Viktigt! Det kan finnas reserestriktioner för den här destinationen med anledning av covid-19. Dessutom kan det finnas särskilda boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

Ile-de-FranceFrankrike

Ställ dig längst upp i Eiffeltornet och peka ut de sevärdheter i omgivningen som du vill se.

Île-de-France är en livlig region som omfattar huvudstaden Paris. Här hittar du huvudstadens historiska kvarter och parkerna, floderna och kanalerna som binder samman de mindre städerna.

Besök huvudstaden på din resa till Île-de-France, och få en glimt av livet och kulturen i Paris. Promenera i Tuilerieträdgården och längs Seines flodbank, eller besök Louvren i Paris första arrondissement och se Mona Lisa. I Paris andra arrondissement kan du shoppa under stora glastak, medan du i det tredje arrondissementet får lära dig mer om judisk och kinesisk historia i Paris.

I det fjärde arrondissementet ligger den berömda Notre-Dame de Paris, och här hittar du dessutom stadens gaykvarter. Ta dig vidare från centrum och se stadens latinska kvarter, och fortsätt till Paris sjätte arrondissement och Eiffeltornet. I Paris 18:e arrondissement hittar du Moulin Rouge och kyrkan Sacré-Cœur i Montmartre. Koppla av en stund i den stora parken Buttes-Chaumont och besök sedan Sybille-templet.

Låt din resa till Île-de-France ta dig utanför Paris, där du hittar ännu fler franska sevärdheter. Ta med barnen till Disneyland Paris i Marne-la-Vallée och spendera timmar med att prova parkens många åkattraktioner och uppleva dess magiska känsla. Besök den charmiga staden Fontainebleau och se det majestätiska slottet i staden.

Missa inte heller Versailles, Ludvig XIV:s kungliga palats och trädgård, på din semester i Île-de-France. På landsbygden hittar du ännu fler slott, som Château de Dampierre, Château de Rambouillet och Château de Monte-Cristo, där författaren Alexandre Dumas en gång bodde.

Flyg till någon av Paris flygplatser, eller res till Île-de-France med tåg om du kommer från andra städer i Frankrike. Regionen ligger kring Paris i norra Frankrike. Området sträcker sig mellan Mantes-la-Jolie i väst och Provins i öst. Besök också de närliggande regionerna Normandie och Grand Est.

Somrarna här är varma och härliga. På vintern kan det dock blåsa och regna en del, och ibland kan det snöa, vilket blir otroligt vackert ihop med julbelysningen på Champs-Elysées.

På din resa till Île-de-France får du uppleva både Paris och de vackra slotten som dekorerar landsbygdens små samhällen.

Populära städer i Ile-de-France

Versailles som visar nattliv, chateau eller palats och en stad
Versailles
Slott, Trädgårdar, Historiska byggnader

…"

Saker att besöka

  • Slottet i Versailles
    Slottet i Versailles
Fontainebleau
Fontainebleau
Slott, Historiska byggnader, Trädgårdar

…"

Cergy
Cyklar, Ostar, Mode

…"

Provins
Katedraler, Museer, Kyrkor

…"

Jouy-en-Josas
Affärsresor, Universitet, Mode

…"

Enghien-les-Bains
Span, Avslappning, Affärsresor

…"