Bonn

Reseguide
Bonns marknad som visar nattliv

Upptäck ett digert arv av musik och historia i Förbundsrepubliken Tysklands före detta huvudstad.

Bonn var Västtysklands administrativa säte och trots att Berlin nu har tagit över rollen som det enade Tysklands huvudstad är staden fortfarande värd för viktiga evenemang relaterade till nationell och internationell politik. Staden var från början en universitetsstad och har än idag en livlig ungdomskultur, något som den som väljer att resa till Bonn kan uppleva på stadens många kaféer och uteserveringar.

Ta en tur kring Bonns universitet, ett av landets viktigaste utbildningscentrum. Universitetet kan stoltsera med ett antal berömda tidigare studenter, däribland påven Benedikt XVI och Friedrich Nietzsche.

Bonn är kanske mest känt som den berömda kompositören Ludwig van Beethovens hemstad. Han föddes i Beethoven-Haus som i dag är ett museum där besökarna kan se några av kompositörens ägodelar, bland annat ett antal originalmanuskript och musikinstrument.

Staden lockar med flera andra museer, såsom Kunstmuseum Bonn, som lockar med en av områdets största konstsamlingar. Lär dig mer om Tysklands historia på Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland.

Vandra genom stadens södra Südstadt-distrikt där du kan beundra vackra 1800-talshus. Njut av 1600-talskyrkan Kreuzbergkirches stiliga barockarkitektur. Das Bonner Münster-basilikan, som ligger i centrala Bonn, är ytterligare ett exempel på stadens mångfacetterade arkitektur.

Prova områdets unika rödvin, känt som ”Drakblod”, som produceras i regionens berg. Vinet säljs i många pubar och kaféer kring staden. Bonn tar sitt musikaliska arv på allvar och lockar med ett brett utbud av konserter och föreställningar, vilket gör staden till ett perfekt resmål för weekendresor. Operahusen står för baletter och operor under sommaren, medan stadens symfoniorkester bjuder på en konsertserie som börjar i september varje år. Bege dig till stadens mindre teatrar för komedishower och jazzkonserter. Många resor till Bonn planeras till sommaren när Beethovenfest Bonn går av stapeln.

Bonn ligger vid floden Rhen, söder om Köln. Flera natursköna tågrutter från staden till andra storstäder går förbi Siebengebirge-bergen. Bonns läge gör staden till en praktisk bas för dagsutflykter till Köln, Düsseldorf och andra platser i Rhenområdet.

Var kan jag bo i Bonn?

Kameha Grand Bonn
Kameha Grand Bonn
5 out of 5
Am Bonner Bogen 1, Bonn, NW
Priset är 1 488 kr per natt mellan 21 nov. och 21 nov.
Detta hotell i lyxstil i Beuel ligger 1,7 km från Sieben Hills Nature Park och mindre än 5 km från Posttower och Museumsmeile. Förenta nationerna och World Conference ...
4.1/5 Very Good! (493 recensioner)
"Trevligt beläget hotell vid Rhen. Dock har servicen och skicket försämrats under det sista året."

Recension från 8 maj 2019

Kameha Grand Bonn
Maritim Hotel Bonn
Maritim Hotel Bonn
4 out of 5
Godesberger Allee, Bonn, NW
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 890 kr per natt mellan 1 nov. och 1 nov.
Detta hotell med miljövänlig profil i Bad Godesberg ligger mindre än 2 km från Museumsmeile, Deutsches Museum Bonn och Bundeskunsthalle (museum). Kunstmuseum ...
4.2/5 Excellent! (134 recensioner)
"Mycket sköna sängar och kuddar. Bra läge nära kommunikationer. Bra frukost."

Recension från 21 feb. 2020

Maritim Hotel Bonn
Maritim Hotel Königswinter
Maritim Hotel Königswinter
4.5 out of 5
Rheinallee 3, Königswinter, NW
Priset är 989 kr per natt mellan 24 okt. och 24 okt.
Detta hotell i lyxstil vid floden ligger fem minuters promenad från Sea Life Königswinter och Siebengebirgsmuseum. Reptilien-Zoo och Schloss Drachenburg ligger ...
4.4/5 Excellent! (242 recensioner)
Fick fel information. Mycket fint hotell och plats
"Vi blev lite sena på grund av av en olycka och kontaktade hotellet för att höra efter hur länge restaurangen var öppen. Vi behövde få i oss lite mat. Vi kom dit 20 minuter före utsatt tid och fick till svar att köket var stängt. Efter lite diskussion fick vi en uppvärmd fryspizza, för en ganska dyr ..."

Recension från 19 juli 2019

Maritim Hotel Königswinter
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
dingdong bonn - city apartments
dingdong bonn - city apartments
2.5 out of 5
Friedrichstr. 27, Bonn
Priset är 699 kr per natt mellan 27 okt. och 27 okt.
Denna lägenhet i Gamla stadskärnan ligger nära Beethoven-Haus och Bonns marknad. Sterntor (stenport) och Altes rathaus ligger också fem minuter härifrån. Bertha-von-Suttner-Platz ...
3.1/5 (28 recensioner)
"no Luggage Storage"

Recension från 30 nov. 2020

dingdong bonn - city apartments
City Apartments Siegburg
City Apartments Siegburg
3 out of 5
Kaiser-Wilhelm-Platz 9, Siegburg, NRW
Priset är 980 kr per natt mellan 24 okt. och 24 okt.
Denna lägenhet i Siegburg ligger mindre än två mil från Universitetet i Bonn, Beethoven Monument och Beethoven-Haus. Mindre än två mil härifrån hittar du dessutom ...
4.7/5 Exceptional! (6 recensioner)
"Sehr gepflegtes und sauberes Apartment. Gerne komme ich wieder."

Recension från 10 dec. 2020

City Apartments Siegburg
BONNOX Boardinghouse & Hotel
BONNOX Boardinghouse & Hotel
3 out of 5
In der Raste 5-7, Bonn, NW
Priset är 819 kr per natt mellan 31 okt. och 31 okt.
Detta lägenhetshotell i Dottendorf ligger en kvarts promenad från Museumsmeile, Bundeskunsthalle (museum) och Kunstmuseum Bonn. Posttower och Rhineland Nature ...
4.3/5 Excellent! (79 recensioner)
"Very nice, clean place to stay Everything i needed i had"

Recension från 22 sep. 2021

BONNOX Boardinghouse & Hotel
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Bonn

Toppaktiviteter i Bonn

Städer nära Bonn