast möjligt för att dra nytta av detta erbjudande.
Måste jag betala en avbokningsavgift om jag avbokar mitt flyg från Landvetter till LON-Alla flygplatser?
Detta varierar från flygbolag till flygbolag, eftersom de ofta har olika regler och villkor. Gå till vår kundtjänst, så kan du hitta enkla instruktioner som hjälper dig att avboka online.
Hur gör man för att hitta billiga flyg med en flexibel ombokningspolicy från Landvetter (GOT) till LON-Alla flygplatser (LON)?
Många flygbolag ger dig möjligheten att boka om ditt flyg utan ombokningsavgift. Du betalar endast mellanskillnaden mellan priset på ditt ursprungliga flyg och ditt nya flyg. När du söker på flyg från Landvetter till LON-Alla flygplatser kan du välja filtret “Inga ändringsavgifter” för att se flyg utan avgifter.
Hur många timmar tar flyget från GOT till LON?
Resan på 4 timmar och 29 minuter mellan GOT och LON är ett perfekt tillfälle för lite reseplanering i sista minuten. Passa på att bestämma vilka sevärdheter du inte får missa i England.
Hur långt är det från Landvetter (GOT) till LON-Alla flygplatser (LON)?
Avståndet mellan Landvetter och LON-Alla flygplatser är bara 1 050 kilometer. Innan du vet ordet av är du framme och stiger av planet för att hämta upp din väska på bandet.
Vilka flygbolag har direktflyg från Landvetter till LON-Alla flygplatser?
British Airways (BA) är ett av de populäraste valen bland resenärer som reser mellan GOT och LON. Du kan välja bland 82 flyg per månad på rutten. Med sina 30 flyg per månad på denna rutt är Ryanair (FR) ytterligare ett bra val.
Är flygbiljetter från Göteborg (GOT-Landvetter) till London (LON-Alla flygplatser) billigare när man köper dem i sista minuten?
Att boka ditt flyg från Göteborg (GOT-Landvetter) till London (LON-Alla flygplatser) i sista minuten ger dig chansen att hitta några riktiga toppenerbjudanden, men det finns också en risk att flyget kostar mer än nödvändigt. För att vara på den säkra sidan är det en god idé att boka din biljett i god tid innan avfärdsdatum. Faktum är att några av de bästa erbjudandena finns på Expedia redan ett år i förväg, och om det inte finns flyg tillgängliga från ditt önskade flygbolag ännu kan du ta en titt igen senare. Expedias erbjudanden uppdateras konstant.
Går det att flyga från Göteborg (GOT-Landvetter) till London (LON-Alla flygplatser) just nu?
Det är alltid bra att känna till aktuella reseriktlinjer och krav på karantän på slutdestinationen. Glöm inte att läsa igenom våra reseråd under covid-19 för uppdaterad information om att flyga till London (LON-Alla flygplatser).
Flygplatser i London

Cambridge

Southampton