Amsterdams diamantmuseum

Amsterdams diamantmuseum som inkluderar interiörer
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Se hur de glittrande diamanterna bildas, beundra diamantbeströdda konstverk och lär dig mer om Amsterdams historiska anknytning till dessa ädelstenar.

På Diamantmuseet i Amsterdam får du åka med på en resa som påbörjades för omkring tre miljarder år sedan, då diamanterna bildades, och som avslutas med en förevisning av hur man slipar och polerar diamanterna nuförtiden.

Under flera hundra år var Amsterdam ett viktigt centrum för diamantproduktion och man anlitade flera generationer av huvudsakligen judiska diamantslipare. Den före detta ”diamantstaden” förlorade denna status under andra världskriget, då de flesta judiska diamantsliparna antingen mördades av nazisterna, eller lämnade landet av egen fri vilja. Diamantindustrin i Nederländerna återhämtade sig aldrig riktigt, men den är aktiv än idag.

Till Diamantmuseet kan du bege dig för att beundra den lilla, men ändå imponerande, samlingen ädelstenar och smycken, samt kopior av världsberömda diamanter. På museet får du först se en kort film som visar hur diamanterna bildas i underjorden. Det är en bra utgångspunkt innan du tittar på samlingen av ringar, halsband och broscher.

Förundras över avdelningen från huset Oranje-Nassau, som innehåller kopior av några av den nederländska kungliga familjens viktigaste släktklenoder. Det visas flera videofilmer, bland annat en om ökända diamantstölder. En annan film förklarar hur man kan kontrollera om en diamant är oäkta – testa metoden själv! Du får lära dig hur det sydafrikanska företaget De Beers blev världens största producent av rådiamanter. Utställningen Amsterdam, City of Diamonds, visar hur den nederländska huvudstaden var centrum för diamantslipning och -handel under 400 år.

Beundra det juvelprydda japanska katanasvärdet som skapats av en nederländsk konstnär. Hon använde Muranoglas och en juveldesigner prydde det med 1967 diamanter och 494 rubiner. Ett rum med varierande utställningar visar diamantrelaterade föremål som lånats från andra samlingar över hela världen.

Diamantmuseet vetter ut mot Museumplein. Den närmaste spårvagnshållplatsen är Hobbemastraat. Du kan även åka kanalbåt till kajen vid Rijksmuseum och promenera därifrån. Det finns parkeringsplatser i centrala stan, men de är få.

Museet är öppet varje dag och du bör avsätta omkring en timme för ditt besök.

Privata och skräddarsydda turer

Se alla 96 aktiviteterÖppnas i ny flik

Föreställningar och konserter

Se alla 24 aktiviteterÖppnas i ny flik