Början av huvudsektionen

Paris

Museer, Kaféer och Kultur

Med allt från en eftermiddagspicknik i Luxembourgträdgården till en kväll på operan erbjuder romantiska Paris både enkla nöjen och extravaganta lyxupplevelser. Weekendresor till Paris är högst populära av många skäl, och här kan du låta dig inspireras. 

Hur tar jag mig till Paris?

I sann fransk anda kombinerar Frankrikes huvudstad det klassiska och det moderna. Bland oumbärliga landmärken som man precis hinner med på en weekend hittar man den uråldriga Notre Dame-katedralen, Triumfbågen, Eiffeltornet och moderna arkitetoniska pärlor som La Défense-distriktet.

Staden är uppdelad i 20 arrondissement, eller distrikt, som sträcker ut sig medurs i en spiral från stadens centrum. Paris är också uppdelat av floden Seine i högra och vänstra stranden. Varje arrondissement och område i Paris har sin egen karaktär och erbjuder flera saker att göra. Le Marais är mest känt för medeltida arkitektur, intima vinbarer och en mångfacetterad befolkning. Luxemburg har en speciell gammaldags charm, förtrollande trädgårdar och närhet till exklusiva St-Germain-des-Prés. Montmartre är känt för sina kullerstensgator, Moulin Rouge och den magnifika Sacré Coeur-basilikan.

Paris är lätt att ta sig runt i, antingen med den snabba Metro-tunnelbanan eller genom att upptäcka staden till fots. När man vandrar genom de slingrande gatorna är det lätt att se den franska passionen för mat och vin. Där hittar man utomhusmarknader för alla sorters råvaror, konditorifönster staplade med croissanter och mandelbiskvier, och vinbutiker som lockar med flaskor från regionala vingårdar. Ställen att äta på av alla slag finns i överflöd: finare restauranger, trottoarkaféer och rustika kaffeserveringar.

Paris har fostrat många konstnärliga talanger, bland andra Edith Piaf, Serge Gainsbourg, Claude Monet och Coco Chanel. Staden är känd världen över för sina museer och gallerier, som det storslagna Musée d'Orsay och Centre Pompidous nationella museum för modern konst. Gillar du scenkonst är en kväll på det vackert dekorerade Palais Garnier, även känt som Opéra de Paris, att rekommendera. Här kan man njuta av en uppsjö av föreställningar från internationellt berömda opera- och balettkompanier. Boka ett weekendpaket och låt kulturen flöda.

Mode är också djupt rotat i det parisiska psyket. Promenera längs med Rue du Faubourg Saint-Honoré där du hittar några av de mest vördade modehusen i världen, bland annat Lanvin, Hermes och Dior.

Besökare som överväldigas av allt Paris har att erbjuda bör styra stegen mot Champs-Élysées. Där kan man ta en stilla promenad och njuta av denna vackra, berömda trädkantade boulevard, köpa en mandelbiskvi på Ladurée-konditoriet eller besöka La Maison Guerlains parfymtempel.

Saker att göra i Paris

Inget är så starkt associerat med Paris som detta landmärke av järn som symboliserar ljusets stad.

Detta imponerande monument ligger mitt i en hårt trafikerad trafikknutpunkt och det ikoniska valvet reser sig majestätiskt ovanför staden, vilket gör dess topp till en hett eftertraktad utsiktspunkt för att ta in Paris vackra vyer.

Detta landmärke, med sin ikoniska glaspyramid, inhyser Leonardo da Vincis Mona Lisa och en jättelik samling av välkänd konst från Frankrike och resten av världen.

Vare sig du blev förälskad i filmen eller tycker om den säregna byggnadsstilen får du inte missa att se en av stadens bästa kabaréer på denna ryktbara plats.

Detta monumentala mästerverk i gotisk stil bjuder på en hisnande upplevelse på utsidan och fridfull helgedom på insidan för religiösa och konstälskare.

Gå på en föreställning, se museets utställningar och njut av den häpnadsväckande arkitekturen i en av världens mest framstående operahus.

Mitt inne i livliga Quartier Latin hittar du en lummig oas, komplett med pittoreska statyer, fontäner och en fruktträdgård.

Se det här stiliga offentliga torget där över 1 300 personer, inklusive Ludvig XIV och Marie Antoinette, avrättades under Frankrikes mörka skräckvälde.

Biljetter och turer

Upplev tre av Paris mest berömda sevärdheter under en och samma kväll. Beundra utsikten över staden medan du äter middag på första våningen i Eiffeltornet, koppla av på en naturskön kryssning längs Seine och upplev det berömda Moulin Rouge.

Biljetter och turer

Med färgstarka fjädrar och glittrande paljetter lyser Féerie – Frankrikes främsta cancanföreställning – upp ljusets stad ytterligare. Unna dig en kväll med ikonisk parisisk kabaré, där du kan dricka champagne och njuta av den magiska belle époque-stämningen på historiska Moulin Rouge.

Biljetter och turer

Du slipper krånglet med allmänna kommunikationer med en bekväm och luftkonditionerad buss som tar dig tur och retur till Versailles. Gå ombord på en rymlig buss i närheten av Eiffeltornet och bli avsläppt alldeles vid ingången till slottet, där du har 4 timmar på dig att utforska sevärdheterna.

Biljetter och turer

För ett stressfritt sätt att njuta av magin på Disneyland® kan du kliva ombord på ett i centrala Paris som tar dig direkt till parkens grindar. Med bara 40 minuters resa på RER-tåget kan du maximera din tid för att njuta av ”världens lyckligaste plats”.

Biljetter och turer

Upplev magin på Disneyland® Paris. Du kan välja mellan två otroliga Disney-parker, den ursprungliga Disneyland® Park eller Walt Disney Studios® Park. Eller också kan du välja en biljett som gäller för två parker och besöka båda för det ultimata Disney-äventyret.

Biljetter och turer

Kom och dela historien om Paris mest berömda landmärke i hjärtat av Ljusets stad. Våra vänliga värdar berättar alla hemligheter om ”järnladyn” och hjälper till att göra ditt besök oförglömligt.

De bästa områdena att besöka i Paris

Vad finns det för andra städer som liknar Paris?

Upptäck liknande destinationer som du kanske skulle gilla