Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Fort Lauderdale

Hyra bil i Fort Lauderdale

Fort Lauderdale är en trevlig amerikansk stad i sydöstra Florida, ungefär 5 mil norr om Miami. Hit lockas turister av den fantastiska naturen, de underbara stränderna och det härliga klimatet. Den årliga genomsnittstemperaturen ligger över 24 °C och solen skiner 3 000 timmar om året, vilket gör staden till ett riktigt paradis för sol- och badälskare.

Din semester i Fort Lauderdale blir ännu bättre om du passar på att hyra bil. I USA är avstånden ofta stora och med hyrbil tar du dig snabbt och lätt dit du vill. Dessutom är det skönt att slippa leta efter busshållplatser och tågstationer och krångla med biljettköp.

Boka rätt hyrbil för dig

Med hjälp av Expedia hittar du lätt billiga hyrbilar från välkända biluthyrningsföretag. Välj bara när och var du vill hämta bilen och när och var du vill lämna den så visas en lista med förslag på biluthyrare. Här kan du också välja vilken storlek på bilen som passar dig bäst.

Ifall du kommer med flyg till Fort Lauderdale, till exempelvis till Fort Lauderdale-Hollywood International Airport eller Miami Airport, är det en bra idé att boka en hyrbil som du kan hämta direkt på flygplatsen. Då är det bara att packa in väskorna och köra till hotellet i Fort Lauderdale. Såväl flygbiljetter som hotellrum kan bokas via Expedias webbplats och det går även bra att boka en paketresa till Fort Lauderdale med både flyg och hotell.

Köra bil i Fort Lauderdale

Florida upplever man bäst med bil. USA är bilens förlovade land och allt är anpassat efter bilismen, samtidigt som vägarna är utmärkta och medtrafikanterna mestadels mycket vänliga och hjälpsamma. Bensinen är dessutom väldigt billig jämfört med i Sverige!

Det kan vara en bra idé att skaffa ett internationellt körkort innan resan. Skulle du bli stoppad av polisen är det mindre risk för krångel och det kan även hända att biluthyraren kräver internationellt körkort. Se till att du även alltid har med dig ditt svenska körkort och passet.

En skillnad mot svenska förhållanden är att motorvägarna ibland har upp till sex filer i varje riktning. Så länge man planerar sin körning är detta dock inget större problem och man vänjer sig snabbt. Observera även att det på vissa vägar och broar i Florida ska betalas vägavgifter på allt från några cent till några dollar, så det är bra att ha lite lösa växelmynt. Du kan även använda ett så kallat SunPass, vilket går snabbare och ofta blir billigare. Fråga gärna din biluthyrare om detta.

Mycket att se i Fort Lauderdale med hyrbil

Det finns mycket att se och göra i Fort Lauderdale och för det mesta är det bra att ha tillgång till bil. Här finns till exempel världens största drive-in-bio, liksom det enorma outletcentret Sawgrass Mills med över 220 000 m2 butiksyta och över 300 outletbutiker. Med hyrbil går det även smidigt att ta sig till Miami som ligger ungefär 5 mil bort och Disney World som ligger lite drygt 30 mil bort.

Upptäck Fort Lauderdale

Utforska Fort Lauderdale med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!