Saker att göra i New York

Aktiviteter, attraktioner och turer
Brooklyn Bridge Park presenterar ett höghus, en solnedgång och en å eller flod

New York, New York: Saker att göra i staden som aldrig sover

Självklart finns det aldrig någon brist på saker att göra i New York – världens kanske mest uppmärksammade underhållningsstad. Se vår guide nedan för ett urval av våra favoritaktiviteter i New York.

Saker du är tvungen att göra i New York

Vissa sevärdheter i New York är så klassiska att du inte kan åka härifrån innan du har besökt dem: Frihetsgudinnan och Ellis Island, Empire State Building och Time Square, Ground Zero och minnesmärket över 9/11, för att bara nämna några. Många företag erbjuder turer som kombinerar alla eller några av dessa landmärken, och det kan även vara en prisvärd idé att köpa ett citypass som gäller i en vecka eller mer och ger dig förtur i biljettköerna. Om du inte har så gott om tid och letar efter saker att göra i New York som inte tar mer än en dag, kan du välja en sightseeingtur som tar dig förbi många av de mest kända platserna. Varför inte åka på en sightseeingkryssning runt Manhattan, en vandringstur över Brooklynbron, eller en cykeltaxitur i Central Park?

Mer udda aktiviteter i New York

Sen finns det förstås även de New York-aktiviteter som färre turister dras till, men som ibland kan vara minst lika fascinerande – med en extra bonus i att du inte behöver trängas lika mycket med andra turister. Se var New York-borna gillar att jogga från en lyxigt bekväm tur med häst och vagn i Central Park, eller gå på en rundtur till kända TV- och filminspelningsplatser.

Kultur i världsklass

På dagarna hittar du New Yorks bästa kulturupplevelser på stadens många världsberömda museer. Några av de främsta och mest populära konstmuseerna är Guggenheimmuseet, Whitney Museum of American Art, Metropolitan Museum of Art och Museum of Modern Art. Om konst inte är din grej finns det även andra museer att utforska; se dinosaurieskelett på American Museum of Natural History, njut av sprakande färger och berusande dofter i New York Botanical Garden eller ta selfies med kändisar i vax på Madame Tussauds New York. Att göra allt det här är kanske inte möjligt, så se till att kolla upp museerna i förväg och välj vilket eller vilka som intresserar dig mest. Om du sedan bokar biljetter i förväg kan du skippa köerna och spara en hel del tid till annat på din semester

När mörkret sänker sig riktas alla blickar i New York mot den världskända underhållningsgatan Broadway. Det vore synd att resa från The Big Apple utan att ha sett en show här, och det finns verkligen något för alla smaker. Yngre besökare kan njuta av magiska föreställningar som Lejonkungen eller Aladdin, de som vill se riktiga klassiker har bland annat Les Misérables och The Phantom of the Opera, och dansälskare kan till exempel satsa på STOMP eller On Your Feet! Oavsett vad du väljer kan det vara en god idé att boka biljetter i förväg eftersom dessa Broadwayshower är några av de mest populära aktiviteter New York erbjuder.

Dagsutflykter från New York

Det ska till en ganska lång semester för att du ska uttömma New Yorks underhållningsutbud, men om du trots det skulle vilja lämna storstaden för en dag finns det ett stort antal en- eller tvådagarsutflykter att välja bland. Se kanske världens mest berömda vattenfall på en utflykt med eller utan övernattning till Niagarafallen, eller beundra kända monument i USA:s huvudstad på en dagsutflykt med flyg eller tåg till Washington D.C.


Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.