Red Light District

Amsterdam
Red Light District som visar en stad, en kyrka eller katedral och gatuliv

Under minst 600 år har lokalinvånare, sjömän och resenärer kommit till denna del av Amsterdam för lite vuxenunderhållning på de många barerna, bordellerna och matställena.

Amsterdams historiska Red Light District kallas för De Wallen (fördämningar), varav fyra stycken utgör detta område. Besökare förvånas ofta över hur De Wallen under dagtid i stort sett ser ut som resten av centrala stan, med kullerstensbelagda gator, smala gavelhus och mysiga kaféer. De röda lamporna och kvinnorna i fönstren syns först när mörkret har lagt sig. Lägg fördomarna åt sidan om du är nyfiken på hur detta ökända område med vuxenunderhållning mellan torget Dam och China Town ser ut.

Sjömän från hela världen har flockats kring De Wallen sedan början på 1400-talet och nuförtiden är prostitution en laglig verksamhet i Nederländerna. Den nederländska inställningen att ”om man avkriminaliserar det, kan man göra det säkrare” gäller även för marijuana och hasch, som säljs i mindre mängder på de lokala kaféerna och barerna.

Red Light District domineras av den gamla 1200-talskyrkan Oude Kerk, en av Amsterdams äldsta stenbyggnader. Gå gärna in och titta på de imponerande dekorationerna. Titta på statyn av Belle utanför kyrkan, som avbildar en prostituerad i en dörröppning, med en skylt som ber betraktaren att ”respektera sexarbetare över hela världen”.

Medan lokalinvånarna promenerar genom De Wallen som om det vore vilken stadsdel som helst, kan de flesta turisterna inte låta bli att gapa och glo på de smala fönstren där lättklädda kvinnor visas upp i röd belysning. Hundratals kvinnor av olika nationaliteter försöker sälja sina tjänster genom att flörta och gestikulera åt förbipasserande. Vuxenbutiker, sexmuseer och neonbelysta erotikshower lockar nyfikna – och i vissa fall fnissande – grupper av turister på sightseeing. Var beredd på att dessa shower inte lämnar något åt fantasin.

För att ta dig till Red Light District kan du antingen gå från Centralstationen eller från torget Dam. De Wallen har en bra polisbemanning och är faktiskt säkrare än vissa andra delar av staden. Trots det riktar ficktjuvar, tiggare och drogmissbrukare ibland in sig på intet ont anande turister. Var medveten om att det betraktas som stötande att fotografera fönstren med prostituerade. För att undvika konfrontation ska du endast rikta kameran mot allmänna händelser på gatorna och mot byggnaderna, och inte mot enskilda personer, för att fånga atmosfären.


Populära sevärdheter i Red Light District

Toppaktiviteter i Red Light District


Topphotell i Red Light District

Rho Hotel
Rho Hotel
3 out of 5
Nes 5-23, Amsterdam, 1012 KC
Priset är 1 365 kr per natt mellan 23 maj och 24 maj
Detta hotell har 3 stjärnor och ligger i Amsterdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och reception (öppen dygnet runt). Våra gäster brukar tala ...
4,1/5 Very Good! (964 recensioner)
Värt några nätter!
"Bra hotell mitt i centrum! Stor frukostbuffé, trevlig personal, ok standard, rent!"

Recension från 16 dec. 2019

Rho Hotel
Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam
Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam
5 out of 5
Dam 9, Amsterdam, 1012 JS
Priset är 3 991 kr per natt mellan 29 maj och 30 maj
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Amsterdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,4/5 Wonderful! (976 recensioner)
Superläge
"Superläge för att utforska Amsterdam. Väldigt fint hotell med fantastisk service och en mycket god frukost. Enda anmärkningen är att sängen var lite hård"

Recension från 24 sep. 2021

Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam
NH Collection Amsterdam Barbizon Palace
NH Collection Amsterdam Barbizon Palace
5 out of 5
Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam, 1012 AD
Priset är 2 930 kr per natt mellan 5 juni och 6 juni
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Amsterdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och frukost. Våra gäster brukar tala väl ...
4,4/5 Excellent! (963 recensioner)
Weekend in Amsterdam
"Nice hotel in central Amsterdam, highly recommend. The room had only a small window which made the room quite dark, else superb."

Recension från 23 aug. 2021

NH Collection Amsterdam Barbizon Palace
Hotel Continental Amsterdam
Hotel Continental Amsterdam
1 out of 5
Damrak 40-41, Amsterdam, 1012 LK
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 625 kr per natt mellan 23 maj och 24 maj
Detta hotell ligger i Amsterdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, reception (öppen dygnet runt) och daglig städning. Våra gäster brukar tala väl om den ...
2,8/5 (370 recensioner)
"It is what it is. Location, location location and decent sleeping"

Recension från 22 mars 2022

Hotel Continental Amsterdam
Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center
Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center
4 out of 5
Rusland 17, Amsterdam, 1012 CK
Priset är 3 035 kr per natt mellan 29 maj och 30 maj
Detta hotell med familjevänlig profil har 4 stjärnor och ligger i Amsterdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra ...
4,4/5 Excellent! (988 recensioner)
Centralt och modernt
"Väldigt centralt beläget."

Recension från 6 nov. 2021

Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center
NH Collection Amsterdam Doelen
NH Collection Amsterdam Doelen
5 out of 5
Nieuwe Doelenstraat 26, Amsterdam, 1012 CP
Priset är 2 856 kr per natt mellan 19 juni och 20 juni
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i Amsterdam. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster brukar ...
4,6/5 Wonderful! (569 recensioner)
NH Collection Doelen AMS
"Mycket trevlig miljö, personalen serviceminded och frukosten mycket bra. Rymliga och fräscha rum."

Recension från 2 mars 2020

NH Collection Amsterdam Doelen
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Andra områden i Red Light DistrictRed Light District

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: