Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Grand Palais

Njut av konst och arkitektur i de här storslagna utställningslokalerna med glastak, där man visar uppmärksammade utställningar och retrospektiv.

Grand Palais är ett arv från la belle époque och det är mycket uppskattat av både parisare och turister. Besök ett av deras regelbundna evenemang med teman som sträcker sig från sport till mode till konst.

Grand Palais byggdes i början av 1900-talet och ingick i de stadsomfattande förberedelserna inför Världsutställningen 1900. Under de årtionden som följde arrangerades många konstutställningar här. Lokalerna tjänade även som militärsjukhus under första världskriget och en plats för nazistiska propagandautställningar under andra världskriget, men byggnaden led ofta av konstruktionsproblem. 1993 stängdes byggnaden för restaurering och öppnades igen 2007.

Stanna upp och beundra fasaden på den här ståtliga byggnaden innan du går in. Leta efter det detaljerade jugendsmidet och det utmärkande glastäckta taket som vilar på den klassiska stenfasaden.

Besök Palais de la découverte, ett familjevänligt vetenskapsmuseum i palatsets västra flygel. Gå genom de permanenta utställningarna som handlar om olika vetenskapsgrenar som fysik, astronomi, biologi och kemi. Ha roligt med de interaktiva experimenten som utförs många gånger under dagen och se en film i planetariet.  

På andra ställen i de olika utställningslokalerna bjuder Grand Palais på en eklektisk och ständig skiftande serie evenemang, med program som ofta innehåller dans, teater, film, konst och till och med idrott.  

Ta en titt på det aktuella programmet i Galeries nationales innan du besöker Grand Palais och köp biljetter i god tid. Många internationella utställningar hålls här och efterfrågan på biljetter är hög. Tidigare utställningar som visats är bland annat retrospektiv med Edward Hopper och Robert Mapplethorpe. Efter att du sett en av utställningarna kan du inta en måltid på områdets restaurang Le Mini Palais.

Palais de la découverte är öppet från tisdag till söndag. Du får betala en inträdesavgift till museet. Du behöver separata biljetter för inträde till Galeries nationales. Grand Palais priser och öppettider varierar beroende på vilken utställning som visas. Använd ingång tre på Avenue du Général Eisenhower om du vill besöka Galeries nationales och ta ingången på Avenue Franklin Delano Roosevelt för Palais de la découverte.


Andra sevärdheter i Paris


Karta

Hotell nära Grand Palais

Se alla 5 819 boenden nära Grand Palais
Hyatt Regency Paris Etoile 1 780 kr
Hyatt Regency Paris Etoile

Hyatt Regency Paris Etoile

3, Place du Général Kœnig, Paris, Paris
   
  4.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell ligger i 17:e arrondissement, mindre än 2 km från Palais des Congres de Paris, Champs-Elysees och Triumfbågen. Luis Vuitton museum och Grand Palais ligger dessutom 5 km härifrån. Neuilly-Porte-Maillot station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Porte Maillot Metro promenerar du på 5 minuter.

  Hôtel le Lavoisier 1 326 kr
  Hôtel le Lavoisier

  Hôtel le Lavoisier

  21, rue Lavoisier, Paris, Paris
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell i Centrala Paris ligger tio minuters promenad från Avenue Montaigne, Paris Olympia och Grands Boulevards. Boulevard Haussmann och Elyseepalatset ligger också tio minuter härifrån. Saint-Augustin Metro ligger på 3 minuters gångavstånd och till Saint-Lazare Metro promenerar du på 6 minuter.

   Pullman Paris Tour Eiffel 3 109 kr
   Pullman Paris Tour Eiffel

   Pullman Paris Tour Eiffel

   18 avenue de Suffren, Entrée au 22 rue Jean Rey, Paris, Paris
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i 15:e arrondissement ligger fem minuters promenad från Eiffeltornet och Champ de Mars. Palais de Chaillot och Rue Cler ligger också en kvarts promenad härifrån. Champs de Mars-Tour Eiffel station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Bir-Hakeim Metro promenerar du på 6 minuter.

    Saint James Albany Paris Hôtel Spa 2 185 kr
    Saint James Albany Paris Hôtel Spa

    Saint James Albany Paris Hôtel Spa

    202 Rue De Rivoli, Paris, Paris
      
     4.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell med spa i Centrala Paris ligger tio minuters promenad från Rue de Rivoli, Palais Royal och Tuilerierna. Louvren och Champs-Elysees ligger också tio minuter härifrån. Tuileries Metro ligger inom 2 minuters gångavstånd, och till Pyramides metrostation promenerar du på 5 minuter.

     Hôtel La Sanguine 964 kr
     Hôtel La Sanguine

     Hôtel La Sanguine

     6 Rue de Surene, Paris
       
      2.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i Centrala Paris ligger tio minuters promenad från Place de la Madeleine och Paris Olympia. Musée de l'Orangerie och Galeries Lafayette ligger dessutom en kvarts promenad härifrån. Madeleine Metro ligger på 4 minuters gångavstånd och till Saint-Augustin Metro promenerar du på 7 minuter.

      Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel 9 360 kr
      Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

      Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

      10 Place de la Concorde, Champs Elysees, Paris
        
       5.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta hotell i lyxstil i Centrala Paris ligger fem minuters promenad från Champs-Elysees, Place de la Concorde och Rue de Rivoli. Grands Boulevards och Place de la Madeleine ligger också fem minuter härifrån. Concorde Metro ligger på 3 minuters gångavstånd och till Madeleine Metro promenerar du på 7 minuter.

       Hôtel San Régis 4 610 kr
       Hôtel San Régis

       Hôtel San Régis

       12 Rue Jean Goujon, Paris, Paris
         
        5.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i lyxstil i Centrala Paris ligger fem minuters promenad från Avenue Montaigne och Champs-Elysees. Grand Palais och Petit Palais ligger också tio minuter härifrån. Franklin D. Roosevelt metrostation och Champs-Elysees - Clemenceau Metro ligger inom fem minuters gångavstånd.

        Buddha-Bar Hotel Paris 4 632 kr
        Buddha-Bar Hotel Paris

        Buddha-Bar Hotel Paris

        4 rue d'Anjou, Paris, Ile de France
          
         5.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta familjevänliga hotell i centrala Paris ligger fem minuters promenad från Grands Boulevards, Elyseepalatset och Place de la Madeleine. Champs-Elysees och Place de la Concorde ligger också tio minuter härifrån. Madeleine Metro ligger på 7 minuters gångavstånd och till Concorde Metro promenerar du på 7 minuter.