Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Bosporenbron

Res från Europa till Asien över den första bron mellan kontinenterna, beundra bron underifrån under en kryssning och besök flera hundra år gamla byggnader.

Bosporenbron är en 1,5 kilometer lång hängbro över sundet Bosporen. Den går mellan Istanbuls stadsdelar Ortaköy och Beylerbeyi. Bron invigdes 1973 och var den första som anslöt kontinenterna Europa och Asien med varandra.

Åk kollektivbuss eller ge dig ut på sightseeing i en hop-on-hop-off-buss över bron och mellan de två kontinenterna. Om det finns plats ska du sätta dig på den övre våningen i bussen och blicka ut över Bosporen och Prinsöarna. På kvällen tänds spektakulär fasadbelysning på bron, ett fint fototillfälle.

I oktober varje år har du möjlighet att ta dig över bron till fots, så att du kan säga att du sprintat från Asien till Europa. Gör som tusentals andra deltagare och anmäl dig till ”fun run”, som är en del av loppet Intercontinental Istanbul Eurasian Marathon. Mer information finns på den officiella webbplatsen för detta maratonlopp.

Ett annat och mycket trevligt sätt att se bron är under en kryssning på sundet Bosporen. Passagerarfärjor och privata rundturer avgår från olika kajer i staden, bland annat Eminönü, Kadıköy och Üsküdar. Färjorna går under bron, så att du verkligen kan se hur stor den är. Under kryssningarna får du även se historiska moskéer och palats. Vissa kryssningar går ända till Döda havet.

Missa inte sevärdheterna vid varje ände av bron. På den europeiska sidan är det Ortaköymoskén i barockstil som dominerar. Den byggdes 1853 och dekorerades med vit marmor och intrikat mosaik. Ta god tid på dig för att strosa längs kullerstensgatorna i stadsdelen Ortaköy, där det finns gott om barer och kaféer, gallerier och hantverksstånd. Bege dig till den asiatiska sidan av bron och besök Beylerbeyipalatset, som tidigare var de osmanska sultanernas sommarresidens. Från palatsets trädgård kan du blicka ut över hela bron.

Bosporenbron ligger 15 minuters bilfärd från Istanbuls historiska stadskärna. Det är enkelt att ta sig hit med kollektivtrafikens bussar, annars tar det omkring en timme att promenera.


Andra sevärdheter i Istanbul


Karta

Hotell nära Bosphorus-bron

Se alla 2 834 boenden nära Bosphorus-bron
Ciragan Palace Kempinski 3 456 kr
Ciragan Palace Kempinski

Ciragan Palace Kempinski

Ciragan Caddesi 32, Istanbul
   
  5.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta familjevänliga hotell i Istanbul ligger i Besiktas, tio minuters promenad från Yildiz och Yildiz Park. Dolmabahce-palatset och Taksim-torget ligger också 5 km härifrån. Maçka linbanestation ligger på 29 minuters gångavstånd och till Kabataş station promenerar du på 29 minuter.

  Conrad Istanbul Bosphorus 1 537 kr
  Conrad Istanbul Bosphorus

  Conrad Istanbul Bosphorus

  Cihannuma Mahallesi, Saray Caddesi No:5, Besiktas, Istanbul, Istanbul
    
   5.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i lyxstil ligger i Besiktas, endast 2 km från Besiktas pir, Dolmabahce-palatset och Vodafone Arena. Zorlu kulturcentrum ligger 4,3 km härifrån. Maçka linbanestation ligger på 23 minuters gångavstånd och till Kabataş station promenerar du på 28 minuter.

   Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul 2 038 kr
   Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul

   Radisson Blu Bosphorus Hotel, Istanbul

   Ciragan Cad 46, Ortakoy, Istanbul, Istanbul
     
    5.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i lyxstil i Besiktas ligger 0,1 km från Yildiz och mindre än 5 km från Dolmabahce-palatset och Beylerbeyi. Taksim-torget och Istanbul Cevahir shopping och nöjescenter ligger också 5 km härifrån.

    Swissotel The Bosphorus Istanbul 2 536 kr
    Swissotel The Bosphorus Istanbul

    Swissotel The Bosphorus Istanbul

    Visnezade Mah. Acisu Sok. NO. 19, Macka Besiktas, Istanbul, Istanbul
      
     5.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Istanbul ligger mindre än 2 km från Vodafone Arena, Dolmabahce-palatset och Taksim-torget. Istiklal-avenyn och Pera-museet ligger också 3 km härifrån. Maçka linbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Taşkışla linbanestation promenerar du på 12 minuter.

     The Stay Bosphorus 1 847 kr
     The Stay Bosphorus

     The Stay Bosphorus

     Salhane Sokak No.1, Ortaköy, Istanbul, Istanbul
       
      4.5 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i lyxstil i Besiktas ligger 0,1 km från Yildiz och mindre än 5 km från Dolmabahce-palatset och Taksim-torget. Istanbul Cevahir shopping och nöjescenter och Istiklal-avenyn ligger också 5 km härifrån.

      Ortakoy Princess Hotel 734 kr
      Ortakoy Princess Hotel

      Ortakoy Princess Hotel

      Dereboyu Street. No:10, Besiktas, Istanbul
        
       5.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i Besiktas ligger 0,2 km från Yildiz och mindre än 5 km från Dolmabahce-palatset och Beylerbeyi. Taksim-torget och Istanbul Cevahir shopping och nöjescenter ligger också 5 km härifrån.

       Shangri-La Bosphorus, Istanbul 2 714 kr
       Shangri-La Bosphorus, Istanbul

       Shangri-La Bosphorus, Istanbul

       Sinanpasa Mah, Hayrettin Iskelesi Sok, No.1, Besiktas, Istanbul, Istanbul
         
        5.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i lyxstil i Besiktas ligger tio minuters promenad från Yildiz och Dolmabahce-palatset. Taksim-torget och Istiklal-avenyn ligger också 3 km härifrån. Maçka linbanestation ligger på 14 minuters gångavstånd och till Kabataş station promenerar du på 18 minuter.

        The Marmara Pera 1 359 kr
        The Marmara Pera

        The Marmara Pera

        Mesrutiyet Cad. Tepebasi, Istanbul, Istanbul
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta familjevänliga hotell i Istanbul ligger vid strandpromenaden, en kvarts promenad från Galata-tornet och Mixer. Taksim-torget och Suleymaniye moskén ligger endast 3 km härifrån. Tünel-torget station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Tophane station promenerar du på 10 minuter.