Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


En fantastisk guide till the Big Apple!

New York, New York – staden som aldrig sover!

Den som ger sig ut på en resa till New York möter en stad som har inspirerat oräkneliga mästerverk inom film, litteratur och musik, och kan stolt sälla sig till världens mest framstående städer. Det är inte konstigt att vissa New York-bor knappt skojar när de pratar om staden som ”universums centrum”.

Över 8 miljoner människor från alla tänkbara bakgrunder bor här och staden delas in i fem stadsdelar – Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island och The Bronx – som alla har sin alldeles egen stämning och kultur. Med andra ord bjuder resor till New York på en kontrastrik stad som håller igång dygnet runt och som kan skryta med att ha äkta mångfald och något för alla.

Stadens kanske mest berömda landmärke är Frihetsgudinnan som vakar över stadens hamn. Statyn har varit en hoppets ledstjärna för invandrare som anlänt till USA på flykt från hungersnöd och fattigdom med hopp om att starta ett nytt liv, och symboliserar den amerikanska frihetsdrömmen. Som sången säger: ”If I can make it there, I can make it anywhere”, och New York lockar fortfarande tusentals människor som är villiga att satsa allt på ett kort och jaga sina drömmar i den stora staden. Du behöver bara känna energin som pulserar genom Grand Central Station eller den elektriska stämningen på Times Square nattetid för att förstå att du är någonstans alldeles speciellt.

Samtidigt som de mer traditionella turistattraktionerna i New York är måsten för besökare betyder mångfalden att det är lätt att smälta in i mängden och uppleva staden som vilken New York-bo som helst. För vissa innebär detta en avstickare till Coney Islands berömda nöjesupplevelser, medan andra kanske föredrar Brooklyns trendiga och bohemiska atmosfär. Eller varför inte uppleva afroamerikansk musik och kultur i Harlem? Ingen resa till New York är komplett utan ett allvarstyngt besök på World Trade Center Ground Zero memorial.

Oavsett hur du väljer att njuta av staden gör det legendariska tunnelbanesystemet livet lätt. Allt du behöver göra är att köpa ett MetroCard och fylla på det när det behövs. Om du är på ditt första besök i staden är Midtown East är ett utmärkt ställe att börja på. Med världsberömda sevärdheter som Empire State Building, Rockefeller Center och Chrysler Building är Midtown East ett bra ställe komma igång på – och tack vare New Yorks rutsystem är hela staden oerhört lätt att hitta i. The Big Apple har helt enkelt aldrig smakat bättre!


Reseguide för New York


Populära hotellerbjudanden i New York

Se alla 1 736 boenden i New York
The Roosevelt Hotel, New York City 1 116 kr
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
   
  3,6
  av 5, från 24 710 recensioner
  4.0 av 5.0

  Roosevelt Hotel, New York City ligger på hörnet av East 45th Street och Madison Avenue och erbjuder enkel tillgång till shopping och Broadway-teatrarna som ligger 3 kvarter bort.

  YOTEL New York 814 kr
  YOTEL New York

  YOTEL New York

  570 Tenth Avenue, New York
    
   4,3
   av 5, från 12 075 recensioner
   4.0 av 5.0

   Detta hotell på Manhattan ligger i stadsdelen Midtown West, 800 meter från Times Square och drygt 1 km från New Amsterdam Theater och Madame Tussauds Wax Museum.

   Park Central Hotel New York 857 kr
   Park Central Hotel New York

   Park Central Hotel New York

   870 7th Ave, New York
     
    3,9
    av 5, från 7 297 recensioner
    4.0 av 5.0

    Detta hotell i Midtown New York renoverades oktober 2013 och erbjuder ett attraktivt läge snett mittemot Carnegie Hall, 1 kvarter från Broadway, 2 kvarter från butikerna på Fifth Avenue och 2 kvarter från Central Park. Teaterdistriktet och Times Square ligger inom 1,5 km.

    Salisbury Hotel 900 kr
    Salisbury Hotel

    Salisbury Hotel

    123 W 57th St, New York
      
     4,1
     av 5, från 17 962 recensioner
     3.0 av 5.0

     Det prisvärda Salisbury Hotel har ett utmärkt läge i Midtown, bara 2 kvarter från Central Park och inom gångavstånd från Times Square och Broadway-teatrarna. Hotellet har nygotisk arkitektur och öppnade 1931. Alldeles intill ligger det berömda Russian Tea Room, ett halvt kvarter bort ligger Carnegie Hall och det är 7 kvarter till Radio City Music Hall.

     Pod 51 738 kr
     Pod 51

     Pod 51

     230 E 51st St, New York
       
      4,1
      av 5, från 14 848 recensioner
      3.0 av 5.0

      Det nyskapande Pod Hotel kan erbjuda små, smart inredda rum och ett förstklassigt läge fyra kvarter från den Femte Avenyn på Manhattan, mindre än sex kvarter från teaterdistriktet och två kvarter från tunnelbanan.

      Pod Times Square 763 kr
      Pod Times Square

      Pod Times Square

      400 W 42nd Street, New York
        
       4,5
       av 5, från 1 494 recensioner
       3.0 av 5.0

       Detta hotell ligger i New York (Midtown), nära American Lyric Theater, Times Square och Broadway. I närheten ligger även Macy's och New York Public Library.

       The New Yorker A Wyndham Hotel 986 kr
       The New Yorker A Wyndham Hotel

       The New Yorker A Wyndham Hotel

       481 Eighth Ave., New York
         
        3,9
        av 5, från 18 002 recensioner
        4.0 av 5.0

        Detta hotell med 40 våningar mitt emot Madison Square Garden och Penn Station ligger 1 kvarter från Macy's, 3 kvarter från Javits Convention Center och 4 kvarter från Empire State Building.

        Paramount Times Square 896 kr
        Paramount Times Square

        Paramount Times Square

        235 West 46th Street, New York
          
         3,5
         av 5, från 12 637 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta eleganta hotell i New York ligger mitt bland Broadway-teatrarna, ett halvt kvarter från Times Square och ett halvt kvarter från Restaurant Row. Bryant Park, Minskoff Theater, Gershwin Theater och Radio City Music Hall ligger också i närheten. Du kan promenera till närliggande Central Park, 5th Avenue, Lido Center och Museum of Modern Art.

         Erbjudanden på paketresor till New York