Saker att göra i New York

Aktiviteter, attraktioner och turer
New York som inkluderar en stad, landskap och ett höghus

New York, New York: Saker att göra i staden som aldrig sover

Självklart finns det aldrig någon brist på saker att göra i New York – världens kanske mest uppmärksammade underhållningsstad. Se vår guide nedan för ett urval av våra favoritaktiviteter i New York.

Saker du är tvungen att göra i New York

Vissa sevärdheter i New York är så klassiska att du inte kan åka härifrån innan du har besökt dem: Frihetsgudinnan och Ellis Island, Empire State Building och Time Square, Ground Zero och minnesmärket över 9/11, för att bara nämna några. Många företag erbjuder turer som kombinerar alla eller några av dessa landmärken, och det kan även vara en prisvärd idé att köpa ett citypass som gäller i en vecka eller mer och ger dig förtur i biljettköerna. Om du inte har så gott om tid och letar efter saker att göra i New York som inte tar mer än en dag, kan du välja en sightseeingtur som tar dig förbi många av de mest kända platserna. Varför inte åka på en sightseeingkryssning runt Manhattan, en vandringstur över Brooklynbron, eller en cykeltaxitur i Central Park?

Mer udda aktiviteter i New York

Sen finns det förstås även de New York-aktiviteter som färre turister dras till, men som ibland kan vara minst lika fascinerande – med en extra bonus i att du inte behöver trängas lika mycket med andra turister. Se var New York-borna gillar att jogga från en lyxigt bekväm tur med häst och vagn i Central Park, eller gå på en rundtur till kända TV- och filminspelningsplatser.

Kultur i världsklass

På dagarna hittar du New Yorks bästa kulturupplevelser på stadens många världsberömda museer. Några av de främsta och mest populära konstmuseerna är Guggenheimmuseet, Whitney Museum of American Art, Metropolitan Museum of Art och Museum of Modern Art. Om konst inte är din grej finns det även andra museer att utforska; se dinosaurieskelett på American Museum of Natural History, njut av sprakande färger och berusande dofter i New York Botanical Garden eller ta selfies med kändisar i vax på Madame Tussauds New York. Att göra allt det här är kanske inte möjligt, så se till att kolla upp museerna i förväg och välj vilket eller vilka som intresserar dig mest. Om du sedan bokar biljetter i förväg kan du skippa köerna och spara en hel del tid till annat på din semester

När mörkret sänker sig riktas alla blickar i New York mot den världskända underhållningsgatan Broadway. Det vore synd att resa från The Big Apple utan att ha sett en show här, och det finns verkligen något för alla smaker. Yngre besökare kan njuta av magiska föreställningar som Lejonkungen eller Aladdin, de som vill se riktiga klassiker har bland annat Les Misérables och The Phantom of the Opera, och dansälskare kan till exempel satsa på STOMP eller On Your Feet! Oavsett vad du väljer kan det vara en god idé att boka biljetter i förväg eftersom dessa Broadwayshower är några av de mest populära aktiviteter New York erbjuder.

Dagsutflykter från New York

Det ska till en ganska lång semester för att du ska uttömma New Yorks underhållningsutbud, men om du trots det skulle vilja lämna storstaden för en dag finns det ett stort antal en- eller tvådagarsutflykter att välja bland. Se kanske världens mest berömda vattenfall på en utflykt med eller utan övernattning till Niagarafallen, eller beundra kända monument i USA:s huvudstad på en dagsutflykt med flyg eller tåg till Washington D.C.

Toppaktiviteter i New York


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Populära platser att besöka

1. Times Square

Lokalbefolkningen må beklaga sig över Times Squares turistfokuserade stök och bök, men detta underhållningsmecka är tveklöst New Yorks bultande hjärta. Detta högljudda och kaotiska centrum är en av världens mest besökta och ikoniska turistattraktioner.
Läs mer
New Yorks beryktade blinkande neonhjärta är fullt av trafik och människor och är en given destination för alla turister.

2. Central Park

När det gäller filmframträdanden kan inget annat grönområde i världen matcha New Yorks Central Park. ”När Harry mötte Sally”, ”Annie Hall”, ”Ensam Hemma 2”, och ”Sex and the City” har alla scener filmade i Manhattans ikoniska park – som öppnade 1857 och är känd som ett av stadens mest älskade friluftsområden.
Läs mer
Denna park erbjuder ett nödvändigt andrum från Manhattans betongdjungel och är det perfekta stället att vila sina trötta fötter eller njuta av en picknick.

3. Broadway

Se vad som spelas på Broadway, en populär teater i New York. Njut av konsten och museerna i detta livliga område.
Läs mer
Se vad som spelas på Broadway, en populär teater i New York. Njut av konsten och museerna i detta livliga område.

4. Rockefeller Center

Rockefeller Center i Midtown Manhattan är en hyllning till 1930-talets New York och hjärtat i stadens årliga julfirande.
Läs mer
Detta affärs- och underhållningsnav är ett av Manhattans mest välkända byggnadskomplex och ansågs vara en anmärkningsvärd bedrift när det stod färdigt vid slutet av 1930-talet.

5. Madison Square Garden

Se något evenemang på Madison Square Garden medan du är i New York. Njut av underhållningen och teatrarna i detta livliga område.
Läs mer
Se något evenemang på Madison Square Garden medan du är i New York. Njut av underhållningen och teatrarna i detta livliga område.

6. Empire State Building

Empire State Building är ett världsberömt landmärke som på många sätt är synonymt med New York. De flesta känner igen byggnaden från filmer som ”Allt om kärlek”, ”King Kong” och ”Sömnlös i Seattle”. Den är helt enkelt en av stadens viktigaste och mest romantiska skyskrapor.
Läs mer
Ingen resa till New York är komplett utan ett besök till toppen av denna ikoniska byggnad där man kan njuta av oslagbara vyer över Manhattan.

7. Frihetsgudinnan

Få byggnader lockar fram så starka känslor som New Yorks legendariska staty av Frihetsgudinnan, en storslagen symbol av frihet, hopp och demokrati som vakar över New Yorks invånare från Liberty Island i stadens hamn.
Läs mer
Denna symbol för frihet, demokrati och hopp är en av världens mest berömda statyer.

8. Bryant Park

Bryant Park är ett populärt friluftsområde i New York. Njut av museerna och teatrarna i detta livliga område.
Läs mer
Bryant Park är ett populärt friluftsområde i New York. Njut av museerna och teatrarna i detta livliga område.

9. Battery Park

Parken är belägen utmed vattnet och är en populär destination för såväl lokalinvånare som turister, då man kan andas ut och komma bort från stadens jäkt och stress. Battery Park bjuder på en mäktig utsikt över New York Bay och härifrån går färjor till Staten Island, Ellis Island och Frihetsgudinnan. Parken är en viktig del av New Yorks historia och har spelat en viktig roll i utformningen av staden. Det finns flera monument i parken som är värda att besökas-och parken är som bäst i när skymningen lägger sig över staden och solen dimper ned i horisonten.
Läs mer
I den här vackra parken på Manhattans sydligaste udde kan man njuta av en spektakulär solnedgång när skymningen faller.

10. Grand Central Terminal

Ta ett steg tillbaka från de 750 000 dagliga besökarna som rusar från och till tågen och beundra majestätiska Grand Central Terminals vackra arkitektur. Här hittar man också butiker och restauranger vilket gör stationen till ett utmärkt utflyktsmål.
Läs mer
Denna majestätiska, livliga knutpunkt för pendlare är ett måste för arkitekturintresserade.

Populära sevärdheter i New York

Områden i New York

Städer nära New York