Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Köpenhamn – vår närmsta internationella storstad

För många svenskar ligger Köpenhamn inte mer än ett stenkast bort och är perfekt för en weekendresa. Men oavsett var i Sverige du befinner dig är det alltid tämligen enkelt att resa till Köpenhamn. Hit kan du ta dig med både buss, tåg eller flyg från hela Sverige och du är aldrig mer än några timmar bort från nya upplevelser. 

Köpenhamn är en fantastisk stad med en europeisk karaktär. Även om det rent fysiskt bara är en bro som skiljer Köpenhamn och Malmö åt och trots att du på många ställen kan göra dig förstådd på svenska så är skillnaderna mellan Köpenhamn och svenska städer stor. Om det beror på de sydliga breddgraderna eller på att danskarna är ett mer öppet folk är oklart men oavsett vad det är som gör skillnaden så gör den Köpenhamn till en stad väl värd att besöka. 
 
Köpenhamn är en internationell storstad med allt vad det innebär. Här finns fantastisk shopping, några av världens bästa restauranger, ett levande nattliv och fina sevärdheter. Här hittar du bland annat den kända skulpturen Den lille havfrue, Tivoli som är Nordens största turistmål och restaurangen Noma som flera år i rad blivit utsett till världens bästa restaurang.
 
På stadens huvudgata Ströget strosar varje dag mängder av turister från hela världen tillsammans med stadens egna invånare och här hittar du många bra klädesbutiker. Här hittar du även stora och små inredningsbutiker. Danmark är känd för sin design och i inredningsbutikerna kan du köpa lampor och andra inredningsdetaljer från designers som Arne Jacobsen eller Jörgen Möller.
Tidigare har butikerna i Köpenhamn varit stängda på söndagar men sedan en lagändring i oktober 2012 håller butikerna öppet alla dagar i veckan vilket gjort weekendresor till Köpenhamn ännu trevligare och mer populära.
 
Köpenhamn är ett bra resmål för barnfamiljer och utöver Tivoli finns det mängder av andra aktiviteter i staden som passar både små och stora. Bland annat öppnar ett nytt toppmodernt akvarium, The Blue Planet, under 2013.
 
Många svenskar reser till Köpenhamn under sen vår, sommar och tidig höst då vädret är som bäst och staden är som vackrast. Det finns många fina promenadstråk i staden och soliga dagar är det härligt att bara strosa runt i de vackra kvarteren. Soliga dagar samlas folk på uteserveringar i hamnområden som Nyhavn och dricker öl - ofta serveras Carlsberg och Tuborg.
Ett måste när man är i Köpenhamn är att äta danska smörrebröd. Det finns många mysiga restauranger och kaféer som serverar riktiga smörrebröd med klassiska danska ingredienser som svål, leverpastej, rödspätta eller saltrulle.
 
Resor till Köpenhamn är också populära på grund av stadens välkända nattlivt. Stämningen är mer internationell än i Stockholm och det finns allt från stora kända klubbar till hemliga diskotek där du måste knacka på nästan osynliga dörrar för att få komma in. Klubbar och barer är öppna till sent in på natten så du behöver inte avsluta kvällen tidigt. I Kødbyen, Danmarks svar på New Yorks Meatpacking District, festar staden unga och vackra innefolk. Många av de klassiska uteställena ligger i centrala Köpenhamn främst runt Rådhuspladsen.


Reseguide för Köpenhamn


Populära hotellerbjudanden i Köpenhamn

Se alla 264 boenden i Köpenhamn
Copenhagen Admiral Hotel 933 kr
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Copenhagen
   
  4,3
  av 5, från 4 621 recensioner
  4.0 av 5.0

  Det här hotellet är inrymt i en ombyggd lagerlokal med anor från 1787 i hjärtat av Köpenhamn. Det ligger vid vattnet i hamnen där gamla skonare och lustjakter ligger förtöjda, med drottningens slott Amalienborg som nära granne. Nyhavn, en knutpunkt för kollektivtrafiken till kringliggande platser vid vattnet, ligger 5 minuters gångväg bort. En 10-minuters promenad tar dig till Ströget, ett populärt shoppingområde.

