Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Barcelona efter kategori

Toppaktiviteter i Barcelona

Se alla 54 saker att göra i Barcelona

Lär känna Gaudís Barcelona: Saker att göra för alla smaker

I denna populära turiststad finns en uppsjö av aktiviteter och saker att göra. Barcelona har ett härligt medelhavsklimat ligger tillräckligt nära för att besöka för en weekend och lockar med udda arkitektur fantastisk gastronomi och ett stort antal äventyrliga aktiviteter. Det här är kort sagt det perfekta resmålet i Europa.

På upptäcktsfärd i Gaudís stad

Barcelona är nästan synonymt med arkitekten Gaudí

och många saker att göra i Barcelona är relaterade till konstnären. Du får absolut inte missa hans mest kända verk Sagrada Familia som trots att den inte ens är färdig är en av världens mest berömda byggnader. För att skippa köerna kan du boka en guidad visning i museet eller tornet eller båda. Kunniga och entusiastiska guider visar både den här sevärdheten och några andra av Gaudís mästerverk som Casa Milà eller La Pedrera och Casa Battló och om du bokar din rundtur i förväg får du i de allra flesta fall gå före i biljettkön.

Två andra berömda konstnärer med stark anknytning till Barcelona är Pablo Picasso och Salvador Dalí. Du som är intresserad av dessa mästare kan hitta skräddarsydda turer och aktiviteter i Barcelona. Gå på en promenad i Picassos fotspår och se ett antal platser i staden som inspirerade några av hans viktigaste verk. Se restauranger och tavernor som han brukade äta på och besök det världsberömda Picassomuseet. Dalí levde i staden Figueres två timmars bilfärd norr om Barcelona och om du är intresserad av hans konst och liv kan du åka på en heldagstur med Dalís mest kända surrealistiska verk.

Barcelona för den äventyrliga

Det finns mycket att göra i Barcelona för den mer äventyrliga resenären. Åk på en seglingsupplevelse på dagen eller i solnedgången för att se staden från havet eller ta en luftballongstur och njut av Kataloniens oförstörda landskap ur fågelperspektiv. Återställ kroppen efter långa dagar av sightseeing med ett välgörande yogapass på stranden eller gör en dagsutflykt till PortAventura som är en av Europas mest spännande och mångskiftande nöjesparker.

För dig som helst utforskar nya städer i skydd av mörkret är Barcelona Night Card en riktig hit. Festa hela kvällen lång på stadens berömda uteställen och bästa klubbar och barer. Kortet gäller i sju dagar och du får även en praktisk karta som hjälper dig att utforska det sprudlande utelivet i Barcelona. Aktiviteter som har mer med stadens storslagna gastronomi och vinproduktion kan du läsa mer om nedan.

Mat och dryck i Barcelona

Tapas är essensen Barcelonas kulinariska landskap och de små rätterna är lika mycket ett sätt att äta som en kokkonst. Gå på en tapasvandring i de gotiska kvarteren och lär dig hur du beställer tapas på lokalbefolkningens vis. Gå från bar till bar och prova många av Spaniens grundläggande smaker med traditionella tapas och utsökt vin. Eller varför inte lära dig hur du lagar dem själv? Tillbringa en halvdag med ett matälskande par som bjuder med dig på en rundtur på en lokal matmarknad följd av en matlagningskurs.

Inte heller vinälskaren har svårt att hitta lockande aktiviteter. Barcelona har många små mysiga vinbutiker och barer som anordnar vinprovningar. Om du är intresserad av spansk kultur och dans kan du även hitta flera middagserbjudanden som inkluderar färgsprakande och imponerande eldiga flamencoföreställningar.

Karta

Var kan jag bo i Barcelona?

Gracia

Gracia är bland annat känt för arkitekturen, kaféerna och shoppingen. Passa på att besöka Park Güell eller Passeig de Gracia när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Lesseps Station eller Vallcarca Station för att ta dig runt i staden.

ArkitekturKonstKafé

La Sagrada Familia

Promenera i Gaudís fotspår genom att besöka hans vackra tempel, ett imponerande arbete som inleddes under det sena 1800-talet och som fortgår än idag.

KatedralKyrkaArkitektur

Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou

Upptäck ett av Barcelonas blomstrande områden vid havet som har fått ett uppsving med en urban park, ett stort shoppingcenter och badstränder.

Beach ViewShoppingPoolside Bars