Kensington Gardens

Kensington Gardens som visar en trädgård
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Du hittar ett pittoreskt område med träd och sjöar mitt i staden, i det som en gång i tiden var trädgårdarna vid Kensington Palace, där drottning Victoria föddes.

Kensington Gardens är en av Londons kungliga parker som en gång i tiden hörde till ett slott. Nu täcker trädgårdarna ett område på 98 hektar mitt i staden. Kensington Gardens erbjuder en naturskön och rofylld plats mitt i stadens hjärta. Här hittar du stora träd, välskötta gräsmattor, sportområden och sjöar. Det finns ett minnesmärke till prinsessan Diana, vilken fungerar som en lekplats för barn. Drottning Victoria föddes i slottet, som formgavs av en känd arkitekt.

Kolla in Kensington Palace. Slottet byggdes på uppdrag av kung Vilhelm III och formgavs av den kända arkitekten Christopher Wren, som även var skaparen bakom St. Paul’s Cathedral. Slottets fascinerande historia är sammankopplad med monarkin och här föddes dessutom Storbritanniens längst regerande monark, drottning Victoria. Detta var det officiella residenset för prinsessan Diana fram till hennes död 1997.

Ta med barnen till prinsessans minnesplats, som fungerar som lekplats. Här hittar barnen ett enormt piratskepp i trä, en klätterram och en sandlåda. Du kan äta frukost eller lunch på palatsets restaurang The Orangery, med pittoreska trädgårdar i bakgrunden.

Vill du hellre ha en picknick kan du slå dig ned vid dammen med svanar. Det går även utmärkt att cykla runt området. På gångvägarna möter du alltid massor av folk som är ute och går, springer eller är på väg till jobbet. Se på eller delta i en spontan kricket- eller fotbollsmatch på sportfälten.

Du kan promenera till en stor del av Londons stadsdelar via parkerna, som till exempel Kensington Gardens i väst. Du kan gå genom Hyde Park, Green Park och St. James’s Park på din natursköna vandring genom staden. Längsmed vägen ser du Buckingham Palace och St. Paul’s Cathedral.

Parken formgavs i början av 1700-talet i den västra delen av Hyde Park. Den är öppen för allmänheten från soluppgång till sen eftermiddag. Inträdet är gratis.

Kensington Gardens ligger i Kensington i västra London. Tack vare parkens storlek finns det gott om tunnelbanestationer i närheten, som High Street Kensington, Marble Arch, Hyde Park Corner och Knightsbridge. Dessutom finns det ett flertal busstationer.

Planera en resa för att se Kensington Gardens

The Level at the Melia White House
St Martins Lane London
Melia White House Hotel
Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor kan gälla.