Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i New York

Se alla 64 saker att göra i New York

New York, New York: Saker att göra i staden som aldrig sover

Självklart finns det aldrig någon brist på saker att göra i New York – världens kanske mest uppmärksammade underhållningsstad. Se vår guide nedan för ett urval av våra favoritaktiviteter i New York.

Saker du är tvungen att göra i New York

Vissa sevärdheter i New York är så klassiska att du inte kan åka härifrån innan du har besökt dem: Frihetsgudinnan och Ellis Island Empire State Building och Time Square Ground Zero och minnesmärket över 9/11 för att bara nämna några. Många företag erbjuder turer som kombinerar alla eller några av dessa landmärken

och det kan även vara en prisvärd idé att köpa ett citypass som gäller i en vecka eller mer och ger dig förtur i biljettköerna. Om du inte har så gott om tid och letar efter saker att göra i New York som inte tar mer än en dag kan du välja en sightseeingtur som tar dig förbi många av de mest kända platserna. Varför inte åka på en sightseeingkryssning runt Manhattan en vandringstur över Brooklynbron eller en cykeltaxitur i Central Park?

Mer udda aktiviteter i New York

Sen finns det förstås även de New York-aktiviteter som färre turister dras till men som ibland kan vara minst lika fascinerande – med en extra bonus i att du inte behöver trängas lika mycket med andra turister. Se var New York-borna gillar att jogga från en lyxigt bekväm tur med häst och vagn i Central Park eller gå på en rundtur till kända TV- och filminspelningsplatser.

Kultur i världsklass

På dagarna hittar du New Yorks bästa kulturupplevelser på stadens många världsberömda museer. Några av de främsta och mest populära konstmuseerna är Guggenheimmuseet Whitney Museum of American Art Metropolitan Museum of Art och Museum of Modern Art. Om konst inte är din grej finns det även andra museer att utforska; se dinosaurieskelett på American Museum of Natural History njut av sprakande färger och berusande dofter i New York Botanical Garden eller ta selfies med kändisar i vax på Madame Tussauds New York. Att göra allt det här är kanske inte möjligt så se till att kolla upp museerna i förväg och välj vilket eller vilka som intresserar dig mest. Om du sedan bokar biljetter i förväg kan du skippa köerna och spara en hel del tid till annat på din semester

När mörkret sänker sig riktas alla blickar i New York mot den världskända underhållningsgatan Broadway. Det vore synd att resa från The Big Apple utan att ha sett en show här och det finns verkligen något för alla smaker. Yngre besökare kan njuta av magiska föreställningar som Lejonkungen eller Aladdin de som vill se riktiga klassiker har bland annat Les Misérables och The Phantom of the Opera och dansälskare kan till exempel satsa på STOMP eller On Your Feet! Oavsett vad du väljer kan det vara en god idé att boka biljetter i förväg eftersom dessa Broadwayshower är några av de mest populära aktiviteter New York erbjuder.

Dagsutflykter från New York

Det ska till en ganska lång semester för att du ska uttömma New Yorks underhållningsutbud men om du trots det skulle vilja lämna storstaden för en dag finns det ett stort antal en- eller tvådagarsutflykter att välja bland. Se kanske världens mest berömda vattenfall på en utflykt med eller utan övernattning till Niagarafallen eller beundra kända monument i USA:s huvudstad på en dagsutflykt med flyg eller tåg till Washington D.C.

Karta

Var kan jag bo i New York?

Downtown Brooklyn

Ägna en stund åt att besöka platser som Kings County Supreme Court när du lär känna Downtown Brooklyn, och missa inte det stora restaurangutbudet. Du kan hoppa på tunnelbanan på Jay St. - Tech Station eller York St. Station om du vill se mer av området.

ShoppingStorstadFisk och skaldjur

SoHo

Fashionabla SoHo är ett av New Yorks bästa områden om man gillar exklusiv shopping och chica restauranger.

ShoppingStorstadKonst

Harlem

Harlem är bland annat känt för konstgallerierna, livemusiken och teatrarna. Passa på att besöka Apollo Theater eller Strivers’ Row när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på 135 St. Station (St. Nicholas Av.) eller 137 St. - City College Station för att ta dig runt i staden.

KonstLivemusikDans

Greenwich Village

Greenwich Village var en gång i tiden hjärtat av New Yorks bohemiska konstvärld och är än idag ett av stadens charmigaste områden för att strosa runt, ta en kaffe eller se en indiefilm.

SmåstadStorstadUnderhållning

Brooklyn Heights

Vackra utsiktsplatser, gamla byggnader med stenfasad, trånga gränder och fantastiska restauranger och barer väntar dig i ett av Brooklyns charmigaste områden.

SkyskrapaUtsiktStorstad

Hell's Kitchen

De svindlande skyskraporna, de populära butikerna och de vackra omgivningarna är bara några exempel på saker att utforska i Hell's Kitchen. Bland de främsta sevärdheterna hittar du The High Line Park och American Lyric Theater. Hoppa på tunnelbanan på 50 St. Station (8th Av.) eller 34th Street–Hudson Yards Station för att se mer av staden.

StorstadUnderhållningSkyskrapa