Mosteiro dos Jeronimos (Hieronymus kloster)

Besök denna sirligt dekorerade helgedom, som en gång beboddes av munkar, för att se platsen där Lissabons berömda bakverk uppfanns. 

Mosteiro dos Jeronimos (Hieronymus kloster) är en av Lissabons mest visuellt hänförande byggnader och kännetecknas av höga spiror och en intrikat dekorerad fasad. Klostret byggdes i typisk, portugisisk sengotisk stil men har även tillbyggnader i renässansstil. Hieronymus-munkarna hade dagliga gudstjänster här och bad ofta för att Portugals sjöfarare skulle återvända i säkerhet.

Utforska klostrets enorma innandöme och beundra de gigantiska kolumnerna. Varje kolumn har ristats med ikonografi från havet och segling med motiv som rep, djuphavsdjur och blomsterliknande koraller. Missa inte statyn av 1400-talsprinsen Henrik Sjöfararen som möter dig vid ingången. Stanna till vid ingången till den gamla matsalen för att beundra dekorationerna som skildrar den bibliska berättelsen om Josef.

Klostret byggdes för att fira Vasco da Gamas framgångsrika expedition till Indien. Det var på platsen där klostret nu ligger som han och hans besättning tillbringade den sista natten i Portugal. Besök Vasco da Gamas grav som ligger precis innanför ingången.

Stå under klostrets enorma tak. Byggnaden är över 180 meter lång. Utforska de många områdena vid sidan om huvudsalen. Besök den södra portalen för att se dess 32 meter höga tak. Portalen ritades av Diogo de Boitaca och João de Castilho, två av landets mest hyllade arkitekter, och stoltserar med gavlar och snidade figurer som pryder väggarna.

Observera övergången från gotisk stil till renässans i huvudportalen. Den franske skulptören Nicolau Chanterenes verk har en framträdande plats i klostret och innefattar fina statyer av en knäböjande drottning Maria av Aragon och kung Manuel under ett dekorerat valv. På vardera sidan av det kungliga paret ser du deras skyddshelgon, Hieronymus och Johannes döparen.

Mosteiro dos Jeronimos ligger i Belem, en av Lissabons äldsta stadsdelar. Klostret ligger nära många av Lissabons viktigaste historiska sevärdheter och nås enkelt med kollektivtrafik. Man får betala en mindre inträdesavgift. Klostret är stängt för allmänheten på måndagar.


Se mer av Distrito de Lisboa


Hotell i närheten

De 10 populäraste hotellen närmast Mosteiro dos Jeronimos


De mest bokade hotellen

De mest populära hotellen nära Mosteiro dos Jeronimos

Visa alla hotell i närheten av Mosteiro dos Jeronimos