Reserestriktioner kan gälla för Nederländerna, som till exempel självisolering, på grund av covid-19.

HaagNetherlands

Njut av ståtliga herrgårdar, palats och konstmuseer, historiska parker och en lång sandstrand i den attraktiva stad där den nederländska regeringen har sitt säte.

Under en resa till Haag kan du utforska stadens många kulturella smultronställen, från museer fulla av mästerverk till tidigare kungliga residens och palats. Naturälskare kommer att uppskatta stadens rymliga parker och den långa sandstranden.

Denna stolta nederländska stad heter officiellt 's-Gravenhage, men kallas oftare för Den Haag, och bara Haag i Sverige. Haag är huvudstad i provinsen Zuid-Holland och här ligger den Internationella brottsmålsdomstolen. Även den nederländska regeringen håller till här. Modern arkitektur, boutiquer, exotiska restauranger och futuristiska nattklubbar ger den historiska staden en modern knorr.

Här finns ett bra nätverk med spårvagnar och bussar som gör det enkelt att ta sig runt utan bil under resor till Haag. Som första anhalt kan du bege dig till miniatyrstaden Madurodam, som visar många av landets viktigaste byggnader och uppfinningar.

Om du vill få en överblick över den riktiga staden ska du åka upp i panoramahissen i glas i Haagse Toren, Haagtornet, hela vägen upp till 41:a våningen. Få dig något att dricka i restaurangen längs upp i tornet eller bege dig till barerna som ligger runt stadens centrala torg, Plein och Grote Markt.

Blicka upp mot det historiska tornet där den nederländske premiärministern arbetar i de centrala regeringsbyggnaderna Binnenhof. Detta palatsliknande komplex har en gårdsplan som är öppen för allmänheten och du kan gå på en rundtur av byggnaderna tillsammans med en guide. Promenera förbi gamla palats och herrgårdar längs med den trädkantade avenyn Lange Voorhout.

Åker du hit på en weekend ska du inte missa chansen att se två världsberömda holländska mästerverk: Flicka med pärlörhänge av Vermeer och Victory Boogie Woogie av Mondriaan. Tavlan av Vermeer är bara ett av många verk av holländska mästare på det historiska konstmuseet Mauritshuis. Mondriaans verk och annan berömd modern europeisk konst hittar du på det anslående museet Gemeentemuseum Den Haag.

Är det soligt väder ska du göra som lokalbefolkningen och bege dig till parkerna eller till stranden. Många reser hit på weekendresor med färdiga weekendpaket. Rosenträdgården i den rymliga parken Westbroekpark och den japanska trädgården i parken Clingendael är botaniska mästerverk. Ett annat bra ställe för en promenad är stranden i stadsdelen Scheveningen, där du kan se solen gå ner och sedan festa loss på kvällen.

Till Haag kommer du genom att flyga till Rotterdams flygplats och sedan åka tåg eller pendelbuss till centrum. Det går även inhemska och internationella tåg till Haag.

Var ska man bo i Haag?

Topphotell i Haag

Novotel Den Haag World Forum
Novotel Den Haag World Forum
4 out of 5
Johan De Wittlaan 42-44, The Hague
Priset är 637 kr per natt mellan 23 dec. och 24 dec.

Detta hotell med spa ligger i Scheveningen, endast 2 km från World Forum Convention Centre, Madurodam och Fredspalatset. Scheveningen Beach och Sea Life Scheveningen ...

4.1/5Very Good! (985 recensioner)

"I had pain in my back and ask reception for a extra bed madrass, they say that they should fix it. nothing happen and i asked reception 3 times they promise to fix it. But nothing happen:( We stayed at the hotel for 5 nights. Iam very disipointed of the service."…"

Recension från 26 aug. 2018

Novotel Den Haag World Forum
Golden Tulip Noordwijk Beach
Golden Tulip Noordwijk Beach
4 out of 5
Koningin Wilhelmina Boulevard 8, Noordwijk
Priset är 660 kr per natt mellan 2 dec. och 3 dec.

Detta hotell ligger vid stranden i Noordwijk, 4,9 km från Space Expo, och 15 km från Corpus och Keukenhof (blomsterträdgård). Mindre än 25 km härifrån hittar ...

3.6/5Good! (211 recensioner)
Semester

"Fint hotell, lite små rum. Härlig spa-avdelning!"…"

Recension från 20 sep. 2017

Golden Tulip Noordwijk Beach
Grand Hotel Huis ter Duin
Grand Hotel Huis ter Duin
5 out of 5
Kon. Astrid Boulevard 5, Noordwijk, ZH
Priset är 1 417 kr per natt mellan 29 nov. och 30 nov.

Detta hotell vid stranden i Noordwijk ligger mindre än 2 km från Museum Noordwijk och Vuurtoren van Noordwijk. Katwijk Aan Zees strand och Space Expo ligger ...

4.4/5Wonderful! (250 recensioner)
Fint hotell nära Nordsjöns strand & Keukenhof

"Vackert fint hotell nära Nordsjöns strand i Nordwijk, som är en trevlig ort med eget Space Center, bl. a. med en verklig Sojuskapsel. Också nära och med bra förbindelser till tulpanerna i Keukenhof."…"

Recension från 13 juli 2019

Grand Hotel Huis ter Duin
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Semesterboende i Haag

Hotel Studio's Archipel
Hotel Studio's Archipel
3 out of 5
Javastraat 120, The Hague

Denna lägenhet i Centrala Haag ligger en kvarts promenad från Plein 1813, Fredspalatset och Mauritshuis. Scheveningen-piren och Scheveningen Beach ligger också ...

2.3/5 (26 recensioner)
OK med eget kök men helt utan personlig service

"Anlände till hotellet och möttes av en låst dörr. Försökte att ringa dem på deras nummer men får inget svar. Vi började tro vi blivit blåsta. Vi försökte fråga i butiker i närheten om de visste något och till slut fick vi hjälp av en man på en restaurang bredvid. Han sa att detta problem hade uppkommit ..."…"

Recension från 8 juli 2015

Hotel Studio's Archipel
Nybyggt Loft Hjärtat Centrum Delft
Nybyggt Loft Hjärtat Centrum Delft
20 Asvest, 20B, Delft, Södra Holland
Priset är 1 612 kr per natt mellan 23 dec. och 24 dec.

Denna lägenhet i centrala Delft ligger mindre än 2 km från Theater de Veste och Delfts tekniska universitet. Delfts stadshus och Oostport ligger också tio minuter ...

Nybyggt Loft Hjärtat Centrum Delft
Paula Bed & Breakfast
Paula Bed & Breakfast
H.R. Holststraat, 33, Noordwijk, Södra Holland

Denna semesterbostad vid havet ligger tio minuters promenad från Vuurtoren van Noordwijk och Museum Noordwijk. De Noordwijkse Golfclub ligger 4,7 km ...

Paula Bed & Breakfast
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter i Haag

Toppaktiviteter i Haag

Städer nära Haag