Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


En fantastisk guide till the Big Apple!

New York, New York – staden som aldrig sover!

Den som ger sig ut på en resa till New York möter en stad som har inspirerat oräkneliga mästerverk inom film, litteratur och musik, och kan stolt sälla sig till världens mest framstående städer. Det är inte konstigt att vissa New York-bor knappt skojar när de pratar om staden som ”universums centrum”.

Över 8 miljoner människor från alla tänkbara bakgrunder bor här och staden delas in i fem stadsdelar – Manhattan, Brooklyn, Queens, Staten Island och The Bronx – som alla har sin alldeles egen stämning och kultur. Med andra ord bjuder resor till New York på en kontrastrik stad som håller igång dygnet runt och som kan skryta med att ha äkta mångfald och något för alla.

Stadens kanske mest berömda landmärke är Frihetsgudinnan som vakar över stadens hamn. Statyn har varit en hoppets ledstjärna för invandrare som anlänt till USA på flykt från hungersnöd och fattigdom med hopp om att starta ett nytt liv, och symboliserar den amerikanska frihetsdrömmen. Som sången säger: ”If I can make it there, I can make it anywhere”, och New York lockar fortfarande tusentals människor som är villiga att satsa allt på ett kort och jaga sina drömmar i den stora staden. Du behöver bara känna energin som pulserar genom Grand Central Station eller den elektriska stämningen på Times Square nattetid för att förstå att du är någonstans alldeles speciellt.

Samtidigt som de mer traditionella turistattraktionerna i New York är måsten för besökare betyder mångfalden att det är lätt att smälta in i mängden och uppleva staden som vilken New York-bo som helst. För vissa innebär detta en avstickare till Coney Islands berömda nöjesupplevelser, medan andra kanske föredrar Brooklyns trendiga och bohemiska atmosfär. Eller varför inte uppleva afroamerikansk musik och kultur i Harlem? Ingen resa till New York är komplett utan ett allvarstyngt besök på World Trade Center Ground Zero memorial.

Oavsett hur du väljer att njuta av staden gör det legendariska tunnelbanesystemet livet lätt. Allt du behöver göra är att köpa ett MetroCard och fylla på det när det behövs. Om du är på ditt första besök i staden är Midtown East är ett utmärkt ställe att börja på. Med världsberömda sevärdheter som Empire State Building, Rockefeller Center och Chrysler Building är Midtown East ett bra ställe komma igång på – och tack vare New Yorks rutsystem är hela staden oerhört lätt att hitta i. The Big Apple har helt enkelt aldrig smakat bättre!


Reseguide för New York


Populära hotellerbjudanden i New York

Se alla 1 300 hotell i New York
609 kr
YOTEL New York

YOTEL New York

570 Tenth Avenue, New York
4,3
av 5, från 9 701 recensioner
4.5 av 5.0

Detta hotell på Manhattan ligger i stadsdelen Midtown West, 800 meter från Times Square och drygt 1 km från New Amsterdam Theater och Madame Tussauds Wax Museum.

874 kr
The Belvedere Hotel

The Belvedere Hotel

319 W 48th St, New York
4,2
av 5, från 17 913 recensioner
3.5 av 5.0

Detta New York-hotell ligger i händelsernas centrum, mitt bland teatrarna på Broadway. Times Square ligger 2 kvarter bort och det är 3 kvarter till Rockefeller Center.

742 kr
Salisbury Hotel

Salisbury Hotel

123 W 57th St, New York
4,1
av 5, från 16 213 recensioner
3.5 av 5.0

Det prisvärda Salisbury Hotel har ett utmärkt läge i Midtown, bara 2 kvarter från Central Park och inom gångavstånd från Times Square och Broadway-teatrarna. Hotellet har nygotisk arkitektur och öppnade 1931. Alldeles intill ligger det berömda Russian Tea Room, ett halvt kvarter bort ligger Carnegie Hall och det är 7 kvarter till Radio City Music Hall.

743 kr
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,7
av 5, från 21 641 recensioner
4.5 av 5.0

Roosevelt Hotel, New York City ligger på hörnet av East 45th Street och Madison Avenue och erbjuder enkel tillgång till shopping och Broadway-teatrarna som ligger 3 kvarter bort.

636 kr
Wellington Hotel

Wellington Hotel

871 Seventh Ave, New York
3,7
av 5, från 12 495 recensioner
3.0 av 5.0

Detta hotell ligger inom bekvämt gångavstånd från New Yorks berömda teaterdistrikt. Central Park, Lincoln Center, Carnegie Hall, Times Square, flera museer och många affärer ligger också i närheten. Fler än 100 restauranger ligger inom 7 minuters promenad.

612 kr
The Watson Hotel

The Watson Hotel

440 West 57th Street, New York
3,9
av 5, från 1 299 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i Hell's Kitchen ligger tio minuters promenad från Terminal 5, Lincoln Center och Carnegie Hall. Broadway och Rockefeller Center ligger också 2 km härifrån.

1,151 kr
Radisson Hotel JFK Airport

Radisson Hotel JFK Airport

135-30 140th Street, Jamaica
3,2
av 5, från 1 528 recensioner
4.0 av 5.0

Detta hotell i centrala Jamaica ligger mindre än 15 km från Parque forestal, St. John's University och Citi Field. Belmont Park och Flushing Meadows-Corona Park ligger också mindre än 15 km härifrån.

684 kr
Pod 39

Pod 39

145 East 39th Street, New York
4,2
av 5, från 9 774 recensioner
3.5 av 5.0

Detta familjevänliga hotell i nöjesdistriktet i Manhattan ligger tio minuters promenad från Chrysler Building och Grand Central Terminal. Empire State Building och FN:s högkvarter ligger också en kvarts promenad härifrån.

Erbjudanden på paketresor till New York

Populära flygerbjudanden

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.