Red Light District

Amsterdam
Red Light District
Under minst 600 år har lokalinvånare, sjömän och resenärer kommit till denna del av Amsterdam för lite vuxenunderhållning på de många barerna, bordellerna och matställena.

Amsterdams historiska Red Light District kallas för De Wallen (fördämningar), varav fyra stycken utgör detta område. Besökare förvånas ofta över hur De Wallen under dagtid i stort sett ser ut som resten av centrala stan, med kullerstensbelagda gator, smala gavelhus och mysiga kaféer. De röda lamporna och kvinnorna i fönstren syns först när mörkret har lagt sig. Lägg fördomarna åt sidan om du är nyfiken på hur detta ökända område med vuxenunderhållning mellan torget Dam och China Town ser ut.

Sjömän från hela världen har flockats kring De Wallen sedan början på 1400-talet och nuförtiden är prostitution en laglig verksamhet i Nederländerna. Den nederländska inställningen att ”om man avkriminaliserar det, kan man göra det säkrare” gäller även för marijuana och hasch, som säljs i mindre mängder på de lokala kaféerna och barerna.

Red Light District domineras av den gamla 1200-talskyrkan Oude Kerk, en av Amsterdams äldsta stenbyggnader. Gå gärna in och titta på de imponerande dekorationerna. Titta på statyn av Belle utanför kyrkan, som avbildar en prostituerad i en dörröppning, med en skylt som ber betraktaren att ”respektera sexarbetare över hela världen”.

Medan lokalinvånarna promenerar genom De Wallen som om det vore vilken stadsdel som helst, kan de flesta turisterna inte låta bli att gapa och glo på de smala fönstren där lättklädda kvinnor visas upp i röd belysning. Hundratals kvinnor av olika nationaliteter försöker sälja sina tjänster genom att flörta och gestikulera åt förbipasserande. Vuxenbutiker, sexmuseer och neonbelysta erotikshower lockar nyfikna – och i vissa fall fnissande – grupper av turister på sightseeing. Var beredd på att dessa shower inte lämnar något åt fantasin.

För att ta dig till Red Light District kan du antingen gå från Centralstationen eller från torget Dam. De Wallen har en bra polisbemanning och är faktiskt säkrare än vissa andra delar av staden. Trots det riktar ficktjuvar, tiggare och drogmissbrukare ibland in sig på intet ont anande turister. Var medveten om att det betraktas som stötande att fotografera fönstren med prostituerade. För att undvika konfrontation ska du endast rikta kameran mot allmänna händelser på gatorna och mot byggnaderna, och inte mot enskilda personer, för att fånga atmosfären.


Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra


Topphotell i Red Light District

Tribe Amsterdam City
Tribe Amsterdam City
4 out of 5
Termini 9, Amsterdam, 1022LB
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 443 kr per natt mellan 26 mars och 27 mars
1 443 kr
per natt
26 mars - 27 mars
Detta hotell har 4 stjärnor och ligger i Amsterdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 barer/lounger och frukost. De populära sevärdheterna De Dam och ...
9,6/10 Exceptional! (118 recensioner)
Weekend with friends
"This is an amazing hotel. Distance to the public transport is like 2 minutes. Beautiful design, great rooms. We will definitely stay again."

Recension från 6 mars 2023

Tribe Amsterdam City
Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam
Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam
5 out of 5
Dam 9, Amsterdam, 1012 JS
Priset är 3 748 kr per natt mellan 21 mars och 22 mars
3 748 kr
per natt
21 mars - 22 mars
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Amsterdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om ...
9/10 Wonderful! (1 002 recensioner)
"Gillade allt med boendet ! Supertrevlig och serviceinriktad personal . Centralt läge. Rent och fräscht. Hög standard . Bra restaurang på hotellet."

Recension från 22 nov. 2022

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam
Hotel Continental Amsterdam
Hotel Continental Amsterdam
1 out of 5
Damrak 40-41, Amsterdam, 1012 LK
Priset är 631 kr per natt mellan 21 mars och 22 mars
631 kr
per natt
21 mars - 22 mars
Detta hotell ligger i Amsterdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, reception (öppen dygnet runt) och daglig städning. Våra gäster brukar tala väl om den ...
5,6/10 (491 recensioner)
"It is what it is. Location, location location and decent sleeping"

Recension från 22 mars 2022

Hotel Continental Amsterdam
Kimpton De Witt Amsterdam, an IHG Hotel
Kimpton De Witt Amsterdam, an IHG Hotel
4.5 out of 5
Nieuwezijds Voorburgwal 5, Amsterdam, 1012 RC
Full återbetalning
Priset är 3 233 kr per natt mellan 26 mars och 27 mars
3 233 kr
per natt
26 mars - 27 mars
Detta hotell i lyxstil har 4,5 stjärnor och ligger i Amsterdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster brukar ...
9,2/10 Wonderful! (1 002 recensioner)
Perfekt
"Fint hotell, vänlig personal, bra frukost, bra läge..."

Recension från 21 okt. 2021

Kimpton De Witt Amsterdam, an IHG Hotel
Monet Garden Hotel Amsterdam
Monet Garden Hotel Amsterdam
4 out of 5
Valkenburgerstraat 76, Amsterdam, 1011LZ
Priset är 2 397 kr per natt mellan 21 mars och 22 mars
2 397 kr
per natt
21 mars - 22 mars
Detta hotell i boutique-stil har 4 stjärnor och ligger i Amsterdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl ...
9,4/10 Exceptional! (998 recensioner)
Glad och positiv service
"Bra standard och positiv och flexibel service. Vi hade vänner boende på annat hotell och som tilläts att frukost tillsammans med oss. Fixade fina ballonger och prosecco till oss eftersom eb av vännerna fyllde år."

Recension från 14 nov. 2022

Monet Garden Hotel Amsterdam
Inntel Hotels Amsterdam Centre
Inntel Hotels Amsterdam Centre
4 out of 5
Nieuwezijds Kolk 19, Amsterdam, 1012 PV
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 2 368 kr per natt mellan 26 mars och 27 mars
2 368 kr
per natt
26 mars - 27 mars
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Amsterdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. De populära sevärdheterna De ...
8,6/10 Excellent! (1 007 recensioner)
"Utmärkt läge. Nära till spårvagn. Ingen störande trafik. Ett bra gym med väl fungerande utrustning."

Recension från 10 feb. 2020

Inntel Hotels Amsterdam Centre
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Andra områden i Red Light DistrictRed Light District

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: