Grenoble

Reseguide
Grenoble-Bastille linbana som visar nattliv, en stad och en å eller flod

”Porten till Alperna” är berömd för sin medeltida arkitektur, sina historiska kaféer och både sommar- och vintersporter i de omgivande bergen med snötäckta toppar.

Resor till Grenoble har mycket att erbjuda, till exempel skidresorter, fästningar uppe på bergstoppar, naturhistoriska museer, historiska kaféer och idylliska torg som kantas av flerhundraårig arkitektur. Staden ligger där de två floderna Isère och Drac flyter samman och den omges av de snötäckta Alperna.

Trots stadens läge uppe i bergen är Grenoble inte en kuperad stad. De platta gatorna utforskar man bäst till fots, gärna under weekendresor med särskilda weekendpaket. Vill du resa till Grenoble hittar du de främsta attraktionerna på den södra sidan av floden Isère. Besök torget Place St. André, hjärtat av stadens historiska stadsdel. Beundra den fantastiskt vackra bergsutsikten från ett utekafé bland byggnader från medelåldern. Åker du hit under en weekend ska du inte missa Café de la Table Ronde, som öppnades 1739 och är ett av Frankrikes äldsta kaféer.

Vandra längs det storslagna torget Place Notre-Dame till Musée de l’Ancien Évêché, där du kan gå ner till en gammal krypta under kyrkan Cathédrale Notre-Dame de Grenoble. Besök Musée de Grenoble om du vill se en omfattande samling med modern konst. Se verk av Henri Matisse och Pablo Picasso och även flamländska och italienska målningar och tavlor från Renässansen.

Dyk ner i lokal och nationell historia på museerna som ligger söder om den historiska stadskärnan. Lär dig mer om Grenobles roll under andra världskriget på det gripande museet Musée de la Résistance et de la Déportation. Se utställningar av Alpernas flora och fauna på Naturhistoriska museet.

Bege dig till den grönskande parken Jardin de Ville om du vill åka med linbanan Grenoble-Bastille, som går ovanför floden Isère upp till en bergstopp vid foten av Chartreusemassivet. Från 1800-talsfästningen Fort de la Bastille får du en vacker utsikt över bergen och staden. Bege dig tillbaka till staden via en led som passerar fästningar och den vackra parken Jardin des Dauphins. I slutet av leden ligger Musée dauphinois, där man visar upp kulturen och traditionerna som hålls vid liv i dessa bergstrakter.

Till Grenoble kommer du via Aéroport International de Grenoble-Isère, 40 minuter med bil från stadens centrum. Du kan även ta tåget från större orter i Frankrike eller från Genève i Schweiz. Med över 200 olika skidorter i den omgivande regionen är Grenobles snörika vintrar och varma somrar det perfekta resmålet för utomhusäventyr. Res hit för att uppleva själv varför staden kallas för ”Porten till Alperna”.

Var kan jag bo i Grenoble?

Le Grand Hotel Grenoble Centre
Le Grand Hotel Grenoble Centre
4 out of 5
5 Rue De La Republique, Grenoble, Isère
Priset är 1 117 kr per natt mellan 23 jan. och 24 jan.
Detta hotell med romantisk prägel i Centrala Grenoble ligger nära Place Grenette och Les Halles Sainte-Claire. Jardin de Ville och Grenoble teater ligger också ...
4.6/5 Wonderful! (795 recensioner)
Genomresa
"Ett hotell med bra läge, mörkläggningsgardiner och fina rum dock inga ljudisolerade fönster. våra fönster vette ut mot gågatan där det var livat först av allt ”partyfolk” sen av alla lastbilar med leverans till butikerna. Ingen sömn den natten"

Recension från 4 sep. 2021

Le Grand Hotel Grenoble Centre
Park Hotel Grenoble - MGallery
Park Hotel Grenoble - MGallery
4 out of 5
10 Place Paul Mistral, Grenoble, Isère
Priset är 1 137 kr per natt mellan 23 jan. och 24 jan.
Detta hotell med romantisk prägel i Quartier Exposition-Bajatière ligger tio minuters promenad från Paul Mistrals park, La Caserne de Bonne och Alps Stadium. ...
4.4/5 Wonderful! (86 recensioner)
Bekvämt och mysigt
"Bekväm och mysigt hotell. Alldeles vid kanten till det centrala området, så man har nära till allt men lugnt och tyst på nätterna."

Recension från 5 dec. 2016

Park Hotel Grenoble - MGallery
Novotel Grenoble Centre
Novotel Grenoble Centre
4 out of 5
7 Place Robert Schuman, Grenoble, Isère
Priset är 918 kr per natt mellan 28 jan. och 29 jan.
Detta hotell vid backen i Secteur 1 ligger centralt, nära vinteraktiviteter som längdskidåkning och snöskovandring, samt tio minuters promenad från WTC Grenoble ...
4.1/5 Very Good! (427 recensioner)
"Personalen är, med få undantag, inte särskilt bra på att ge god service utan verkar mest tycka att det är jobbigt. Tråkigt då Novotel annars är bra."

Recension från 9 aug. 2020

Novotel Grenoble Centre
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Residhotel Grenette
Residhotel Grenette
3 out of 5
12 rue de Palanka, Grenoble, Isère
Priset är 483 kr per natt mellan 29 jan. och 30 jan.
Detta boende i Centrala Grenoble ligger fem minuters promenad från Place Grenette, Grenoble-Bastille linbana och Jardin de Ville. Grenoble teater och Les Halles ...
4/5 Very Good! (554 recensioner)
bekvämt rent centralt
"Perfekt läge mitt i Grenobles centrum närhet till restauranger och shopping"

Recension från 22 okt. 2016

Residhotel Grenette
Séjours & Affaires Marie-Curie
Séjours & Affaires Marie-Curie
58 rue Felix Esclangon, Grenoble
Priset är 709 kr per natt mellan 9 feb. och 10 feb.
Detta boende i Secteur 1 ligger tio minuters promenad från Minatec och WTC Grenoble. Jardin des Dauphins och Grenoble-Bastille linbana ligger också 2 km härifrån. ...
4.3/5 Excellent! (36 recensioner)
Bon séjour
"Cet résidence est représente un qualité prix remarquable. Mauvais point, l'épaisseur des murs. entendre claquer les portes n'est pas agréable."

Recension från 17 maj 2021

Séjours & Affaires Marie-Curie
Residhotel Central Gare
Residhotel Central Gare
3 out of 5
8 Place de la Gare, Grenoble, Isère
Priset är 499 kr per natt mellan 29 jan. och 30 jan.
Detta boende i Secteur 1 ligger tio minuters promenad från WTC Grenoble och Jardin des Dauphins. Minatec och Grenoble-Bastille linbana ligger också en kvarts ...
4/5 Very Good! (595 recensioner)
Prisvärt hotell mitt i stan
"Smidigt hotell alldels nära centralstationen. Trots närheten till järnvägen stördes vi inte alls av vare sig trafiken eller människor utanför. Ont om parkering just utanför men goda möjligheter att ställa bilen på en tvärgata, upplevdes säkert och bra och var kostnadsfritt efter 19 på fredag till ..."

Recension från 12 aug. 2018

Residhotel Central Gare
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Grenoble