Kensington Roof Gardens

Kensington Roof Gardens som inkluderar ett lyxhotell
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Högt ovanför larmet på Londons gator ligger den här fridfulla takträdgården med flamingor och andra fåglar.

Kensington Roof Gardens ligger uppe på taket på ett sjuvåningshus och är en skön tillflyktsort från gatans trängsel och kaos. Du kan vandra bland medelhavsträd i Spanish Garden, studera fåglarna i English Woodland och sitta i skuggan under ett parasoll i Tudor Garden.

Trädgårdarna anlades mellan 1936 och 1938 på uppdrag av direktören på varuhuset John Barker & Co. Allmänheten fick betala en shilling i entré, vilken sedan gick till lokala välgörenhetsorganisationer. Nu för tiden är det fri entré.

I English Woodland står träd som amerikansk rödlönn och japansk lönn fortfarande kvar från den ursprungliga planteringen. Beundra överflödet av blommande växter. Beroende på årstid kan du få se blommande pärlhyacinter, snödroppar, narcisser och klockhyacinter. Den engelska trädgården har även en damm med änder och flamingor.

I Spanish Garden kan du utforska både medelhavsträd och engelska blommor. Kliv in i Tudor Garden via Tudor Walkway och studera växter som var vanliga under tudortiden. Den historiska eran accentueras ytterligare i trädgården med tre innergårdar, valv och röda tegelmurar. Tack vare parasoller på sommaren och partytält på vintern kan besökarna njuta av omgivningarna året om.

Mittemellan trädgårdarna står ett klubbhus som ofta arrangerar privata evenemang för medlemmar. När du har tittat klart på växter och blommor kan du avnjuta en måltid och en cocktail på klubbhusets terrass eller besöka Babylon Restaurant.

Denna sevärdhet är belägen på gångavstånd från Hyde Park och nära flera busshållplatser och en tunnelbanestation. Det finns även bilparkering alldeles i närheten.

Roof Gardens har öppet för allmänheten och är kostnadsfritt. Det kan vara bra att ringa innan för att höra om de har öppet då det ibland är stängt för privata evenemang. Restaurangen är mycket populär så du bör boka bord i förväg om du vill äta middag här.

Planera en resa för att se Kensington Roof Gardens

Sloane Place
The Gate
Strand Palace Hotel
Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor kan gälla.