  CPH Studio Hotel 790 kr
  CPH Studio Hotel

  CPH Studio Hotel

  Krimsvej 29, Copenhagen
    
   4,0
   av 5, från 1 241 recensioner
   3.0 av 5.0

   Detta hotell i Amager ligger 0,9 km från Amager strandpark och mindre än 5 km från Strøget och Vor Frelsers Kirke. Nyhavn och Thorvaldsens Museum ligger också 5 km härifrån. Øresund Station ligger på 5 minuters gångavstånd och till Amager Strand Station promenerar du på 8 minuter.

   Clarion Hotel Copenhagen Airport 1 208 kr
   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Clarion Hotel Copenhagen Airport

   Ellehammersvej 20, Kastrup
     
    4,5
    av 5, från 7 010 recensioner
    4.0 av 5.0

    Clarion Hotel Copenhagen Airport är ansluten till Köpenhamns flygplats via en täckt gångväg, en 12 minuters tågresa från stadens centrum.

    Hotel Kong Arthur 929 kr
    Hotel Kong Arthur

    Hotel Kong Arthur

    Nørre Søgade 11, Copenhagen
      
     4,2
     av 5, från 2 259 recensioner
     4.0 av 5.0

     Detta familjevänliga hotell i ett historiskt område i Köpenhamn ligger en kvarts promenad från Själland, Strøget och Rundetårn. Nationalgalleriet och Tivoli ligger också 2 km härifrån. Nørreport Station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Nørreport station promenerar du på 8 minuter.

     AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen 879 kr
     AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

     AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

     Center Boulevard 5, Copenhagen
       
      4,3
      av 5, från 6 207 recensioner
      4.0 av 5.0

      Detta hotell med spa i Amager ligger 0,1 km från Bella Center och mindre än 5 km från Vor Frelsers Kirke och Ny Carlsberg Glyptotek. Koncerthuset och Loppen ligger också 5 km härifrån. Bella Center Station ligger på 6 minuters gångavstånd och till Sundby Station promenerar du på 15 minuter.

      Tivoli Hotel 1 181 kr
      Tivoli Hotel

      Tivoli Hotel

      Arni Magnussons Gade 2, Copenhagen
        
       4,1
       av 5, från 5 822 recensioner
       4.0 av 5.0

       Detta familjevänliga hotell nära strandpromenaden i Köpenhamn ligger mindre än 2 km från Tivolis Koncertsal, Tivoli och Strøget. Ny Carlsberg Glyptotek och Christiansborg Slot ligger också 2 km härifrån. Dybbolsbro Station ligger på 8 minuters gångavstånd och till Vesterport Station promenerar du på 19 minuter.

       Urban House Copenhagen by MEININGER 526 kr
       Urban House Copenhagen by MEININGER

       Urban House Copenhagen by MEININGER

       Colbjørnsensgade 11, Copenhagen
         
        4,1
        av 5, från 2 985 recensioner
        2.0 av 5.0

        Detta vandrarhem i Centrala Köpenhamn ligger tio minuters promenad från Tycho Brahe Planetarium och Tivoli. Strøget och Ny Carlsberg Glyptotek ligger också en kvarts promenad härifrån. Köpenhamns centralstation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Vesterport Station promenerar du på 5 minuter.

        Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen 924 kr
        Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

        Radisson Blu Scandinavia Hotel, Copenhagen

        Amager Boulevard 70, Copenhagen
          
         4,0
         av 5, från 2 949 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta familjevänliga hotell nära flygplatsen i Köpenhamn ligger en kvarts promenad från Amagerön och Vor Frelsers Kirke. Strøget och Thorvaldsens Museum ligger också 2 km härifrån. Islands Brygge Station ligger på 7 minuters gångavstånd och till Christianshavn Station promenerar du på 12 minuter.