Billiga flygbiljetter till Arlanda

Förslag på billiga flygresor till Arlanda

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 400 kr för enkelflyg och 791 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Vueling Airlines

Om Arlanda

Flyg till Arlanda

Arlanda är Sveriges största flygplats och har passagerartrafik till och från Sveriges alla större flygplatser. Man hittar flyg till Arlanda flygplats från praktiskt taget alla flygplatser i Sverige och samtliga stora och mellanstora flyghubbar i Skandinavien. Fler än 22 miljoner resenärer, en kraftig majoritet av dem från utlandet, bokade en flygresa till eller via Arlanda under 2014, och i takt med att Stockholm har växt och blivit en alltmer populär destination bland såväl nöjes- som affärsresenärer från hela världen så har även Arlanda flygplats genom gått en imponerande förvandling på senare år.

Arlanda har expanderat i kapacitet, men flygplatsen har också genomgått en ansiktslyftning, och framförallt Terminal 5 – Sveriges största flygplansterminal med utrikesflyg till världens alla hörn – har numera faciliteter som kan mäta sig med flera av världens bästa flygplatser vad gäller shopping, restauranger och hotell. Sky City, belägen vid avgångshallen innan säkerhetskontrollerna, är fortfarande en utmärkt mötesplats med restauranger och barer, samtidigt som det nya shoppingområdet innanför säkerhetskontrollen håller hög internationell standard och erbjuder utmärkt taxfree-shopping i kombination med ett flertal restauranger och caféer för alla smaker och plånböcker. Behöver du övernatta på Arlanda så bokar du enkelt det här.

Flygresor till Arlanda från svenska flygplatser

Man hittar enkelt billiga flyg till Arlanda från praktiskt taget alla Sveriges flygplatser, och det finns framförallt ett stort antal dagliga inrikesflyg till Arlanda från Malmö, Göteborg och de största flygplatserna i Norrland. Utöver trafik till Sveriges samtliga mellanstora städer har man även sommartrafik till och från Gotland, och man hittar gott om billiga flygbiljetter till Arlanda från våra grannhuvudstäder Oslo, Köpenhamn och Helsingfors.

Flyg till Stockholm Arlanda Airport

När man landar på Arlanda flygplats har man mycket goda trafikförbindelser till hela Storstockholm, men även regionala bussar och tåg till närliggande städer. Om man ska ta sig in till Stockholm City från Arlanda, så har man en uppsjö av alternativ. Väljer man kollektivtrafik så har man pendeltåget direkt till både Stockholm C och Uppsala (observera att man betalar en extra stationsavgift för att kliva av och på vid Arlanda flygplats) och det finns även nattbussar direkt till både Stockholm och Uppsala med SL respektive UL. Från Arlanda centralstation har man dessutom fjärrtåg till såväl stora delar av Mellansverige som norra Sverige, bland annat Åre och Sundsvall.

Det absolut snabbaste sättet att ta sig till huvudstaden är dock expresståget till Stockholms centralstation, som inte tar mer än 20 minuter; tåget är något dyrare men håll utkik efter specialerbjudanden på helger och under sommaren, så kan det ofta bli betydligt billigare att ta det här miljövänliga alternativet. Man kan välja mellan två olika flygbussar till Stockholm, Swebus och Flygbussarna. Båda avgår regelbundet, upp till var tionde minut under stora delar av dygnet; bussresan tar 35-50 minuter beroende på trafik. Det finns även ett flertal bilpooler till och från Arlanda om man vill skippa den dyra och mindre miljövänliga taxiresan. Väljer man taxi bör man för övrigt se till att man åker med ett reglerat taxibolag med fasta priser eftersom många taxibilar tar ut hutlösa priser i hela Storstockholm, Arlanda inkluderat.

