SpeicherstadtHamburg

Renoverade lagerbyggnader i rött tegel korsas av kanaler och broar i denna historiska stadsdel som är full av museer och kaféer.

I den nordöstra delen av Hamburgs hamn ligger Speicherstadt, eller ”lagerstaden”, ett område med renoverade lagerbyggnader med kaféer, museer och lyxiga vindsvåningar. Världens största komplex med lagerbyggnader karakteriseras av stora byggnader i rött tegel i gotisk stil, med gröna gavlar, burspråk och torn som speglar sig i de många kanalerna som flyter kors och tvärs genom området.

Speicherstadt utsågs till ett minnesmärke för stadens förflutna 1991. Området byggdes mellan 1888 och 1927, när det användes som gratishamn, där gods kunde lastas och lossas utan att man behövde betala tull. Innan dess var det ett bostadsområde för hamnarbetare och konstnärer som tvingades flytta när man började bygga lagerlokalerna.

Byggnaderna användes för att lagra högt värderat gods som kaffe, te, kakao, kryddor och tobak. Idag används stora delar av lagerdistriktet för handel av orientaliska mattor. Idag är många kaféer, restauranger, konstateljéer, museer och turistattraktioner är inhysta i lagerlokalerna. Besök det interaktiva museet Hamburg Dungeon och Miniatur Wunderland med modelljärnvägar.

Strosa runt i området på kvällen när atmosfären är som mest dynamisk. Byggnaderna och broarna lyses upp av det mjuka ljuset som reflekteras i kanalernas vatten. Middagsgästerna flockas på restaurangerna och barerna. På dagen kan du passa på att utforska området i båt. Vid högvatten kör större motorbåtar omkring på de smala kanalerna och ger dig en chans att se byggnadernas arkitektdetaljer ur en annan vinkel. De flesta båtar avgår från kajerna i St. Pauli, där du kan köpa biljett samma dag som du ska åka.

Speicherstadt utgjorde den första etappen i det stora stadsplaneringsprojektet HafenCity Hamburg, där stadens gamla lagerlokaler byggdes om och ersattes av moderna kontor, hotell, butiker och lägenheter. Du kan enkelt utforska resten av HafenCity med Speicherstadt som utgångspunkt, bland annat konserthallen Elbphilharmonie, som ligger alldeles i närheten. Lagerdistriktet ligger en kort promenad från huvudhamnen eller från tunnelbanestationen Baumwall. Det är gratis att besöka distriktet och det är öppet dygnet runt.

Topphotell i Speicherstadt

Uppskattat pris för 1 natt och 2 vuxna
AMERON Hamburg Hotel Speicherstadt
AMERON Hamburg Hotel Speicherstadt
4 out of 5
Am Sandtorkai 4, Hamburg, HH
Priset är 1 082 kr per natt

Detta hotell med spa i HafenCity ligger tio minuters promenad från Internationales Maritimes Museum Hamburg, Miniatur Wunderland och Hamburg Dungeon. Elbphilharmonie ...

4.6/5Exceptional! (982 recensioner)
Bra

"Serviceinriktad personal, bra frukost, bra rum, bra sängar. Tyst och mörkt på rummet. Några eluttag på vårt rum fungerade inte vilket gjorde att kylskåpet, tvn och kaffemaskinen inte fungerade. Det påverkade inte oss direkt som bara behövde ett par timmars sömn under genomresan, men det hade såklart ..."…"

Recension från 5 nov. 2019

AMERON Hamburg Hotel Speicherstadt
Pierdrei Hotel HafenCity Hamburg
Pierdrei Hotel HafenCity Hamburg
3.5 out of 5
Am Sandtorkai 46, Hamburg, HH
Priset är 947 kr per natt

Detta hotell i HafenCity ligger tio minuters promenad från Internationales Maritimes Museum Hamburg, Miniatur Wunderland och Hamburg Dungeon. Elbphilharmonie ...

4.6/5Wonderful! (104 recensioner)
Perfekt hotell med bra läge

"Pierdrei Hotel är ett väldigt snyggt och bekvämt hotell beläget på gångavstånd från centrala Hamburg. Fräscha rum och läcker inredning. Bra frukostbuffé och fantastisk personal! Extra plus för loungen där man kan kan ta en (gratis) kaffe eller te eller ett glas vin (mot betalning) när som helst - ..."…"

Recension från 3 jan. 2020

Pierdrei Hotel HafenCity Hamburg
ipartment Hamburg Hafencity
ipartment Hamburg Hafencity
Am Sandtorkai 46, Hamburg

Detta lägenhetshotell i HafenCity ligger tio minuters promenad från Internationales Maritimes Museum Hamburg, Miniatur Wunderland och Hamburg Dungeon. Elbphilharmonie ...

4/5Very Good! (5 recensioner)
Nytt och fräscht, bra läge!

"Ny lägenhet, funktionell men liten lägenhet, mer som ett hotellrum. Mycket bra läge i lugnt område, nära till tunnelbana, café, restauranger och affär."…"

Recension från 4 jan. 2020

ipartment Hamburg Hafencity
Germany Onboarding Test Prop 04
Germany Onboarding Test Prop 04
Kehrwieder, Hamburg, HH
Germany Onboarding Test Prop 04
Museum - Miniatur-wunderland
Museum - Miniatur-wunderland
Kehrwieder, 2, Hamburg, Hamburg

Detta hotell i HafenCity ligger nära Miniatur Wunderland och Hamburg Dungeon. Elbphilharmonie och Cap San Diego ligger också en kvarts promenad härifrån. Baumwall ...

