Scheveningen

Haag
Södra Holland som inkluderar skyltar, modern arkitektur och blommor
Res till Scheveningen som är en stadsdel i staden Haag. Även om Scheveningen är mest känt som en badort finns det även mycket kultur och historia att upptäcka.

Scheveningen är en kustort med breda sandstränder som passar perfekt för promenader, aktiviteter och avkoppling. Det finns två utmärkande byggnadsverk vid stranden. Det första är den imponerande Scheveningse Pier. Nöjespiren kantas av charmiga butiker och ett flertal matställen. Längst ut på piren belönas du med en fantastisk utsikt över stranden och Haag.

Den andra byggnaden är Kurhaus. Kurhaus är ett hotell i barockstil som byggdes mellan 1884 och 1885, och det är värt ett besök för sin konst och sina konserter. Efter att ha strosat längs med strandpromenaden kan du slå dig ner på dess terrass med en kopp te eller något annat uppfriskande. Museum Beelden aan Zee ligger på gångavstånd från Kurhaus. Museet är unikt eftersom det är det enda i hela Nederländerna som är helt tillägnat skulpturer. Är du sugen på ännu mer kultur kan du alltid besöka Muzee Scheveningen, som är ett museum för kultur- och naturhistoria. Här får du lära dig om djurlivet utmed Scheveningens kust och om hur fiskarnas liv brukade se ut.

Madurodam är en sevärdhet som unga besökare kommer att älska. Här har man skapat kopior av kända nederländska sevärdheter och historiska städer i skala 1:25 på ett 62000 m2 stort område. Det finns även en stor lekplats och flera restauranger, så det är lätt att tillbringa en hel dag här!

Eftersom Scheveningen bara ligger ett stenkast från Haag finns det alltid mycket att göra. Stranden, alla museer och de fantastiska sevärdheterna gör en weekendresa till Scheveningen till ett enkelt val. Så vad väntar du på? Börja planera din resa till Scheveningen redan idag!


Populära sevärdheter att besöka