Södra HollandNederländerna

Shoppa i Rotterdam, besök spännande museer, åk ut på landet eller ta en titt på parlamentet. Under en resa till Zuid-Holland kan du göra allt detta och mycket mer.

Den nederländska provinsen Zuid-Holland har något för alla. Gör ett besök i kulturstaden Rotterdam, strosa genom spännande Haag eller utforska den vackra landsbygden.

Provinserna Zuid-Holland och Noord-Holland var länge en och samma provins, men den delades 1840 av praktiska skäl: Nederländerna hade sedan början av 1800-talet haft två olika regeringar.

Över hundra år efter uppdelningen, under andra världskriget, föll provinsen Zuid-Holland i tyska händer och Rotterdam utsattes för kraftiga bombningar. Därför består stadsbilden i Rotterdam huvudsakligen av moderna byggnader och byggnader som har uppförts efter andra världskriget.

Rotterdam är den perfekta staden att besöka under en weekend i Zuid-Holland om du gillar museer, shopping och intressant arkitektur. Beundra den berömda Erasmusbron, strosa genom Koopgoot och klättra upp och se den fantastiska utsikten från Euromast. Djurparken Diergaarde Blijdorp är ett perfekt ställe att besöka om du har barn med dig.

Naturligtvis vill du inte heller missa Haag med dess charmiga centrum, Mauritshuis och Binnenhof där det nederländska parlamentet håller till. Kombinera en dag i staden med sanddynerna på stranden i Scheveningen, som du lätt når med spårvagn från centrala Haag.

Leiden, Haag och Rotterdam har alla utmärkt kollektivtrafik. Dessutom är motorvägarna mycket bra, så du kan enkelt besöka flera städer eller tillbringa lite tid på landsbygden under din weekendresa till Zuid-Holland.

Om du har egen bil bör du se efter om ditt boende erbjuder parkering – parkeringsavgifterna kan nämligen vara höga i de stora städerna. Några städer erbjuder infartsparkering.

Tack vare landets utmärkta tågförbindelser går det lätt att ta sig till provinsens större städer från alla delar av Nederländerna. Under färden får du chans att njuta av det underbara landskapet. Du kan förstås också bila ned hela vägen.

En resa till denna vackra provins bjuder på massor av upplevelser. Med ett weekendpaket i Zuid-Holland får du chans att upptäcka allt med egna ögon!

Populära städer i Södra Holland

Scheveningen Beach
Haag
Restauranger, Affärsresor och Familjevänlig

…"

Saker att besöka

 • Fredspalatset
  Fredspalatset
 • Scheveningen Beach
  Scheveningen Beach
 • Scheveningen-piren
  Scheveningen-piren
Rotterdam som visar cykling, en stad och gatuliv
Rotterdam
Shopping, Affärsresor och Museum

…"

Saker att besöka

 • Erasmus-bron
  Erasmus-bron
Bleskensgraaf

…"

Saker att besöka

 • Mill Network at Kinderdijk-Elshout
  Mill Network at Kinderdijk-Elshout