Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Grand Palais

Njut av konst och arkitektur i de här storslagna utställningslokalerna med glastak, där man visar uppmärksammade utställningar och retrospektiv.

Grand Palais är ett arv från la belle époque och det är mycket uppskattat av både parisare och turister. Besök ett av deras regelbundna evenemang med teman som sträcker sig från sport till mode till konst.

Grand Palais byggdes i början av 1900-talet och ingick i de stadsomfattande förberedelserna inför Världsutställningen 1900. Under de årtionden som följde arrangerades många konstutställningar här. Lokalerna tjänade även som militärsjukhus under första världskriget och en plats för nazistiska propagandautställningar under andra världskriget, men byggnaden led ofta av konstruktionsproblem. 1993 stängdes byggnaden för restaurering och öppnades igen 2007.

Stanna upp och beundra fasaden på den här ståtliga byggnaden innan du går in. Leta efter det detaljerade jugendsmidet och det utmärkande glastäckta taket som vilar på den klassiska stenfasaden.

Besök Palais de la découverte, ett familjevänligt vetenskapsmuseum i palatsets västra flygel. Gå genom de permanenta utställningarna som handlar om olika vetenskapsgrenar som fysik, astronomi, biologi och kemi. Ha roligt med de interaktiva experimenten som utförs många gånger under dagen och se en film i planetariet.  

På andra ställen i de olika utställningslokalerna bjuder Grand Palais på en eklektisk och ständig skiftande serie evenemang, med program som ofta innehåller dans, teater, film, konst och till och med idrott.  

Ta en titt på det aktuella programmet i Galeries nationales innan du besöker Grand Palais och köp biljetter i god tid. Många internationella utställningar hålls här och efterfrågan på biljetter är hög. Tidigare utställningar som visats är bland annat retrospektiv med Edward Hopper och Robert Mapplethorpe. Efter att du sett en av utställningarna kan du inta en måltid på områdets restaurang Le Mini Palais.

Palais de la découverte är öppet från tisdag till söndag. Du får betala en inträdesavgift till museet. Du behöver separata biljetter för inträde till Galeries nationales. Grand Palais priser och öppettider varierar beroende på vilken utställning som visas. Använd ingång tre på Avenue du Général Eisenhower om du vill besöka Galeries nationales och ta ingången på Avenue Franklin Delano Roosevelt för Palais de la découverte.


Andra sevärdheter i Paris


Karta

Hotell nära Grand Palais

Se alla 5 204 boenden nära Grand Palais
L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe 2 824 kr
L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

51-57 rue de Courcelles, Paris, Paris
   
  5.0 av 5.0 Stjärnor

  Detta hotell i lyxstil ligger i Centrala Paris, tio minuters promenad från Musée Jacquemart-André, Musee Nissim de Camondo och Parc Monceau. Champs-Elysees ligger 0,9 km härifrån. Courcelles Metro ligger på 5 minuters gångavstånd och till Saint-Philippe du Roule Metro promenerar du på 7 minuter.

  Hyatt Regency Paris Etoile 1 388 kr
  Hyatt Regency Paris Etoile

  Hyatt Regency Paris Etoile

  3, Place du Général Kœnig, Paris, Paris
    
   4.0 av 5.0 Stjärnor

   Detta hotell ligger i 17:e arrondissement, mindre än 2 km från Palais des Congres de Paris, Champs-Elysees och Triumfbågen. Luis Vuitton museum och Grand Palais ligger dessutom 5 km härifrån. Neuilly-Porte-Maillot station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Porte Maillot Metro promenerar du på 5 minuter.

   Pullman Paris Tour Eiffel 2 944 kr
   Pullman Paris Tour Eiffel

   Pullman Paris Tour Eiffel

   18 avenue de Suffren, Entrée au 22 rue Jean Rey, Paris, Paris
     
    4.0 av 5.0 Stjärnor

    Detta hotell i 15:e arrondissement ligger fem minuters promenad från Eiffeltornet och Champ de Mars. Palais de Chaillot och Rue Cler ligger också en kvarts promenad härifrån. Champs de Mars-Tour Eiffel station ligger på 4 minuters gångavstånd och till Bir-Hakeim Metro promenerar du på 6 minuter.

    Hotel Le Cardinal 937 kr
    Hotel Le Cardinal

    Hotel Le Cardinal

    3 rue du Cardinal Mercier, Paris
      
     3.0 av 5.0 Stjärnor

     Detta hotell i Centrala Paris ligger fem minuters promenad från Casino de Paris och Place de Clichy. Moulin Rouge och Théâtre Mogador ligger också tio minuter härifrån. Liege Metro och Place de Clichy Metro ligger inom fem minuters gångavstånd.

     Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel 9 178 kr
     Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

     Hôtel de Crillon A Rosewood Hotel

     10 Place de la Concorde, Champs Elysees, Paris
       
      5.0 av 5.0 Stjärnor

      Detta hotell i lyxstil i Centrala Paris ligger fem minuters promenad från Champs-Elysees, Place de la Concorde och Rue de Rivoli. Grands Boulevards och Place de la Madeleine ligger också fem minuter härifrån. Concorde Metro ligger på 3 minuters gångavstånd och till Madeleine Metro promenerar du på 7 minuter.

      Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris 1 656 kr
      Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

      Citadines Apart'hotel Saint-Germain-des-Prés Paris

      53 Ter Quai des Grands Augustins, Paris, Paris
        
       4.0 av 5.0 Stjärnor

       Detta familjevänliga boende i ett historiskt område i Paris ligger tio minuters promenad från Pont Neuf, Sainte Chapelle och Les Halles. Notre-Dame och Rue de Rivoli ligger också tio minuter härifrån. Saint-Michel - Notre Dame station och Pont Neuf Metro ligger inom fem minuters gångavstånd.

       Hôtel le Lavoisier 1 120 kr
       Hôtel le Lavoisier

       Hôtel le Lavoisier

       21, rue Lavoisier, Paris, Paris
         
        4.0 av 5.0 Stjärnor

        Detta hotell i Centrala Paris ligger tio minuters promenad från Avenue Montaigne, Paris Olympia och Grands Boulevards. Boulevard Haussmann och Elyseepalatset ligger också tio minuter härifrån. Saint-Augustin Metro ligger på 3 minuters gångavstånd och till Saint-Lazare Metro promenerar du på 6 minuter.

        La Villa Haussmann 1 968 kr
        La Villa Haussmann

        La Villa Haussmann

        132 boulevard Haussmann, Paris, Paris
          
         4.0 av 5.0 Stjärnor

         Detta hotell med spa i Centrala Paris ligger en kvarts promenad Musée Jacquemart-André och Parc Monceau. Galeries Lafayette och Opéra Garnier ligger dessutom 2 km härifrån. Miromesnil Metro och Saint-Augustin Metro ligger inom fem minuters gångavstånd.