Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i New York

Se alla 67 saker att göra i New York

New York, New York: Saker att göra i staden som aldrig sover

Självklart finns det aldrig någon brist på saker att göra i New York – världens kanske mest uppmärksammade underhållningsstad. Se vår guide nedan för ett urval av våra favoritaktiviteter i New York.

Saker du är tvungen att göra i New York

Vissa sevärdheter i New York är så klassiska att du inte kan åka härifrån innan du har besökt dem: Frihetsgudinnan och Ellis Island Empire State Building och Time Square Ground Zero och minnesmärket över 9/11 för att bara nämna några. Många företag erbjuder turer som kombinerar alla eller några av dessa landmärken

och det kan även vara en prisvärd idé att köpa ett citypass som gäller i en vecka eller mer och ger dig förtur i biljettköerna. Om du inte har så gott om tid och letar efter saker att göra i New York som inte tar mer än en dag kan du välja en sightseeingtur som tar dig förbi många av de mest kända platserna. Varför inte åka på en sightseeingkryssning runt Manhattan en vandringstur över Brooklynbron eller en cykeltaxitur i Central Park?

Mer udda aktiviteter i New York

Sen finns det förstås även de New York-aktiviteter som färre turister dras till men som ibland kan vara minst lika fascinerande – med en extra bonus i att du inte behöver trängas lika mycket med andra turister. Se var New York-borna gillar att jogga från en lyxigt bekväm tur med häst och vagn i Central Park eller gå på en rundtur till kända TV- och filminspelningsplatser.

Kultur i världsklass

På dagarna hittar du New Yorks bästa kulturupplevelser på stadens många världsberömda museer. Några av de främsta och mest populära konstmuseerna är Guggenheimmuseet Whitney Museum of American Art Metropolitan Museum of Art och Museum of Modern Art. Om konst inte är din grej finns det även andra museer att utforska; se dinosaurieskelett på American Museum of Natural History njut av sprakande färger och berusande dofter i New York Botanical Garden eller ta selfies med kändisar i vax på Madame Tussauds New York. Att göra allt det här är kanske inte möjligt så se till att kolla upp museerna i förväg och välj vilket eller vilka som intresserar dig mest. Om du sedan bokar biljetter i förväg kan du skippa köerna och spara en hel del tid till annat på din semester

När mörkret sänker sig riktas alla blickar i New York mot den världskända underhållningsgatan Broadway. Det vore synd att resa från The Big Apple utan att ha sett en show här och det finns verkligen något för alla smaker. Yngre besökare kan njuta av magiska föreställningar som Lejonkungen eller Aladdin de som vill se riktiga klassiker har bland annat Les Misérables och The Phantom of the Opera och dansälskare kan till exempel satsa på STOMP eller On Your Feet! Oavsett vad du väljer kan det vara en god idé att boka biljetter i förväg eftersom dessa Broadwayshower är några av de mest populära aktiviteter New York erbjuder.

Dagsutflykter från New York

Det ska till en ganska lång semester för att du ska uttömma New Yorks underhållningsutbud men om du trots det skulle vilja lämna storstaden för en dag finns det ett stort antal en- eller tvådagarsutflykter att välja bland. Se kanske världens mest berömda vattenfall på en utflykt med eller utan övernattning till Niagarafallen eller beundra kända monument i USA:s huvudstad på en dagsutflykt med flyg eller tåg till Washington D.C.

Karta

Discover neighborhoods in New York

Manhattan

American Museum of Natural History och Central Park är några av de främsta sevärdheterna i Manhattan. Ta dig runt i staden genom att hoppa på tunnelbanan på 81 St. - Museum of Natural History Station eller 72 St. Station (Central Park West), och kolla in de fascinerande museerna, de imponerande monumenten och de svindlande skyskraporna.

TeatrarStorstadUnderhållning

Queens

Flushing Meadows-Corona Park och Resorts World Casino är några av de främsta sevärdheterna i Queens, och missa inte att utforska de populära butikerna. Hoppa på tunnelbanan på Briarwood Van Wyck Blvd. Station eller Jamaica Van Wyck Station om du vill besöka fler sevärdheter i området.

FestivalerBasebollKaféer

Midtown

Macy's och Bryant Park är några av de främsta sevärdheterna i Midtown. Ta dig runt i staden genom att hoppa på tunnelbanan på 42 St. - Bryant Pk. Station eller 34 St. Station (Herald Square), och kolla in de fascinerande museerna, de svindlande skyskraporna och konstgallerierna.

SkyskraporStorstadTeatrar

Upper East Side

De fascinerande museerna och den storslagna utsikten mot floden är bara några exempel på saker att utforska i Upper East Side. Du kan besöka berömda sevärdheter som Madison Avenue och Bloomingdale's, och hoppa på tunnelbanan på 86 St. Station (Lexington Av.) eller East 86th Street station om du vill se mer av staden.

StorstadMuseerKultur

Central New York City

De svindlande skyskraporna och de vackra omgivningarna är bara några exempel på saker att utforska i Central New York City . Besök berömda sevärdheter som Broadway och Times Square, och hoppa på tunnelbanan på 49th St. Station eller 47 - 50 Sts - Rockefeller Center Station om du vill se mer av staden.

TeatrarSkyskraporStorstad

Upper West Side

De fascinerande museerna och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Upper West Side. Besök berömda sevärdheter som Beacon-teatern och Lincoln Center, och hoppa på tunnelbanan på West 86th Street station eller 79 St. Station om du vill se mer av staden.

MuseerTeatrarRestauranger