Viktigt: På grund av covid-19 kan reserestriktioner ha införts för den här destinationen, så som specifika boenderestriktioner. Kontrollera hälsoinformation från nationella och lokala källor för destinationen innan du bokar.

Resor till Grönland 2021

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:

Planera din semester i Grönland med Expedia

  • Våra paketerbjudanden för 2020 är otillgängliga för tillfället, men du kan nu boka våra erbjudanden på semesterpaket för 2021. Boka boende, flyg eller hyrbil tillsammans och få extra besparingar till din nästa resa!
  • Vi har valt ut otroliga erbjudanden på fantastiska hotell i Grönland. Spana in vad som finns genom att använda sökfältet ovan.
  • De flesta hotell har gratis avbokning*, eftersom vi tror att flexibilitet är viktigare än någonsin.

Du hittar mer information på vår informationssida om covid-19.

Det är bara att börja söka!

*Vissa hotell kräver att du avbokar minst 24-48 timmar före incheckning. Mer info på sidan.

Paketresor till Grönland bland fjordar och dramatisk natur

Fjordar, glaciärer, norrsken, midnattssol, hundslädar och valskådning är alla saker som bidrar till att göra resor till Grönland helt unika. Stora delar av Grönland är mer vita än gröna, men här erbjuds likväl mer än bara vintersport. Besök naturfenomen längs den gröna kusten. Inåt land har du vinteraktiviteter på isen som täcker 85 procent av Grönlands yta. Besök museer som berättar om de första människorna som kom till denna fascinerande del av världen.

Nära Ilulissat ligger en unik världsarvslistad sevärdhet. Du kan se Ilulissatfjorden från ett flygplan, en båt eller en utsiktsplats på en av vandringslederna. Lyssna även till när delar av Jakobshavn Isbræ lossnar och formar isberg i Diskobukten.

Om du vill ha en utmaning kan du gå en del av Arctic Circle Trail från Kangerlussuaq till Sisimiut. Under vandringen får du även se Grönlands djurliv, som renar, myskoxar, rävar, snöskoharar, fjällripor och andra fåglar. På sommaren är valskådning mycket populärt. I vattnen utanför huvudstaden Nuuk finns sillval, knölval, vikval och ett dussintal andra arter.

Grönlands mest kända djur är dock hunden, som har funnits på ön i 5 000 år, men inte som husdjur utan för att dra hundslädarna över isen. Klä dig i varma kläder och sätt dig på släden bakom ett slädhundsteam på östkusten eller nära de nordliga städerna. För modern och rolig transport kan du åka runt i området på en snöskoter.

Använd annars din egen kraft för att ta dig över snön med rundturer på skidor i Maniitsoq. Några av de bästa utflykterna under en resa till Grönland sker via båt. Då använder du ditt flytande hotell i Evighetsfjorden som utgångspunkt. Kulusuk är en perfekt bas för längdskidåkning och heliskidåkning.

Många av Grönlands städer har museer som framhåller lokalhistoria och inuiterna samt tidiga nordiska besökare och de danska nybyggarna. Träffa ättlingar över hela ön och besök Grönlands nationalmuseum och arkiv i Nuuk.

Tack vare midnattssolen på sommaren har du gott om ljusa timmar att utforska Grönland. I Uummannaq sträcker sig dessa långa dagar från april till augusti, men längre söderut är perioden kortare. Du kan även åka på en paketresa till Grönland mellan september och april för att se det skimrande norrskenet.