Museum - Miniatur-wunderland
25hours Hotel HafenCity
25hours Hotel HafenCity
4 out of 5
Überseeallee 5, Hamburg, HH
Priset är 1 114 kr per natt

Detta hotell i boutique-stil ligger i HafenCity, tio minuters promenad från Internationales Maritimes Museum Hamburg, Automobile Museum Prototyp och Deutsches ...

4.6/5Wonderful! (990 recensioner)
Great weekend stay

"Really cosy hotel, great and helpful staff! Very nice german/swiss/austrian food in the restaurant. We tried the beef roulade, great and the cod, also great. Sauna on the top floor was also a nice way to relax. And their soaps, schampoo and other smells really good. Cosy room as well. We didnt try ..."…"

Recension från 16 dec. 2018

25hours Hotel HafenCity

Populära sevärdheter i Speicherstadt

Miniatur Wunderland
Bild av Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland

5/5(9 recensioner)

Denna miniatyrvärld och modelljärnväg för besökarna genom Skandinavien, Österrike, Schweiz och USA. Det är en av Tysklands populäraste attraktioner.

Hamburg Dungeon
Bild av Hamburg Dungeon

Hamburg Dungeon

4/5(2 recensioner)

Dyk ner i den mörkare delen av Hamburgs historia, som får liv på detta turistmål där du får uppleva shower, åkattraktioner och berättelser.

Elbphilharmonie
Bild av Elbphilharmonie

Elbphilharmonie

4.5/5(8 recensioner)

Elbphilharmonie är en omtyckt teater med lång historia i Am Sandtorkai/Dalmannkai. Njut av museerna och besök butikerna i detta kulturella område.

Reeperbahn
Bild av Reeperbahn

Reeperbahn

3.5/5(17 recensioner)

I Hamburg finns ett populärt shoppingområde som heter Reeperbahn, där du kan ägna dig åt lite shoppingterapi. Detta område är känt för sina restauranger.

Hagenbeck Zoo
Bild av Hagenbeck Zoo

Hagenbeck Zoo

4.5/5(3 recensioner)

I världens första djurpark utan burar finns djur, ett akvarium och olika vandringsleder. Här får du se fritt flygande fåglar och pingviner i sin naturliga miljö.

Fiskmarknaden
Bild av Fiskmarknaden

Fiskmarknaden

3.5/5(5 recensioner)

Exotiska frukter, blommor, teer och husgeråd säljs sida vid sida med nyfångad fisk på denna utomhusmarknad som arrangeras på söndagar.

Toppaktiviteter i Speicherstadt

1-dags sightseeingbusstur med hop-on/hop-off
Bild av 1-dags sightseeingbusstur med hop-on/hop-off

1-dags sightseeingbusstur med hop-on/hop-off

194 kr
Per vuxen
72 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Pubrunda i Hamburg
Bild av Pubrunda i Hamburg

Pubrunda i Hamburg

126 kr
Per vuxen
72 % av resenärer rekommenderar aktiviteten
Hamburg City Pass: gratis inträde till Hamburgs främsta sevärdheter
Bild av Hamburg City Pass: gratis inträde till Hamburgs främsta sevärdheter

Hamburg City Pass: gratis inträde till Hamburgs främsta sevärdheter

455 kr
Per vuxen

Andra områden i Hamburg

Centrala Hamburg, Hamburg, Hamburg, Tyskland

Centrala Hamburg

4.5/5Wonderful!(21 områdesrecensioner)

Upplev de populära butikerna i Centrala Hamburg. Miniatur Wunderland är väl värt ett besök, och du kan hoppa på tunnelbanan på Rathaus U-Bahnstation eller Rodingsmarkt U-Bahnstation om du vill se mer av Hamburg.

Centrala Hamburg
Hamburg

HafenCity

Krogarna och läget vid vattnet är några av de saker som gör HafenCity så speciellt. Passa på att besöka Miniatur Wunderland eller Hamburg Dungeon när du ändå utforskar området.

HafenCity
Hamburg som inkluderar skyltar

Hamburg-Mitte

3.5/5Good!(3 områdesrecensioner)

De fascinerande museerna och det vackra läget vid vattnet är bara några exempel på saker att utforska i Hamburg-Mitte. Du kan besöka berömda sevärdheter som Elbphilharmonie och Miniatur Wunderland, och hoppa på tunnelbanan på Veddel S-Bahnstation eller Messberg U-Bahnstation om du vill se mer av staden.

Hamburg-Mitte
Saint Georg, Hamburg, Hamburg, Tyskland
Tom Lademann på trover

Saint Georg

4/5Very Good!(30 områdesrecensioner)

Överväg att besöka Domkirche St. Marien och ta dig tid att uppleva det stora restaurangutbudet under ditt besök i Saint Georg. Om du vill se mer av staden hoppar du på tunnelbanan på Lohmühlenstrasse U-Bahnstation eller Hauptbahnhof Süd U-Bahnstation.

Saint Georg
Fiskmarknaden som inkluderar marknader och mat

Saint Pauli

3.5/5Good!(2 områdesrecensioner)

Området är kanske framför allt känt för det stora restaurangutbudet och det vackra läget vid vattnet. Passa på att besöka Reeperbahn eller Fiskmarknaden när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på St. Pauli U-Bahnstation för att ta dig runt i staden.

Saint Pauli
Schanzenviertel, Hamburg, Hamburg, Tyskland
Mona Sf på trover

Schanzenviertel

Schanzenviertel uppskattas för krogarna. Försök även att ta dig tid att utforska sevärdheterna i närområdet, som till exempel Reeperbahn och Theater Neue Flora.

Schanzenviertel