Buckingham Palace

Buckingham Palace presenterar skyline, ett monument och en stad
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Drottning Elizabeth II:s lyxiga personlig bostad och arbetsplats är Storbritanniens mest berömda hem och är öppet för alla.

Buckingham Palace har varit det brittiska kungahusets officiella hem sedan 1837 och utgör stommen för Storbritanniens konstitutionella monarki. Dess rum har bevittnat otaliga statliga påbud, överdådiga banketter och mottagningar av utländska dignitärer.

Palatset uppfördes först som Buckingham House 1705 åt hertigen av Buckingham och har växt sig större genom århundradena. I dag är det en av de mest besökta platserna i världen.

Kliv över tröskeln till Buckingham Palace in i Grand Hall och beundra den slingrande marmortrappan dekorerad med porträtt utvalda av drottning Victoria. Tronrummet som är inrett med guldglänsande kandelabrar och går i kungliga röda toner används för kungafamiljens sammankomster och mottagningar. Rummet leder till East Front Balcony där prins William och Catherine Middleton kysstes med hela världen som publik efter deras bröllop i april 2011.

Palatset räknas varken som konstgalleri eller museum, men dess privata konstsamling överglänser många nationalmuseers. Upptäck möbler handgjorda för kungar och konstverk från mästare som Rembrandt som funnits i kungahuset ägor i generationer.

Palatset har över 700 rum. Under augusti och september, när drottning Elizabeth II gör sitt årliga besök i Skottland, kan man besöka ytterligare 19 magnifika rum. Dessa rum visar många konstverk från den kungliga familjens privata samling. I entréavgiften ingår en gratis ljudguide – men tänk på att det är nödvändigt att förboka din biljett på Buckingham Palaces webbplats. Vill du veta om drottningen är hemma är det bara att ta en titt på flaggstången. Är flaggan hissad är hon på plats.

Komplettera din London-upplevelse med att titta på den berömda vaktavlösningen som börjar prick klockan 11.30 på vissa schemalagda dagar. Många turister gör sitt bästa för att distrahera de stoiska soldaterna, men lyckas sällan. Från palatset kan man ta en stillsam promenad till Hyde Park, lyxiga Kensington och Green Park.

Alternativt kan du ta tunnelbanan till parkerna som ligger bara ett par stationer bort.

Buckingham Palace är beläget i City of Westminster. Du kan ta en buss från centrala London och St. James's Park är närmaste tunnelbanestation. Guidade turer kring mottagningsrummen finns tillgängliga dagligen under augusti och september.

Planera en resa för att se Buckingham Palace

The Level at the Melia White House
St Martins Lane London
Melia White House Hotel
Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor kan gälla.