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Arlanda?
Arlanda har bara en flygplats, Stockholm (ARN-Arlanda).
Hur långt från centrala Arlanda ligger Stockholm (ARN-Arlanda)?
Stockholm (ARN-Arlanda) har ett praktiskt läge nära stadens mitt, endast 1 kilometer från centrum i Arlanda.
Kan jag flyga till Arlanda?
Gör flygresan till Arlanda smidig genom att först besöka vår sida med reseråd under covid-19. Det är det bästa sättet att hålla dig uppdaterad på reserestriktioner, inklusive krav på karantän och de senaste rekommendationerna.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Arlanda?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Arlanda kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Arlanda med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Arlanda kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Arlanda?
Stockholm (ARN-Arlanda) ligger cirka 1 kilometer från stadskärnan och välkomnar de flesta av alla som reser till Arlanda.
Hur många flygbolag flyger till Arlanda?
Det finns totalt 41 olika flygbolag som kopplar samman Arlanda med 130 flygplatser runtom i världen.
Vilka flygbolag flyger till Arlanda?
SAS, Norwegian Air Shuttle och Norwegian Air International är de vanligaste flygbolagen som erbjuder flyg till Arlanda. Merparten av flygen kommer från Frogner, och det är SAS som har flest alternativ på den här sträckan.
Hur många direktflyg går det till Arlanda?
Det går cirka 1 797 direktflyg till Arlanda varje vecka, så du kan vara på plats innan du ens har hunnit fråga “Är vi framme snart?”
Var avgår de populäraste flygen till Arlanda från?
Många resenärer på väg till Arlanda hoppar på planet i Oslo, Gamla stadskärnan eller Haga.
Hur lång tid tar flyget till Arlanda?
Var du reser från avgör hur länge du måste stanna på planet. Från Oslo till Arlanda tar resan i genomsnitt 1 timme. Ett flyg från Gamla stadskärnan brukar komma fram på uppemot 2 timmar och 52 minuter. Om du har Haga som startpunkt får du istället räkna med att vara i luften i 1 timme och 2 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Arlanda?
Dröj inte till sista stund innan du bokar flygbiljetterna. Detta tips har du nog fått höra från flera vana resenärer. Om du bokar i god tid har du fler alternativ att välja bland, och priserna brukar vara lägre. En annan bra metod att hitta fina erbjudanden är att titta på flera olika alternativ. Om resmålet har flera flygplatser skulle du kunna undersöka vad det kostar att resa till en mindre använd terminal. Till sist bör du vara beredd på att boka direkt om du hittar ett erbjudande som passar, för priserna kan ändras fort. Med lite kunskap och en gnutta tur kan du få tag i det perfekta flygpriset!
Hur tar man sig igenom flygresan till Arlanda?
Vi har sammanställt all information som behövs för att din resa ska bli så bekväm som möjligt. Följ de här tipsen så tar du dig snabbt igenom alla kontroller och kan börja upptäcka resten av Arlanda.Packa det här i ditt handbagage:

  • Hemligheten bakom en bekymmersfri flygresa är att planera ordentligt i förväg. Börja med det som är viktigast: pass, alla dina resedokument, bankkort och eventuella mediciner. Därefter bör du ta med dig sådant som håller dig sysselsatt, som en mobil eller ett par tidningar. Det kan även vara en bra idé att packa ner laddare, öronproppar och ett uppblåsbart nackstöd. Slutligen bör du inte glömma att spara plats i väskan för dina toalettartiklar och ett klädombyte.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Se till att du inte råkar ha några vassa föremål som gömmer sig i en ficka i din väska. Explosiva eller brandfarliga produkter, såsom tändare och aerosolburkar, är inte heller tillåtna, och du får inte packa med dig geler eller vätskor i behållare som rymmer mer än 100 milliliter.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Nyckeln till en bekväm resa med flyg kan vara så enkel som rätt val av kläder. Om du klär dig i flera lager är du väl förberedd på den växlande temperaturen ombord och du klarar av att hålla dig varm om det blir svalt i kabinen. Skor med stilettklackar och badtofflor bör du lämna i det incheckade bagaget, även om det normalt är favoritparet. Gå istället i omslutande skor med platt sula, så kommer dina fötter att tacka dig.
  • Längre perioder av stillasittande kan bidra till att orsaka djup ventrombos, eller DVT, vilket är ett tillstånd som kan drabba några passagerare på långa flygturer. Den goda nyheten är att du kan minska risken för detta genom att bibehålla en bra vätskenivå, regelbundet sträcka på dig och gå ett par steg i mittgången och genom att bära antitrombosstrumpor.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Arlanda?
Om du har tänkt igenom allt ordentligt innan du kommer till flygplatsen går resan till Arlanda mycket smidigare. Här kommer några praktiska tips på hur du kan passera säkerhetskontrollen snabbt och lätt.

  • Först och främst kommer du behöva presentera dina resedokument och ditt pass för säkerhetspersonalen. Se till att du har allt inom räckhåll, så att de bakom dig i kön slipper vänta.
  • Härnäst är det dags för din jacka, ditt bälte, dina nycklar och andra småsaker från dina fickor, till exempel mynt och hörlurar, att passera igenom röntgenmaskinen. Hela processen går smidigare om du börjar göra dig i ordning när du närmar dig främre delen av kön.
  • En kort stund måste du leva utan digital teknologi. Din surfplatta, din bärbara dator och dina övriga elektroniska enheter ska också gå genom skannern.
  • Läppbalsam, hårsprej och alla andra vätskor eller geler som du vill ta med dig ombord måste förvaras i behållare som rymmer högst 100 milliliter. Allt måste dessutom placeras i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Lätta sneakers är ett praktiskt val, eftersom det är mindre sannolikt att du måste ta av dem när du går igenom säkerhetskontrollen. Stövlar och andra kraftigare skor granskas ofta separat.
  • Saxar och andra vassa föremål är inte tillåtna i handbagaget. De kommer att omhändertas av säkerhetspersonalen, så kom ihåg att lämna dem i dina incheckade väskor.

Information om flyg till Arlanda
Ankomstflygplats
Arlanda
IATA-kod för ankomstflygplats
STO

Populära flyg till Arlanda

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 400 kr för enkelflyg och 791 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Norwegian Air International Ltd